Dessa Brysselkål med valnötter och pancetta är en perfekt smakrik och rik tillbehör. Och det är keto också. Brysselkålen rostas tills den är knaprig, istället för vad du kanske är van vid. Blandade med salt pancetta och knapriga nötter får de en helt ny smakprofil.

Anpassad från Molly Devine | Keto efter 50 | Rockridge Press, 2021

Hög i antiinflammatoriska omega-3-fetter, denna rika sidorätt äventyrar inte hälsan för smaken! Rostning är en enkel praktisk matlagningsmetod som ger en krispig konsistens – den gör brysselkålen oemotståndlig, även om du inte tidigare var ett fan. Den här sidan är också underbar serverad med smulad getost för en riktigt rik maträtt.–Molly Devine

Brysselkål med valnötter och Pancetta Vanliga frågor

Kan jag ersätta bacon med pancetta?

Om pancetta inte är tillgänglig kan du byta ut bacon, skära det i 1/2-tums (12 mm) remsor. Det kan ta lite längre tid att bli knaprig än pancetta, så lägg till det i brysselkålen efter att de har rostat i 10 minuter och fortsätt koka tills allt är knaprigt, 20 till 25 minuter till. Tänk på att bacon kan vara ganska salt, så du kanske vill minska mängden salt du använder för att krydda brysselkålen.

Hur väljer jag brysselkål?

Leta efter ljusgröna, tätt packade brysselkål med intakta yttre blad. Ge dem en hemlig kläm i mataffären, de ska vara fasta med lite motstånd. Mindre groddar är i allmänhet sötare, och groddar som alla är av samma storlek kommer att tillagas samtidigt. Förvarad i din krisper håller brysselkålen i 7 till 10 dagar.

  • Värm ugnen till 425°F (220°C).

  • Lägg valnötterna på en stor kantad bakplåt fodrad med aluminiumfolie. Rosta valnötterna tills de precis fått färg och doftar, men inte brända, 3 till 4 minuter. Ta ut ur ugnen, hacka grovt och ställ åt sidan, spara folien på plåten.
  • Kombinera brysselkålen, 4 matskedar olivolja, salt, vitlökspulver och peppar i en stor skål, och rör om för att täcka väl. Häll brysselkålen på den förberedda bakplåten, spara skålen.

  • Rosta groddarna tills de börjar få färg, cirka 20 minuter. Ta ut ur ugnen, strö över pancetta och blanda ihop. Återgå till ugnen och rosta tills groddarna är gyllenbruna och pancettan är krispig, 10 till 15 minuter till. Ta ut ur ugnen och återgå till den reserverade skålen.

  • Tillsätt de hackade rostade valnötterna till den varma brysselkålen och pancettan och rör om.

  • I en liten skålvisp samman de återstående 2 msk olivolja och vinägern och ringla över blandningen. Kasta till beläggning och servera varm.

Servering: 1 serveringKalorier: 457 kcalKolhydrater: 14 gProtein: 10 gFett: 42 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 11 gEnkelomättat fett: 22 gTransfett: 1 gKolesterol: 19 mgNatrium: 510 mgKalium: 577 mgFiber: 5 gSocker: 4 gVitamin A: 869 IUC-vitamin: 97 mgKalcium: 67 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Molly Devine. Foto © 2021 Ewgenija Schall. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag älskar all beredning av brysselkål men det har tagit mig år att få min familj att äta dem. Så länge de är förklädda med andra välsmakande ingredienser kommer de vanligtvis att äta några. När jag såg brysselkål med valnötter och pancetta och balsamvinäger trodde jag att jag hade slagit till trifectan, och jag hade rätt.

Jag serverade inte detta till getosten som föreslogs i berättelsen. Jag tror att den krämiga getosten skulle tillföra en fin dimension och det ska jag testa nästa gång. Jag skulle halvera mängden pancetta och valnötter eftersom det bara verkade vara för mycket av båda och gjorde rätten lite för salt. Sammantaget blandade smakerna bra. Groddarna var karamelliserade och möra och pancettan var knaprig med bara lite extra rostning. Det behöver inte sägas att min familj åt alla.

Låt oss vara ärliga här. Kombinationen av krispig rostad brysselkål, salt pancetta, smöriga valnötter och syrlig balsamico är svår att slå. Jag dras till sådana här recept, speciellt när det är underhållande eftersom du vet att det kommer att bli en hit och det är enkelt att sätta ihop.

En annan sak jag älskade med det här receptet var användningen av vitlökspulver; Jag använder inte många torkade örter eller kryddor i min matlagning, men vitlökspulver är ett av få som jag når ofta. Det ger verkligen mycket smak till vad du än lägger till, och du behöver inte mycket av det för att påverka den övergripande rätten. Jag serverade mina brysselkål tillsammans med en paprikastekt kyckling och en butternutsquashpuré.

Detta recept på brysselkål med valnötter och pancetta gör det mesta av brysselkålen. Och det är relativt snabbt och enkelt. Jag la till de lösa bladen, så de blev fina och frasiga.

Det var väldigt stora groddar, så jag skar de större i fjärdedelar. Sammantaget var detta en utsökt rätt, och jag kommer att göra den om och om igen. Dessa serverade jag som tillbehör med senapsglaserade fläskkotletter och rostad potatis. Utsökt!

Den här rätten med rostad brysselkål med valnötter och pancetta är enligt mig den allra bästa versionen av rostad brysselkål jag någonsin haft. Rostad brysselkål i sig är otroligt gott, men att lägga till de andra komponenterna och dressingen tar den här rätten till nästa nivå.

Det är säsong för brysselkål. Tillsatsen av valnötter och balsamvinäger var kroken för att prova detta groddrecept. Båda dessa ingredienser var definitivt en fantastisk smakförstärkare och lade till lite glamour och crunch till denna mycket grundläggande grönsak.

Det slutade med att jag använde bacon över pancetta, men jag trodde inte att det alls var avskräckande för slutprodukten, kom bara ihåg att justera mängden tillsatt salt. Dessa brysselkål var det perfekta tillbehöret att servera tillsammans med en grillad biff och bakad potatis på en vacker höstkväll.

Brysselkål med balsamico är en så klassisk maträtt av en anledning och det här är en fantastisk plåtvariant på det temat. Jag är inte säker på varför jag aldrig lägger vitlökspulver på grönsaker jag steker men det var verkligen en fin touch här. Pancetta är trevlig, men ärligt talat, det händer tillräckligt här för att vegetarianer skulle kunna utelämna den och inte känna att något saknades. Jag skulle äta detta vilken kväll i veckan som helst.

Ursprungligen publicerad 8 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply