Brunt smör dulce de leche Rice Krispie godsaker börja som en traditionell Rice Krispie-godbit som lyfts till nästa nivå! Nötigheten från det bruna smöret med den krämiga sötman från karamellen, allt lindat runt flingornas crunch… Jag ska vara djärv och säga att det kommer att vara ditt livs bästa Rice Krispie-godis!

Kerri här! Du kanske kommer ihåg mig från de världsberömda pepparkakor och kola Bugles. Gå över till de inläggen för att läsa om vem jag är…haha! Hur som helst…jag sa till Carrian att hon hade att prova det här nya receptet hade jag kommit på eftersom det var den mest fantastiska Rice Krispie-godis jag någonsin haft. Sidanteckning…kan vi bara kalla dem RKTs från och med nu? Rice Krispie-godis är en sån munfull!

Afterall, det var hennes RKTs recept som var basen för receptet i första hand. Hon gjorde min bruna smör dulce de leche version, och fotograferade dem. Och här är vi! Hon hade kanelsocker Rice Krispies i skåpet och hon svär vid kanelsockret! Jag kan inte vänta med att prova på det sättet!

ett foto av tre dulce de leche fyllda sliskiga rice krispie godsaker staplade ovanpå varandra med små bitar av bakplåtspapper mellan dem.

Hur detta recept blev till

Det hela började med en resa till Blox, en restaurang här i Utah som specialiserar sig på dessertbarer. Vi provade en av deras Rice Krispie-godis en gång, och jag kunde direkt se att den var gjord på brunt smör och jag var fast för livet. Då tänkte jag, jag borde stoppa in lite dulce de leche mitt i denna sliskiga RKT.

Vi älskar dulce de leche här på Oh Sweet Basil, och Carrian fyller alltid i läckra recept för att göra dem ännu mer upprörande, så jag borde nog göra detsamma! Så RKTs var fyllda (eller lager egentligen) och sinnen och smaklökar var blåsta! Jag har gjort dem några gånger nu för olika tillställningar och varenda person har velat ha receptet. Jag älskar verkligen att de kommer att bo här nu och jag kan bara skicka folk en länk till receptet istället för att förklara alla mina steg.

Ingredienser för brynt smör Dulce de Leche Rice Krispie Treats

Du behöver bara 6 ingredienser och cirka 10 minuter för att ha dessa RKT redo att gå!

 • Smör: Jag föredrar att använda osaltat smör så att jag kan kontrollera saltet i receptet. Det första steget i detta recept är att bryna smöret. Jag beskriver hur man gör det nedan.
 • Vanilj extrakt: Använd äkta vaniljextrakt för maximal smak.
 • Mini Marshmallows: Du vill använda mini marshmallows så att de kan smälta snabbt och jämnt.
 • Rice Krispies spannmål: Jag har bara använt vanliga Rice Krispies, men Carrian använde kanelsockret med smak och säger att det är där det är! Jag litar på henne och kommer att prova det nästa gång. Det ger den en churro-flare och churros svika aldrig! Använd endera och du kommer inte att bli besviken!
 • Havssalt: Den lilla antydan till sälta är avgörande för smaken. Det förhöjer alla smaker och lägger till kontrast till all sötma.
 • Dulce de Leche: Jag brukar bara köpa en burk dulce i mataffären, men du kan definitivt göra din egen om du vill!

Måtten för alla ingredienserna finns i receptkortet i slutet av inlägget.

ett foto av två sliskiga riskrispiga godsaker som har fyllts med dulce de leche som står på ända så att du kan se tvärsnitten av godsakerna.

Hur man bryr smör

Brynt smör är bara smör som har smälts och kokats något. Den har en läcker nötig smak. Det är superlätt att göra.

Skär ditt rumsvarta smör i jämnstora bitar så att det smälter jämnt. Jag gillar att använda en ljus panna så att jag kan se färgen på smöret och se hur det förändras. Sätt pannan på medelvärme. Rör runt smöret så att det rör sig medan det smälter.

När det smälter kommer du att börja se skum och fräsande runt kanten och bruna fläckar kommer att synas på botten av pannan. Ta genast bort den från värmen. Det ska vara väldigt doftande. Du har gjort brynt smör!

Brynt smör kan bli bränt smör väldigt snabbt, så ta bort det från värmen så fort du ser de bruna fläckarna.

Kan jag använda vanligt smör istället?

Ja säkert! Om du inte vill ha den där bruna smörsmaken (vi kan förmodligen inte vara vänner…haha…jk!), tillsätt bara marshmallows till smöret så fort det har smält.

Tips för de bästa Rice Krispie-godsakerna

Här är några tips för att lyckas när du gör detta Rice Krispie godsaker recept:

 1. Klä din panna med en pergament- eller folieslinga så att RKTs är lätta att dra ut ur pannan när de svalnar.
 2. Snåla inte med marshmallows eller smör. Förhållandet mellan smör och sliskig marshmallow är perfekt och bör inte ändras. Resultatet är en mjuk och seg och himmelsk RKT.
 3. Överkoka inte marshmallows. Kokar de för länge börjar de kristallisera och sedan när de svalnar blir de väldigt hårda. Ingen i historien har velat ha en hård RKT.
 4. Använda en stor blandningsskål och a träslev att röra ihop allt. En stor skål ger dig gott om utrymme för att få allt att kombineras väl.
 5. Hoppa inte över de extra marshmallows som lagts till i slutet. De skapar små fickor av seg godhet som du inte vill missa!
 6. Jag gillar att spraya botten av en måttkopp med matlagningsspray för att försiktigt trycka ner RKT-blandningen i pannan. Det finns ingen stickning och det gör det steget superenkelt. Jag såg också en video där någon använde omslaget från smöret för att trycka in blandningen för hand vilket jag tyckte var genialt!
 7. Jag gillar att använda en degskrapa för att skära Rice Krispie-godsakerna enkelt och jämnt.
ett foto på någon som drar isär en sliskig dulce de leche rice krispie-godis med marshmallowen som sträcker sig mellan halvorna.

Varför är dessa de bästa RKTs någonsin?

Ok, först och främst, den där bruna smörsmaken är himmelriket på jorden! Jag kan bara inte få nog av det!

Förhållandet mellan marshmallow och smör till spannmål är perfekt och RKTs är mjuka och sega.

Lagret av dulce de leche tillför en krämig och tröstande karamellsmak som kontrasterar de knapriga flingorna vackert.

Det här är en ingen bakad dessert som tar 10 minuter att göra. Du kan inte bli mycket bättre än så! Det är att vänta på att det ska svalna som är det svåraste!

Detta recept fördubblas till en 9×13 pan perfekt! Och de är bra för att mata en publik!

Förvaring av Rice Krispie-godsaker

RKT bör förvaras i en lufttät behållare. De håller sig i rumstemperatur i 4-5 dagar eller så kan de förvaras i kylen i upp till en vecka.

Det här är Lamborghini från Rice Krispie godsaker! Den bästa av de bästa. Creme de la creme. Och jag kan inte vänta på att du ska prova det här receptet och bli lika besatt som Cheneys och jag!

Fler Rice Krispie Treat-recept att prova:

Serveringar: 8

Förberedelsedags: 10 minuter

Total tid: 10 minuter

 • Spraya en 9×9-tums panna med non-stick spray och fodra den med en folie eller bakplåtspappersslinga. Spraya igen.

 • Ställ en stor kastrull på spisen på medelvärme, tillsätt ditt smör och låt det smälta och sedan brynt. *Se anmärkningar nedan för bryning av smör.

  5 matskedar smör

 • När smöret är brynt, ta bort från värmen och tillsätt saltet och 8 koppar mini marshmallows. Rör om tills allt är helt smält och slätt. Om du behöver sätta tillbaka den på värmen för att smälta marshmallows färdigt går det bra. Du vill bara inte att det brynta smöret ska brinna.

  1/2 tsk havssalt, 10 koppar mini marshmallows

 • När den är slät, tillsätt vanilj och rör om igen.

  1/4 tsk vaniljextrakt

 • Mät upp rice krispies flingorna i en stor skål. Häll den smälta marshmallowsen över rice krispies och blanda väl.

  6 koppar Rice Krispies spannmål

 • Tillsätt resterande marshmallows medan de fortfarande är varma.

  10 koppar mini marshmallows

 • Tryck lätt ut ungefär hälften av rice krispies-blandningen i din förberedda panna (se anmärkning). Platta till den så den blir jämn i pannan och bred sedan ut dulce de leche över hela rice krispies i ett jämnt lager.

  1/2 Can Dulce de Leche

 • Toppa med resten av rice krispies-blandningen och tryck lätt runt den tills den är jämnt fördelad i pannan. Låt den stelna i rumstemperatur tills den svalnat.

 • Vi gjorde den här satsen RKTs med Cinnamon Sugar Rice Krispies och det var fantastiskt. Om du inte hittar dem i butiken kan du lägga till 1/4 – 1/3 kopp kanelsocker.
 • Bryn smör: Placera en ljus panna på medelvärme och tillsätt rumstempererat smör. Rör om försiktigt när det smälter. Det kommer att börja skumma och fräsa och sedan kommer du att se små bruna fläckar bildas på botten av pannan. Så snart du ser dessa fläckar, ta bort kastrullen från värmen.
 • Att använda en sked med lite smör på hjälper dig att trycka ner rice krispies i pannan utan att det fastnar över hela händerna.

Rice Krispie godsaker kan förvaras i en lufttät behållare, i rumstemperatur, i 2-3 dagar. Eller så kan de frysas i upp till 6 veckor.

Servering: 1gKalorier: 342kcalKolhydrater: 69gProtein: 3gFett: 8gMättat fett: 5gFleromättat fett: 0,4gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0,3gKolesterol: 19mgNatrium: 362mgKalium: 32mgFiber: 0,1gSocker: 38gVitamin A: 1616IUC-vitamin: 13mgKalcium: 5mgJärn: 7mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 500+ bästa dessertrecept

Kök: amerikansk

rekommenderade produkter

ett foto av tre dulce de leche fyllda sliskiga rice krispie godsaker staplade ovanpå varandra med små bitar av bakplåtspapper mellan dem.

Source link

Rate this post

Leave a Reply