Ikväll var det “se-vad-du-kan-laga-till-middag-med-vad-som-finns-i-kylen” och detta brunt smör spaghetti squash recept blev resultatet. Det är seriöst ett av mina absoluta måsten inför hösten! Smörig squash med inslag av nötighet från pinjenötterna och salta godsaker från squashen, gud vad gott det är!

Du kan enkelt ersätta alla grönsaker eller kött som du gillar – eller lämna köttet utanför för en vegetarisk måltid.

ett foto på en spaghetti squash som har halverats och rostat uppåt och fylld med spaghetti squash blandad med grönkål, korv och toppad med pinjenötter och färsk persilja.

När jag var yngre bestämde sig en av mina vänner för att bli vegetarian. Jag var chockad! Jag växte upp i ett kött- och potatishem. Min mamma var från Idaho och min pappa från Oregon så vi åt kött till varenda middag. Det var gårdens sätt. Det var dock inte hennes sätt. Jag förstod inte vad en vegetarian var egentligen annat än att man inte åt kött. Det räckte för att stoppa mina förfrågningar eftersom vem skulle kunna äta middag utan kött? Jag tycker inte att det var ett näringsrikt beslut alls heller.

Så fort hon blev vegetarian gick hon också överbord på godiset. Inget skämt. Hon skulle inte äta kött så hon åt ganska uppsjö av godis istället. Vaaaaa? Jag tror att hon saknade båten där lite, men jag är ganska säker på att hon är tillbaka till köttätandet. Och även om hon inte var det så har jag personligen upptäckt att ätandet vegetarian för några måltider i veckan är faktiskt ganska fantastiskt. Våra kroppar älskar faktiskt hela konceptet “kött sparsamt”. Tycker om det. 😉 Vi har flera växtbaserade och vegetariska recept på bloggen nu, och de är några av mina favoriter!

ett foto av en gaffel som gräver i en halverad spaghetti squash fylld med kokt spaghetti squash, hackad grönkål, pinjenötter, korv och färsk persilja.

Det bästa med att laga mat från allt som finns i kylen är att det är så mångsidigt och anpassningsbart. Så här är ingredienserna vi använde, men byt gärna ut saker efter din smak…

  • Spaghetti squash – delad i halvor och penslad med olivolja och toppad med salt och peppar
  • Vitlök – skiva den tunt eller finhacka den om du föredrar det
  • Grönkål – skär den i lagom stora bitar, kan bytas ut mot spenat
  • Baby Bella svampar – alla typer av svamp kan användas men vi älskar smaken av babybells
  • Olivolja – används för att steka grönsakerna
  • Italiensk korv – ta bort korven från tarmen och hacka den som du skulle ha malt nötkött
  • Smör – den där bruna smörsmaken är min nya besatthet, gå till vårt inlägg om sega pumpakakor för mer information om hur man bryner smör
  • Färsk timjan – om du behöver använda torkad timjan behöver du en hög tesked
  • Parmesan – nyriven
  • Kottar – Jag älskar konsistensen av pinjenötter. Du skulle till och med rosta dem för att ändra smaken lite.
  • Citron – en skvätt färsk citronsaft ger en fin syra om du vill ha det
  • Persilja – den perfekta finishen på denna rätt

Scrolla ner till receptkortet i det här inlägget för att se de exakta måtten för varje ingrediens. Du kan skriva ut eller spara receptet därifrån också.

ett foto av spaghetti squash som har skivats på mitten och rostat sittande på en plåt. De är gyllenbruna och en av halvorna har en gaffel som sticker in i den.

Hur man rostar spaghetti squash

Rostad squash är en av mina favoritsaker! Det tar lite tid att få squash perfekt rostad och mör. För att rosta en spaghetti squash, dela squashen på mitten, ta bort fröna och pensla sedan fruktköttet med olivolja.

Jag tycker att det går bra att använda bara salt och peppar, men tillsätt gärna andra kryddor om du vill. Lägg de halverade squasherna med köttsidan nedåt på en plåt och grädda i ca 50 minuter. Köttet ska vara mört och lätt att ösa ur.

Köttet ser ut som spagetti när det kommer ut ur skalet, därav namnet!

När är Spaghetti Squash i säsong?

När är bästa tiden att köpa spaghetti squash? Här i staterna kan du köpa spaghetti squash när som helst på året, men det är särskilt högt under säsongen september till november.

ett foto på hälften av en spaghetti squash som har rostats uppåt och full av strimlad spaghetti squash, hackad grönkål, pinjenötter och vitlök.

Kan Spaghetti Squash användas i soppa?

Spaghetti squash är en utmärkt ingrediens att lägga till soppa.

Kommer Spaghetti Squash att mogna av vinstocken?

Spaghetti squash kan mogna från rankan. Skär squashen från rankan och skölj av den. Lägg spaghetti squash i solskenet och låt den mogna. Squash kommer inte att mogna utan tillräckligt med sol.

ett foto på flera halverade bruna squashes som har rostats och fyllda med hackad grönkål, baby bella-svamp, pinjenötter och parmesanost.

Är Spaghetti Squash frön bra att rosta?

Spaghetti squashfrön kan rostas precis som pumpafrön. De gör ett hälsosamt, krispigt mellanmål.

Hur man förvarar spaghetti squash

Den här rätten förvaras riktigt bra i en lufttät behållare i kylen i upp till 4-5 dagar. Den värms också upp perfekt och gör stora rester nästa dag.

ett foto på en rostad spaghettisquash fylld med grönkål, babybella-svampar, vitlök, pinjenötter och toppad med parmesanost och färsk persilja.

Rostad spaghetti squash blandad med brunt smör är på väg att bli din nya favoritsak. Tillsätt sedan lite korv, svamp, grönkål, vitlök, pinjenötter och parmesanost så kommer du inte att kunna sluta! Det är dags att lägga till en ny spaghetti squash recept till din middagsrotation!

Fler squashrecept du kommer att älska:

ett foto på en spaghetti squash som har halverats och rostat uppåt och fylld med spaghetti squash blandad med grönkål, korv och toppad med pinjenötter och färsk persilja.

Brunt smör Spaghetti Squash

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter

Total tid: 1 timme 45 minuter

Serveringar: 6

  • 2 Spaghetti squash 1 1/2 lbs vardera
  • 5 kryddnejlika Vitlök tunt skivad
  • 3 Koppar Grönkål skivad
  • 3 Baby Bella svampar hackad
  • 1 tesked Olivolja
  • 1 länk Italiensk korv varm eller mild
  • 3 Matskedar Smör
  • 1 1/2 Matskedar Färska timjanblad
  • 1/3 Kopp Parmesan riven
  • 1/4 Kopp Kottar
  • Citronklyftor
  • Persilja att garnera
  • Värm ugnen till 375.

  • Dela squashen på mitten på längden. Gnid in det öppna köttet jämnt med 1 matsked av olivoljan. Strö jämnt över 1/2 tsk salt och 1/4 tsk svartpeppar.

  • Lägg squashhalvorna med de skurna sidorna nedåt på en plåt och grädda i 50 minuter. Låt squashen stå i 10 minuter och gröp sedan ur och kassera eventuella frön. Skrapa insidan av squashen med en gaffel för att ta bort spagettiliknande trådar. Avsätta.

  • Skär under tiden grönsakerna i lagom stora bitar och ställ åt sidan.

  • Ta bort tarmen från korven och bryn, bryt upp köttet i en panna på medelhög värme. Häll av eventuellt fett och lägg åt sidan på en tallrik.

  • Värm en klick olivolja i samma panna och fräs grönsakerna tills de är mjuka, tillsätt lite salt efter smak precis innan de är klara. Om du tillsätter salt tidigt till svampar drar du ut vattnet och de kommer att koka istället för att karamellisera. Ta av från värmen, ställ åt sidan med korven. Återställ pannan till spisen.

  • Smält smöret på medelvärme och låt koka tills det är lätt brunt, skummande och doftande, 2 till 3 minuter.

  • Tillsätt ytterligare 2 matskedar olivolja, timjan, vitlökskivor och rör om i cirka 1 minut. Lägg tillbaka grönsakerna och korven tillsammans med spagettisträngarna och blanda ihop. Lägg tillbaka allt i squashskålarna och toppa med ost.

  • Strö över pinjenötter och persilja för att servera tillsammans med citronklyftor för att få lite syra.

Näringsinnehåll

Brunt smör Spaghetti Squash

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 300
Kalorier från Fat 180

% Dagligt värde*

Fett 20 g31 %

Mättat fett 7g44 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 4g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 33mg11 %

Natrium 344mg15 %

Kalium 617mg18 %

Kolhydrater 26g9 %

Fiber 7g29 %

Socker 10 g11 %

Protein 9g18 %

Vitamin A 4036IU81 %

C-vitamin 42mg51 %

Kalcium 244mg24 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply