En fantastisk pizza är en av våra favoritmiddagar genom tiderna, och denna enkla Buffalo Chicken Pizza toppar listan!
En mör skorpa kvävd i en läcker dressing, buffelkyckling och högar av ooey sliskig ost gör denna pizza helt sugen!
Det här receptet kommer ihop på mindre än den tid det tar för leveransmannen att komma fram och smakar också bättre!

Det här inlägget har sponsrats av Maries förband.
En familjefavorit
Vi älskar måltider som är lika roliga att göra som de är att äta! Hemlagad pizza kan göras efter eget tycke, tjock eller tunn skorpa, och ditt val av pålägg.
Detta recept använder Maries Chunky Blue Cheese Dressing som såsen. Dressingen ger en fantastisk syrlig smak och naturligtvis bitar av ädelost eftersom mer ost är alltid bättre!
Vi vet alla att en fantastisk krämig dressing passar perfekt med buffalo wings (och hjälper till att kyla ner värmen lite)! Marie’s Creamy Ranch Dressing är bra på denna pizza också!

Ingredienser till Buffalo Chicken Pizza
DEG Om du vill hålla det enkelt, använd kyld pizzadeg, eller så kan du pizzadeg.
SÅS Blue Cheese Dressing eller Ranch-dressing är en perfekt sås att kombinera med den kryddiga buffelsåsen.
OST Denna pizza är täckt av massor av sliskig, smält mozzarella och parmesanost, men blanda gärna ihop det och tillsätt cheddar eller blåmögelostsmulor som bra alternativ.
TOPPINGS Strimlad eller överbliven hackad kokt kyckling kastad med buffelsås ger denna pizza en traditionell smak av buffelkycklingvingar. Lägg till skivad rödlök, grön paprika eller dina andra favoritpålägg.




Hur man gör Buffalo Chicken Pizza
- Kavla ut degen och bred med ädelost eller ranchdressing.
- Kasta kyckling med buffelsås, lägg över dressingen. Toppa med rödlök och ost.
- Baka per receptet nedan tills skorpan är brun och osten är bubblig.
Så enkelt är det! När pizzan har svalnat lite, garnera med hackad koriander & skivad salladslök och en extra klick dressing.

Tips för en perfekt pizza
- Börja med rumstempererad deg för att göra formningsprocessen enkel och mindre tidskrävande.
- Lägg till dina egna pålägg, inklusive grön paprika, oliver eller ananas.
- Värm en pizzasten eller bakplåt innan du lägger i pizzadegen.
- Bakning vid hög temperatur säkerställer en krispig skorpa och brun bubbel ost på toppen.
- Servera med extra dressing för doppning.
Bästa Buffalo-rätterna
Älskade du denna Buffalo Chicken Pizza? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Buffalo Chicken Pizza
Laddad med smak av buffel och ädelost är denna Buffalo Chicken Pizza alltid en hit!
-
Sätt in en plåt eller pizzasten i ugnen. Värm ugnen till 475°F.
-
Kavla ut pizzadegen till en 14″ cirkel på en bit bakplåtspapper.
-
Bred ½ kopp dressing över pizzadegen.
-
Kasta kycklingen med buffelsås och fördela den över degen med den skivade rödlöken.
-
Strö över mozzarellan och parmesanosten.
-
Överför pizzan till den förvärmda plåten eller pizzastenen och grädda i 18-20 minuter eller tills skorpan är gyllene och osten är bubbel.
-
Ta ut ur ugnen och strö över hackad koriander och salladslök. Ringla över ytterligare dressing om så önskas.
- Kyld pizzadeg eller hemgjord pizzadeg kan användas.
- Börja med rumstempererad deg, den är lättare att forma.
- Förvärmning av pannan eller pizzasten är hemligheten bakom perfekt hemmagjord pizza.
- Bakning vid hög temperatur säkerställer en krispig skorpa och brun bubbel ost på toppen.
- Servera med extra dressing för doppning.
Kalorier: 357 | Kolhydrater: 4g | Protein: 39g | Fett: 20g | Mättat fett: 10g | Kolesterol: 108mg | Natrium: 1857mg | Kalium: 246mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 487IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 412mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



