Dessa fantastiska farinsockerkakor är en variant av den klassiska sockerkakan, med tillsats av mörkt brunt socker, kanel och ingefära. Försök bara hålla barnen borta.

En variant på den klassiska sockerkakan, dessa farinsockerkakor är bara lite djupare och rikare än deras inspiration.–Gretchen Holt-Witt

Den sista instruktionen i dessa kakor säger att du ska låta kakan svalna på plåtarna innan du startar nästa sats. Och sedan låta själva kakplåtarna svalna. Varför skulle någon någonsin vara så kinkig? Detta steg leder till den mest perfekta kakstrukturen genom tiderna – skarpa kanter och sega insidor. Dessa kakor sväller i ugnen och kollapsar sedan när de svalnar och bildar de vackra sprickorna över toppen.

Att sedan låta kakorna svalna på pannan under den tid som krävs hjälper dem att stelna och säkerställer den perfekta konsistensen. Och att börja med kall kakdeg på ett hett plåt betyder att dina kakor kommer att spridas i ugnen. Du kommer definitivt att sluta med stora platta kakor – kanske till och med en enorm, mycket platt kaka.

Servering: 1 delKalorier: 68 kcalKolhydrater: 10 gProtein: 1 gFett: 3 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 11 mgNatrium: 73 mgKalium: 16 mgFiber: 1 gSocker: 6 gVitamin A: 94 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 7 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Gretchen Holt-Witt. Foto © 2011 Lucy Schaeffer. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag älskar dessa farinsockerkakor. De var snabba och enkla att göra, och alla ingredienser finns oftast i mitt skafferi. Bekännelse: Jag köpte av misstag ljust farinsocker istället för mörkt farinsocker, så det var det jag använde, och kakorna var fortfarande underbara.

Jag fick knappt två dussin kakor, även om receptet sa att det skulle bli 48. Jag föredrar mina kakor mjukare, så jag bakade dem bara i åtta minuter, bara tills de började få färg. Dessa kommer att bli en del av min vanliga rotation.

Dessa farinsockerkakor är en riktig djurhållare. Detta recept resulterar i en rik smörig kaka med en fantastisk seg konsistens. De är så enkla; du behöver inte ens planera för att göra dem. Jag älskade att degen inte behövde kylas.

Ingredienslistan är så kort att jag inte förväntade mig en så komplex kaksmak, men dessa är rent utsökt. De behöver inte chokladchips eller något annat tillskott. Detta ger en underbar höst- eller vinterkaka.

Dessa farinsockerkakor var en läcker liten droppkaka! De var kryddiga, väldigt sega och supergoda med ett glas mjölk. Det mörka bruna sockret gjorde att de smakade som melasskakor. Receptet gick snabbt ihop och krävde ingen kylning av degen. Drop cookies är vägen att gå när du har bråttom.

Kakorna verkade väldigt platta efter att de kom ut ur ugnen och började svalna. Detta var inte nödvändigtvis en dålig sak, för när de höll ihop var du bara tvungen att äta mer!

Detta är en läcker farinsockerkaka och ett riktigt enkelt recept med fantastiska resultat. Jag gjorde halva satsen med den “krispiga” metoden (kylning på plåten) och hälften med den “mjuka” metoden (gallerkylning), och båda var underbara. Jag tycker också att det är ett mångsidigt recept – du kan lägga till rostade pekannötter eller russin, etc.

Om du gör dem mjuka, skulle de göra fantastiska små glassmackor. Det är vad jag ska göra härnäst, helt klart. Ett litet tips: Det verkade konstigt att göra kakor utan vanilj, så jag lade till ungefär en tesked i receptet när jag tillsatte ägget. Mums!

Mycket, mycket goda kakor. Även om det bara finns några få ingredienser har dessa kakor en riktigt väl avrundad smak. Smaken av ingefära och kanel är inte uttalad – bara sitter där i bakgrunden. Riktigt bra. De är också ganska lätta att göra.

När jag började släppa dem med “stora teskedar” på bakplåten kom jag upp till ca 50 kakor och insåg att de nog borde vara lite större. Jag gjorde dem sedan med ett mått på 1 msk och fick 14 till. Båda var lika läckra. De små tog 8 minuter att baka och de större tog cirka 11.

Vilket enkelt, snabbt, men ändå läckert recept på brunsockerkakor som fyller vårt hem med de fina dofterna av ingefära och kanel. Så fort jag tog ut dem ur ugnen kom några händer direkt till gallret för att prova dem, även varma.

Dessa kakor är inte alltför söta och har en lätt smak av kanel och ingefära som inte är överväldigande. De känns väldigt lätta och är verkligen goda. Något säger mig att de inte kommer att hålla förrän imorgon. Receptet säger att det gör 4 dussin, men jag kunde bara göra 40 av dem.

Dessa kakor är fantastiska. De är smöriga och lätt aromatiska av de varma kryddorna, men inte lika starkt smaksatta som en melasskaka. Jag älskade den här varianten av den klassiska sockerkakan, och alla som provade en älskade den. Jag tycker att degens konsistens gynnas av lite tid i kylen innan gräddning.

Ursprungligen publicerad 20 oktober 2011

Source link

Rate this post

Leave a Reply