Söta grillade persikor är den perfekta sommarefterrätten… fräsch, full av smak och så lätt att göra!

Färska persikor penslas med smör, farinsocker och kanel och grillas tills de är mjuka. Toppa med en kula vaniljglass innan servering!

Om du är på humör för en snabb (och hälsosam) efterrätt är detta ett perfekt val!

pläterade Grillade Persikor

Ingredienser för grillade persikor

Persikor – Välj färska mogna persikor för bästa resultat. Om möjligt, leta efter freestone persikor eftersom detta innebär att gropen lätt kan tas bort. Clingstone persikor är läckra men gropen är svårare att ta bort (se anteckningar om att ta bort gropen nedan). Aprikoser, plommon eller nektariner kan också grillas!

Socker – Vi toppar dem helt enkelt med lite smör, farinsocker och kanel. Sockret tillför sötma och hjälper till med karamellisering för att glasera persikorna.

borsta smör och socker på persikor för att göra grillade persikor

Variationer

Alla sötningsmedel duger (som honung eller vitt socker) och alla varma kryddor kan tillsättas. Prova lite ingefära eller äppelpajskrydda.

Hackade och rostade pekannötter eller valnötter eller till och med ett stänk granola kommer att ge dina grillade persikor lite knas.

Om du inte har en grill kan du använda en grillpanna eller till och med en airfryer.

Vispad grädde eller till och med vaniljyoghurt blir en söt och krämig sås när den smälter över grillade persikor. Lägg dem i en skål med ett stänk av kanel eller muskot över toppen!

Hur man tar bort gropen från en persika

Börja med fasta, men mogna persikor. Se till att de är rena och torra.

FRISTONE PERSIKA

  1. Kör en kniv runt persikan längs persikans söm.
  2. Vrid den för att dra isär och ta bort gropen med fingrarna, den blir lätt att dra ut.

CLINGSTONE PEACH Om det är en clingstone persika är gropen svårare att få ut. Det finns ett litet knep jag hittade här för att enkelt ta bort gropen.

  1. För att ta bort gropen från en cling persika, skär persikan över mitten så du har en topp och botten (motsatsen till den naturliga linjen).
  2. Vrid persikan för att separera halvorna. Använd en sked eller kniv för att ta bort gropen från den ena halvan
närbild av grillade persikor på en bakplåt

Hur man grillar persikor

Grillade persikor är en enkel efterrätt som du kan ha på bordet på under tio minuter!

  1. Förvärm en gasolgrill till medelhög värme. Om du använder en kolgrill, förbered kolen på medelvärme.
  2. Pensla den skurna sidan av varje persikahalva (med gropen borttagen) med farinsockerblandningen i receptet nedan.
  3. Grilla persikorna med den skurna sidan uppåt i cirka 3 minuter, sedan med snittsidan nedåt i mellan 3-5 minuter tills persikorna är mjuka och sockret karamelliserat.
Grillade persikor på en plåt

Tips för grillade persikor

Servera varm med glass eller annat pålägg!

  • Mogna persikor på bänken (lägg till en mogen banan för att mogna snabbare) och förvara sedan i kylen.
  • Förvärm och rengör grillgallren innan du lägger till persikor.
  • Tillsätt en klick honung och lite glass till serveringen.
Grillade persikor med vispad grädde

Njut som efterrätt eller…

Grillade persikor står för sig själva med sin söta, smöriga, brunsockeriga smak. De gör en fantastisk efterrätt, antingen ensam eller översållad med kolasås eller till och med med en kula vaniljglass och en kvist mynta!

Med fläsk: Grillade persikor kan också vara en stor del av en måltid! Servera som ett snyggt tillbehör bredvid fläskkotletter.

Gör en persikosallad: Liknar en jordgubbsspenatsallad). Kyl något och hacka de grillade persikorna. Släng med färsk spenat eller ruccola, lite krispig pancetta, ett stänk smulad fetaost. Klä med en vit balsamvinägrett.

Ringla över en ljus vinägrett och du har en sommarsallad som kommer att imponera på dina gäster!

Perfekt Peachy recept

Fler Peach-recept

Älskar dessa söta persikor lika mycket som vi gör? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

pläterade Grillade Persikor

5 från 11 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Brunt socker grillade persikor

Ingenting säger sommar som denna fräscha, saftiga, söta efterrätt! Persikor grillas med smör, farinsocker och kanel och toppas sedan med glass innan servering!

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 6 minuter

Total tid 11 minuter

  • Värm grillen till medelhög.

  • Pensla den skurna sidan av persikorna med smör och strö över farinsocker. Gnid in farinsockret i smöret så det fastnar. Strö över kanel.

  • Lägg persikorna med snittsidan upp och grilla i 3 minuter. Vänd och grilla i 3-5 minuter eller tills de fått färg och är mjuka.

  • Servera varm med glass.

Näringsinformation inkluderar inte glass.
Om du gör persikor som ett tillägg till en sallad eller en sida för grillat fläsk, hoppa över sockret.
Överblivna persikor kan värmas i mikron eller hackas och läggas till sallader.

För att ta bort persikogropar

  • Freestone
    – Kör en kniv runt persikan längs persikans söm.
    – Vrid den för att dra isär och ta bort gropen med fingrarna, den blir lätt att dra ut.
  • Clingstone Om det är en clingstone persika, “klänger” frukten till gropen.
    – För att ta bort gropen från en cling persika, skär persikan över mitten så du har en topp och botten (motsatsen till den naturliga linjen).
    – Vrid persikan för att separera halvorna. Använd en sked eller kniv för att ta bort gropen från den ena halvan

5 från 11 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 68 | Kolhydrater: 11g | Protein: 1g | Fett: 3g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 11mg | Kalium: 97mg | Fiber: 1g | Socker: 9g | Vitamin A: 332IU | C-vitamin: 3mg | Kalcium: 8mg | Järn: 0,3mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Efterrätt
Kök amerikansk
Grillade persikor på en plåt och pläterad med skrift
pläterade Grillade persikor med en titel
närbild av grillade persikor med en titel
pläterade Grillade Persikor med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply