Brysselkål hash kombinerar komforten med potatishash med fördelarna med en grön grönsak. Jordnära brysselkål ger lite krispighet till rätten medan chiliflakes och balsamvinäger ger stämning.

Anpassad från Ali Rosen | Moderna frysmåltider | Skyhorse, 2021

En av de mest tröstande frukostmaten för mig är potatishash. Det är den perfekta maten för att värma upp en kall dag utan mycket ansträngning. Den här versionen får dig att känna dig lite mindre skyldig över all den där potatisen och köttet med tillsats av lite brysselkål. Var inte försiktig om de inte är din favorit – Bryssel här lägger bara lite kraft och jordighet till rätten. Den här rätten är också mångsidig nog att vara en middagssida om du behöver något för att avrunda din måltid.–Ali Rosen

  • I en bred stekpanna över hög värme, varm olja. När det är varmt, tillsätt potatis och salt och koka tills potatisen har fått färg och är nästan helt kokt, 8 till 10 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.
  • På en kantad bakplåt, kombinera potatis med brysselkål, pancetta, chiliflakes och sherryvinäger. Om bakplåten verkar trång, dela blandningen mellan två plåtar. Smaka av med salt.

    ☞ TESTERTIPS: Klä din bakplåt med bakplåtspapper eller folie för enkel rengöring.

  • Slå på broilern och se till att det översta stället är på högsta inställningen.

  • Stek tills brysselkålen är brynt och genomstekt, rör om en gång, 6 till 7 minuter. Servera, med en klick balsamico på toppen, om så önskas.

*Vad är pancetta?

Amerikanskt bacon är baserat på italiensk pancetta, bara för att ge dig en uppfattning om hur det ser ut och smakar. Pancetta är en tjock platta gjord av en kryddad sida av fläskmagen, hoprullad till en tät rulle och insvept i ett hölje för att hålla sin form. Det är sedan botat men inte rökt.
Pancetta kan säljas i en platta, skivad eller i tärningar. Eftersom det bara är härdat måste det tillagas före användning. Bacon kan ersättas om du inte hittar pancetta men vi råder dig att blanchera det först (koka det råa baconet i några minuter före tillagning) så att du tar bort det rökiga baconet.

Servering: 1 serveringKalorier: 342 kcalKolhydrater: 26 gProtein: 10 gFett: 23 gMättat fett: 11 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 26 mgNatrium: 288 mgKalium: 813 mgFiber: 4 gSocker: 2 gVitamin A: 618 IUC-vitamin: 68 mgKalcium: 47 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Ali Rosen. Foto © 2021 Noah Fecks. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Brysselkålshash är en lättlagad, hälsosam och rejäl tillbehör eller basen för en brunchig äggskål. Att steka ingredienserna är nyckeln till denna snabba rätt eftersom allt tillagas snabbt och jämnt. Rätten är varm på grund av chiliflakes, som fungerar bra tillsammans med ett krämigt ägg eller avokado, men om den serveras som tillbehör kanske du vill backa lite på denna krydda.

Jag åt brysselkålshaschen med bratwurst. Det var ett trevligt alternativ till bakade bönor. Jag mikrovågade också rester dagen efter. Även om smaken fortfarande var fantastisk brydde jag mig inte om konsistensen. Det verkade ha förlorat något utan magin i de krispiga stekta bitarna.

Vem visste att brysselkål kunde vara så tillfredsställande? Den här rätten var fantastisk – rejäl, mättande och rent utsökt! Min man och jag tog bokstavligen två gafflar och åt detta direkt från pannan till lunch, precis som det är! Dagen efter värmde vi upp resterna i en panna och toppade med stekt ägg till middag. Denna maträtt kan bokstavligen ätas när som helst på dagen. Idag gjorde vi det IGEN, den här gången med rökigt bacon – lika gott! Vi älskade det – det är redan i regelbunden rotation.

Ursprungligen publicerad 20 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply