Brunt smör bananbröd kaka tar en standard smakkombination och lägger till brunt smör och kanel för att få en ny nivå av intresse för denna gamla favorit. En krämig, smörig chokladganache toppad med färska bananer och hackade nötter gör det hela gudomligt.

Anpassad från Amie MacGregor | Drömdesserter | Page Street Publishing, 2021

Om du skulle fråga någon av min familj och vänner vad jag är känd för, skulle de enhälligt säga mina tårtor. Jag växte upp med en enorm affinitet för att skapa olika smaker av tårtor och cupcakes, så den här kakan kan beskrivas som förenklad till sin natur, men den är garanterat 100 % en fröjd från första tuggan och kan bara beskrivas som vacker och läcker!— Amie MacGregor

Vanliga frågor om brunt smör Bananbrödsarkstårta

Varför gör jag det om min chokladganache kurar?

Om chokladglasyren börjar få ett kornigt eller kurat utseende, är det möjligt att den blev för varm och fettet har separerat ur chokladen. För att fixa detta, tillsätt 2 matskedar uppvärmd grädde till ganachen medan du vispar den kraftigt tills den blir jämn. Tillsätt mer grädde om det fortfarande inte har kommit ihop.

Vad är några tips för att göra brunt smör?

Använd en ljus kastrull så att du kan se de fasta partiklarna bryna. På så sätt vet du när den är klar. Det är också bra att skära smöret i mindre bitar så att det smälter snabbare och tillagas jämnare. Slutligen, bli inte otålig och lyft upp värmen. Brunt smör tar inte lång tid och kommer att brännas mycket snabbt.

Mina bananer är inte mogna. Hur kan jag mogna dem snabbt?

Det snabbaste sättet är att sätta in dem i ugnen. Lägg dina bananer, fortfarande i sina skal, på en fodrad, kantad bakplåt (eftersom de sipprar ibland). Sätt ugnen på 300°F och grädda tills skalen blir svarta. Låt dem svalna några minuter innan de hanteras. Och du har några söta, mosiga bananer att baka.

Till chokladganachefrostingen

Till bananbrödstårtan

Gör chokladganachefrostingen

  • Blanda grädden, sockret och smöret i en medelstor kastrull på medelvärme. Värm tills blandningen börjar bubbla, 3 till 4 minuter.

  • Lägg den hackade chokladen i en medelvärmebeständig blandningsskål och häll sedan den varma vätskan över den. Rör om lätt med en gummispatel och låt sedan blandningen stå i 3 minuter för att smälta chokladen. Efter 3 minuter, tillsätt vaniljen och vispa sedan ganachen tills den är slät.
  • Täck ganachen med plastfolie och ställ den sedan i kylen för att svalna i minst 3 till 4 timmar, eller helst över natten.

Gör det bruna smöret

  • I en liten kastrull på medelvärme, smält smöret och låt koka upp. Fortsätt värma under konstant omrörning tills smöret har fått en nötbrun färg, 5 till 6 minuter. Det kan vara svårt att se färgen om ditt smör skummar mycket, så ta det med jämna mellanrum från värmen för att kontrollera färgen. Ta bort smöret från värmen och lägg det i en värmesäker skål för att svalna i 15 minuter.

Gör bananbrödstårtan

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Belägg en 9 x 13 tum (23 x 33 cm) bakplåt med matlagningsspray och klä med bakplåtspapper.
  • I en medelstor skål, kombinera mjöl, bakpulver, bakpulver, salt och kanel. Vispa tills det är väl blandat.

  • I en separat stor blandningsskål, kombinera det brynta smöret, farinsockret, mosade bananer, gräddfil, vegetabilisk olja, ägg och vanilj och vispa sedan tills det är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och vispa sedan tills en slät smet går ihop.

  • Häll smeten i den förberedda bakplåten och grädda tills en tandpetare i mitten kommer ut ren, 25 till 35 minuter. Låt kakan svalna helt innan frosting.

  • Ta ut ganachen från kylen och överför den till en stavmixer utrustad med visptillbehör. Vispa på hög hastighet tills det är fluffigt. Jämna ut ganachen över den avsvalnade kakan med en slickepott och garnera med den skivade bananen och nötterna.

Servering: 1 serveringKalorier: 578 kcalKolhydrater: 67 gProtein: 6 gFett: 33 gMättat fett: 19 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 9 gTransfett: 1 gKolesterol: 118 mgNatrium: 236 mgKalium: 375 mgFiber: 3 gSocker: 44 gVitamin A: 896 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 105 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Amie MacGregor. Foto © 2021 Amie MacGregor. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet för tårta med brunt smör och bananbröd lockade mig med den magiska kombinationen av choklad och bananer. Dessutom är den lätt att göra, fuktig och mör med en lätt nötaktig smak.

Jag använde en ljus panna för att förbereda det brynta smöret, vilket gjorde att jag kunde se smöret ändra färg lättare – det här steget tar bara minuter. Mycket av smaken finns i de brynta bitarna av fast mjölk i botten av pannan så jag rörde ner dem i kaksmeten också. Den här tårtan är perfekt för att ta med till en picknick, gryta eller för mellanmål efter skolan.

Märket för en god tårta? Är det värt en inbjudan och skulle det få någon från den gamla Texas chokladkakan standby? Och ja, denna bruna bananbrödstårta levererar definitivt.

Tårtlagret är en perfekt tårtversion av bananbröd och ganachelagret får dig verkligen att tro att bananer alltid ska kombineras med choklad. Det bruna smöret, som jag erkänner att jag nästan glömde att lägga till när det låg åt sidan för att svalna sig själv, är hemligheten bakom denna läckra kaka – det tar den från genomsnittet till att “kan inte sluta äta den, snälla ta bort den!”

Det här är inte bananbrödet du gör för att stoppa i ditt barns skolsnacks eller det du har till ditt afternoon tea. Detta är bananbröd helt uppklädda och redo för festen. Och vilken fest det är.

Den här banankakan med brunt smör blir en rik, fuktig banankaka med en ton av kanel och nötighet från det brynta smöret. Ganachefrostingen ökar överseendet och spridningen av nötter och bananskivor gör en ack så vacker tårta. Härlig!

Ursprungligen publicerad 14 december 2021

Source link

Rate this post

Leave a Reply