Om du aldrig har provat honungssquashhämta dina bullar till mataffären, köp ett par och gör sedan denna brynta smörsalviaversion!
Har du någonsin hört talas om honungssquash? Det är en korsning mellan butternut och butternut squash, och det är en av mina absoluta favoritsquashvarianter någonsin. Du kan enkelt sub butternut eller buttercup eller till och med sötpotatis ps.
Vi började göra detta baserat på en ravioli med brun smörsalvia som vi hade i Florens Italien, och sakta har det utvecklats till en vegorätt istället för bara pasta. Vi använder citron istället för vitt vin för att ljusa upp tyngden hos denna rotfrukt.
Min favoritdel av rätten, okej, jag har några, men först är det att det bara är in en stekpanna. Du behöver inte sätta på en ugn, men du kan säkert rosta dem och sedan avsluta i en panna om det behövs. Honungssquash är mycket mörare än butternut, så att tillaga den är mycket snabbare och enklare.
Nummer två är ännu viktigare, det handlar om nötighet av brynt smör. Enkel, aromatisk och rik utan mycket arbete.
Släng till sist in lite salviasalt och peppar och en skvätt citron om du har det och du är gyllene!
Det här receptet kräver verkligen inte många ingredienser alls! Det är så enkelt och sååååååå gott! Om jag kunde sträcka mig genom skärmen och dra dig i handen till mataffären skulle jag göra det. Här är vad du behöver:
- honeynut squash – du kan säkert hitta dem på Trader Joe’s, men de dyker upp i de flesta livsmedelsbutiker nu. Kontrollera med butternut och andra squash. De ser ut som mini-butternut squash.
- olivolja – hjälper till att få en bra gyllene bryn på utsidan av squashen
- smör – smak baby, den där brynta smörnötigheten är allt!
- vitlöksklyftor – smaksätt, passar så bra med salvia och brynt smör
- salvia (färsk) – färsk är ett absolut måste
- flingat havssalt – jag har länkat till vårt favoritmärke i receptkortet. Kosher salt fungerar också bra.
- peppar – krydda efter smak
- citron – vi älskar den fräscha smaken som detta bidrar till att skära igenom tyngden
Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av inlägget.
Jag nämnde att honungssquash är lättare att laga än butternut, vilket är en av anledningarna till att jag älskar att använda honungsnöten. Huden är tunn och du behöver inte peela den (vinner!). Den kokar snabbt och behöver inte rosta för evigt. Låt mig leda dig genom stegen:
- Ta bort stjälkarna, skär squasherna på mitten, ta bort frön och skär dem sedan i 3/4″ biffar.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt lite olja.
- Lägg i biffarna i pannan och låt koka i några minuter, vänd sedan och koka ytterligare några minuter. Fortsätt vända tills det är mjukt hela vägen igenom.
- Tillsätt smör och vitlök och koka tills smöret fått färg och har en nötaktig doft. Häll i salvian och en klick citron om så önskas.
- Strö över salt och peppar och servera.
Se så lätt! Alla dessa instruktioner finns också i receptkortet nedan.

Det här är en stor grönsaker tillbehör för nästan vilken måltid som helst, men det är något så tröstande och hemtrevligt med det att jag alltid tycker att det borde passa till en huvudrätt som är ren tröstmat. Här är några idéer:
Nej, jag pratar inte om Cheerios här, även om Honeynut Cheerios är bomben, här är några saker du borde veta om honeynut squash …
Hur smakar honungssquash?
En honungssquash smakar likt en butternut eller buttercup squash, men den är sötare. Den har en nötig smak och inslag av karamell.
Var kan man köpa honungssquash
Trader Joe’s har dem alltid, men många vanliga livsmedelsbutiker har dem också. Titta nära de andra vintersquasherna.
Är honungssquashskinn ätbar?
JA! Den är supertunn och när den tillagas perfekt är den helt ätbar! Tro mig, det är helt enkelt utsökt precis som en sötpotatis.
Hur länge håller honungssquash?
En hel honungssquash som är oslipad kan sitta i rumstemperatur ganska länge…upp till en månad eller mer. Om det börjar bli skrynkligt på utsidan börjar det torka ut, så laga mat så fort som möjligt.
När du har skurit och kokat en honungssquash håller den i kylen i upp till en vecka. Den kan även frysas till upp till 3 månader.
Har jag sagt tillräckligt för att övertyga dig om att prova det här receptet ännu? Det är jag övertygad om honungssquash kommer att bli din nya favorit vinter squash, och brynt smörsalvia kommer att få varje tugga att smälta i munnen. Jag kan inte vänta på att du ska älska denna favorit grönsaker tillbehör!
Fler squashrecept att prova:

Brynt smör salvia honungssquash recept
Serveringar: 4
- 2 Honungssquash frön och stjälk borttagna och skivade i 3/4″ biffar
- Olivolja
- 2 Matskedar Smör
- 2-3 Vitlöksklyftor skivad på mitten eller krossad (inte hackad eftersom det bränns
- Salvia blad några få, fräscha
- Flingat havssalt
- Peppar
- 1/2 Citron *frivillig
-
Hetta upp en panna på medelvärme och tillsätt en klick olja.
-
Lägg biffarna platt på pannan och koka i 3-5 minuter, vänd sedan och fortsätt tillagningen i ytterligare 5 minuter.
-
Fortsätt vända varje minut eller så tills den är mjuk, ca 5 minuter till.
-
Tillsätt smör och vitlök och koka tills nötbrun och doftande. Häll i salvia och en klick citron om så önskas.
-
Strö över flingsalt och peppar och servera.
Näringsinnehåll
Brynt smör salvia honungssquash recept
Mängd per portion (0,5 squash)
Kalorier 225
Kalorier från Fat 54
% Dagligt värde*
Fett 6g9 %
Mättat fett 4g25 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 2g
Kolesterol 15 mg5 %
Natrium 66mg3 %
Kalium 1346mg38 %
Kolhydrater 46g15 %
Fiber 8g33 %
Socker 9 g10 %
Protein 4g8 %
Vitamin A 40041IU801 %
C-vitamin 86mg104 %
Kalcium 188mg19 %
Järn 3 mg17 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.