Dessa stora sega browniekakor är rika, smöriga och ack så choklad. Smörgås jordnötssmör fyllning mellan dem för en extra speciell behandling.

Hoppade namnet “brownie cookies” dig i dina spår? Tja. Jag vet. Det är inte så att jag är immun mot så lockande ord som alla är ihopsatta. Första gången jag gjorde dessa var min man på en lågkolhydratdiet. Jag har inte sett så mycket naken lust i någons ögon sedan vår smekmånad. Kanske inte ens då.–Katie Workman

VARFÖR BEHÖVER JAG SLÅ BROWNIES ELLER COOKIES PÅ BÄNKEN?

Om du har följt baktrender, eller fan, om du har varit på Instagram på sistone, kommer du att märka massor av recept som kräver att du dunkar ditt kakark på bänken före eller efter (och även under) bakningsprocessen. Vad handlar det om? För brownies är det en teknik som verkar bidra till att förstärka den seriöst eftertraktade, skrynkliga toppen som alla älskar så mycket. Genom att slå pannan på bänken, tvingar den ut luft och låter brownies tömmas lite mer, vilket ger dig fler skrynklor än Marthas Sharpei. Kom nu ihåg att det här inte är någon lätt knackning. Du behöver inte gå överbord men det kommer definitivt att göra lite ljud. En bra smäll är allt som behövs.

  • Värm ugnen till 350°F (177°C) och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Lägg smöret, osötad choklad och chokladchips i en liten kastrull och smält på låg värme, rör om ofta, bara tills allt är slätt. Ställ åt sidan för att svalna något.

  • Blanda under tiden mjöl, bakpulver och salt i en liten skål. Vispa ägg och socker i en stor skål med en elektrisk mixer tills den är krämig och ljusgul, ca 1 minut. Slå i vaniljen. Med mixern på låg hastighet, blanda mjölblandningen i äggblandningen i 3 omgångar, blanda efter varje tillsats, bara tills den knappt blandas. Tillsätt chokladblandningen i skålen och vispa bara tills den blandas. Degen blir väldigt tjock. [Editor’s Note: At this point, you may want to snitch a spoonful as you stand at the counter and congratulate yourself on choosing such an easy and indulgent recipe. Go ahead, have another spoonful.]
  • Skopa ur råga matskedar av degen och skapa 12 högar på en kantad bakplåt. Grädda tills topparna är sprickiga och kanterna stelnat, 9 till 11 minuter. Ta ut bakplåten från ugnen och knacka ordentligt på plåtens botten mot bänken. Låt kakorna sitta i 1 till 2 minuter på plåten (de kommer att sjunka något) och överför dem sedan till ett galler att svalna helt. Upprepa med den återstående degen. Du kan förvara browniekakorna i en återförslutningsbar behållare i rumstemperatur i upp till 3 dagar.

Stora sega browniekakor som är smörgås med jordnötssmörvariation

En krämig jordnötssmörfyllning förvandlar dessa stora sega browniekakor till mycket speciella, fylliga smörgåskakor. Med en mixer, blanda ihop 2/3 kopp krämigt eller tjockt jordnötssmör, 1/4 kopp konditorsocker och 1 matsked smör vid rumstemperatur tills det är ljust och fluffigt. Bred försiktigt ut cirka 1 matsked fyllning på den platta sidan av 1 stor seg browniekaka och tryck sedan på den platta sidan av en andra stor seg browniekaka på fyllningen för att göra en smörgås. Upprepa.

Servering: 1 kakaKalorier: 145 kcalKolhydrater: 18 gProtein: 2 gFett: 8 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gTransfett: 1 gKolesterol: 28 mgNatrium: 58 mgKalium: 87 mgFiber: 1 gSocker: 12 gVitamin A: 113 IUKalcium: 15 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2015 Katie Workman. Foto © 2015 Todd Coleman. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Allt jag älskar med en brownie finns i den här kakan – ända ner till den skrynkliga toppen. Det knäppa centret. De skarpa kanterna. Och den där underbara skrynkliga toppen. Vad som är ännu bättre är portionskontrollen. Jag kan stanna vid 1 kaka, men när det kommer till brownies har jag ingen självkontroll.

Ja, det här receptet använder mycket grejer (en kastrull OCH en skål OCH mixern OCH 2 kakplattor), vilket gör städningen lite mödosam, men dessa browniekakor är värda det (se ovan nämnda fudgy center och skrynklig topp). Jag hoppade över jordnötssmörsfyllningen eftersom en vän till mig inspirerade mig att toppa varje kaka med lite vispad grädde och ett stänk espressosalt. Vi behöver alla vänner som henne.

Men det finns en sak jag skulle ändra på. Jag skulle använda bittersöt choklad istället för halvsöt. Vi har vant oss vid mörkare choklad i vårt hus, och jag tror att dessa kakor kan dra nytta av en teensy bitter kant.

Dessa browniekakor är fantastiska! Jag gjorde dem i fredags, och det är bara söndag, men hela satsen är nästan borta. Faktum är att de nästan inte kom in i ugnen, jag blev så frestad av den mustiga, chokladiga degen.

Receptet gav 36 medelstora, mjuka, sega kakor. Även om dessa inte skiljer sig nämnvärt från brownies i smak eller konsistens, är det inte en dålig sak, eftersom jag värdesätter brownies högt. Och på grund av sin form är kakorna mer bärbara än traditionella brownies, vilket gör dem till en fantastisk present eller den perfekta efterrätten att ta med till en fest. Dessa kommer jag definitivt att göra igen, den här gången med jordnötssmörsfyllningen, då det helt enkelt inte finns någon bättre kombination än jordnötssmör och choklad.

Det här är ett perfekt kakrecept när du vill ha den där starka chokladkicken. Det kommer ihop på nolltid, och din familj kommer att tacka dig när de vargar ner dessa varma, sega och skumma godsaker med stora glas kall mjölk.

Jag halverade receptet och fick ut 13 browniekakor av det. Kakorna gräddade till den perfekta konsistensen på cirka 10 minuter, och de håller sig väldigt bra. Vi njöt av dem även efter 3 dagar i rumstemperatur. Vi njöt också av dem uppvärmda i mikrovågsugnen med en kula vaniljglass.

Dessa stora sega browniekakor levde definitivt upp till sitt namn, och de är också läckra. Våra barnbarn gav dem två tummar upp. De var så lätta att montera. Jag gjorde dem en dag i förväg, så de svalnade helt innan jag fyllde på dem med jordnötssmörsfyllningen.

Ja, det var en rik och mycket tillfredsställande kaka. (Min jordnötssmörsfyllning var väldigt styv, och jag tror att jag nästa gång skulle lägga till kanske 1 till 2 tsk mjölk för att uppnå min önskade bredningskonsistens.) Kakorna var supergoda på egen hand, men jordnötssmörsfyllningen gjorde dem väldigt speciella. De höll inte länge, så jag dubblar receptet nästa gång.

Kalla dem vad du vill, de här är fantastiska. De kommer snabbt samman. Min smet var inte direkt tjock utan mer som browniesmet än kakdeg. Jag portionerade ut degen på alla 3 kakplåtarna och märkte att när jag arbetade blev degen stelare och stelare. Inte på ett dåligt sätt – bara en observation som inte verkade förändra någonting. Dessa krävde en extra minuts bakning, och jag undrar varför vi blir tillsagda att knacka pannan ordentligt mot bänken. (Jag gjorde som jag blev tillsagd men kunde inte låta bli att undra varför.)

Jag valde varianten fylld med jordnötssmörkräm. Om kakorna ska fyllas är mitt råd att göra mindre kakor snarare än större. Några av mina slutade med att se ut som pisspajer – inte nödvändigtvis en dålig sak, men det här smakar inte något sådant. Jag tycker att en fylld kaka ska vara liten och en jämn matsked skulle räcka. Det är en seg, läcker browniesmak förstärkt med en jordnötssmörkräm. Dessa är lika goda utan fyllning. De är verkligen enkla och snabba att sätta ihop.

Dessa stora sega browniekakor har allt för sig – en djup, rik, chokladaktig smak; lite krispighet på utsidan; och en mjuk seghet på insidan. Jag älskade hur toppen av dem såg sprucken ut med lite glans. Bara ett underbart recept! Degen var tjock och kladdig och sååå smaskig.

Den första satsen gräddade i 11 minuter och de såg färdiga ut. Topparna var spruckna och kanterna satta, precis som receptet. Jag vet inte vilken nytta det gjorde att “knacka” kastrullen ordentligt mot bänken. Jag gjorde det med några kastruller och några utan utan någon märkbar skillnad. De vilade på bakplåten 1 minut innan jag öste av dem. De borde ha vilat längre och gräddats längre för min smak. De lossnade inte så bra från bakplåtspappret och var fortfarande lite degiga inuti.

De nästa 12 gräddade i 15 minuter och svalnade i pannan i 2 minuter, vilket resulterade i enklare borttagning och en mer kakig konsistens. Mina sista 2 pannor gräddade 17 minuter, och de var min favorit. Jag tror att min ugn inte bakar lika snabbt som vissa; Jag brukar behöva baka alla recept längre än vad som föreslås. Jag har en termometer i min ugn, och den fick önskad temperatur, men varje sats hade sin egen unika konsistens, så beroende på hur du gillar dina brownies kan du justera gräddningstiden. Det här är definitivt en målvakt.

Den här kakan bakas som en Whoopie-paj. Dessa är mycket bra och gick snabbt. Jag skulle nästan säga att de smakar bättre än de ser ut. Min avkastning var 24. Receptet säger inte riktigt hur mycket smet som ska användas till varje kaka. Jag valde min näst största scoop eftersom jag visste att dessa skulle vara stora. Jag skulle använda en mindre skopa nästa gång.

Ursprungligen publicerad 21 september 2015

Source link

Rate this post

Leave a Reply