Detta Brysselkålssallad har all den färg, crunch, smak och näring som en supermatsallad borde ha!
Grönsaker, frukt, bär, nötter och ost slängs med en ljus och syrlig honungssenapsdressing för en oförglömlig sallad!
Denna sallad kommer att göra nästan vem som helst till en brysselkålsfan.

En krispig och krispig sallad
- Bara förbereda, klä och kasta. Brysselkålssallad är jättegott som tillbehör eller lunch.
- Rå brysselkål är utsökt och smakar liknande coleslaw mix men något sötare.
- Brysselkålssallad förblir krispiga och krispiga längre än vanliga gröna, så det är perfekt att göra en dag i förväg – smakerna kommer till och med att förbättras!
- Detta recept kan avnjutas när som helst på året, byta tillägg för att passa säsongen.

Ingredienser och variationer
Brysselkål – Använd antingen färdigstrimlad brysselkål eller strimla råa hela brysselkål själv enligt anvisningarna nedan. Strimlad brysselkål kan ersättas med vilken typ av coleslaw mix som helst.
Frukt – Röda äpplen är sötare, men gröna äpplen är syrliga och syrliga – båda fungerar i det här receptet. Granatäpplekärnor (arils) Torkade tranbär ger sötma och kan ersättas med andra torkade frukter.
Ost – Feta tillför ett salt krämigt inslag till denna sallad; getost är ett annat bra tillägg.
Nötter – Jag älskar valnötter eller pekannötter i den här salladen. Byt ut dem mot dina favoritnötter eller frön som pumpafrön eller solrosfrön.
Andra tillägg – Prova att lägga till rödlök, andra frukter eller ett stänk knaprig bacon.
Brysselkålssalladsdressing
Jag klär denna sallad med en enkel dressing i honungsdijon-stil. Den söta, syrliga dressingen balanserar perfekt detta rakade brysselkålssalladsrecept. Honung kan bytas ut med lönnsirap, och nästan vilken annan vinäger som helst (förutom vit) kan stå för cidervinägern.
Om du föredrar en dressing från butik, välj en söt och syrlig vinägrett.
Hur man strimlar brysselkål
- Ta bort eventuella missfärgade löv. Skär av själva änden av stjälken.
- Strimla brysselkålen med skivningsbladet på en matberedare eller skiva dem tunt med en vass kniv.
- Skölj de strimlade groddarna i kallt vatten och låt rinna av väl innan du använder dem.

Hur man gör brysselkålsallad
- Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk och skaka väl.
- Förbered brysselkålen med någon av metoderna som anges i recept nedanoch skölj och torka dem.
- Kasta hackade äpplen med citronsaft och kombinera sedan alla ingredienser i en stor skål och blanda med dressing innan servering.
- Garnera med lite extra fetaostsmulor.
Förvaring av brysselkålssallad
Om du strimlar ditt eget Bryssel kan de sköljas och håller sig en vecka i kylen innan du förbereder salladen.
Förvara överbliven brysselkålsallad i en täckt behållare i upp till 3 dagar i kylen. Rör om med färsk dressing eller ost innan servering igen.

Fler strimlad salladsrecept
Älskade du denna brysselkålssallad? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

Brysselkålssallad
Strimlad brysselkål, skarpa syrliga äpplen, fetaost, tranbär, granatäpple och valnötter slängs i en syrlig honungsdijonvinägrett.
-
Kombinera alla ingredienserna till dressingen i en liten burk och skaka väl för att kombinera.
-
Strimla brysselkålen, skölj väl och torka.
-
Hacka äpplet och blanda med citronsaft för att förhindra att det blir brynt.
-
Blanda alla resterande salladsingredienser i en stor salladsskål. Blanda med dressing och servera.
- Skölj brysselkålen och skär bort en liten bit av stjälkändan. Ta bort eventuella missfärgade löv.
- Kör brysselkål genom din matberedare, skiva på en mandolinskärareeller skiva med en kniv så tunt som möjligt.
- Lägg rakade groddar i en skål med kallt vatten för att skölja och rinna av ordentligt (jag använder min salladssnurra).
Rakad brysselkål kan förvaras upp till en vecka i kylen.
Kalorier: 281 | Kolhydrater: 28g | Protein: 6g | Fett: 17g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 149mg | Kalium: 516mg | Fiber: 6g | Socker: 17g | Vitamin A: 910IU | C-vitamin: 100mg | Kalcium: 101mg | Järn: 1.9mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



