Butifarra fresca är en klassisk färsk korv från Spanien som är gjord på en blandning av fläsk och kryddad med salt och peppar. Med det här receptet har du möjlighet att ändra kryddorna efter din smak, eller njuta av det precis som de gör i Katalonien.

Tre länkar av butifarra fresca staplade ovanpå varandra

Anpassad från Jeffrey Weiss | Charcuteria | Agate Surrey, 2021

En grundläggande vit korv som du hittar mest överallt i och runt Katalonien, detta embutido har släktingar över hela världen, från de söta och varma italienska korvarna vi har lärt känna i Amerika, till de berömda Toulouse-korvarna i Frankrike. Varför?

Butifarra-eller botifarra, på katalanska – är mycket nära besläktad med det ursprungliga korvreceptet som nämns i Apicius, den romerska kulinariska tidskriften skriven omkring år 900 e.Kr.. På platser som Barcelona, botifarra är en religion. Det finns en årlig mässa i butifarra’s ära varje februari i berömda Barcelona mercado La Boquería (mässan kallas butifarrada), och massor av restauranger och butiker i marknadsområdet serverar korven i råa och tillagade former. (Kolla in La Botifarreria, nära Santa Caterina-marknaden. Du hittar en större korvfest där än på en strippklubb i Vegas.) Varje butik har sin egen egenutvecklade blandning av korvens fett- och magra innehåll, olika andelar av fläskbitar och malningsstorlekar.

Vet bara att katalanska purister tummar på att krydda butifarra med allt annat än salt och peppar. Allt annat, enligt deras åsikt, stör din förmåga att smaka kvaliteten på fläsket.

Som sagt, vi lever i ett globalt samhälle och moderna katalanska kockar är kreativa människor. Som ett resultat kan du nuförtiden hitta alla smaker av den butifarra regnbåge i Barcelona, ​​från tryffel till foie till pizza och till och med choklad.

Detta recept gör det enkelt: salt och peppar. Om du väljer att satsa på tradition, överväg några av de valfria kryddningsalternativen i receptet. De är mestadels Medici-baserade kryddor som fungerar bra ensamma eller kombinerade.–Jeffrey Weiss

Vanliga frågor om Butifarra Fresca

Jag har ingen köttkvarn. Kan jag fortfarande göra det här receptet?

Du kan. Du har i princip tre alternativ här. 1. Skaffa en mycket vass kniv och sätt igång att hacka. Detta är den mest tidskrävande, arbetsintensiva processen, och det är MYCKET arbete att få det rätt. 2. Om du har en solid, pålitlig matberedare av hög kvalitet, kommer det att fungera. Skär ditt kött i tärningar och arbeta i små portioner, och se till att noggrant kombinera alla dina styckningsdelar (krage, mage, käke) tillsammans. 3. Bli vän med din lokala slaktare och be dem mala köttet åt dig. Om du har en lokal slaktare kan du antagligen specialbeställa styckningarna förmalda.

Hur serveras butifarra fresca?

Denna speciella korv serveras som vilken annan korv som helst – stekt, grillad, använd i soppor, grytor eller chili, och även om detta är ett mycket otraditionellt tillvägagångssätt kan du röka den också.

Hur länge håller min korv?

Att göra din egen korv är mycket jobb, se till att förvara den noggrant så att du kan njuta av varje bit av den. Butifarra fresca håller sig ungefär en vecka i kylen, förutsatt att den är väl inslagen. I frysen rekommenderar vi att du använder vakuumförseglade förpackningar, eftersom det kommer att säkerställa färskhet i ungefär ett år.

Butifarra Fresca ~ Färsk korv

Tre länkar av butifarra fresca staplade ovanpå varandra

Detta recept gör det enkelt: salt och peppar. Om du väljer att satsa på tradition, överväg några av de valfria kryddningsalternativen i receptet. De är mestadels Medici-baserade kryddor som fungerar bra ensamma eller kombinerade.

Jeffrey Weiss

Prep 1 hr 30 min

laga mat 30 min

Total 18 timmar

Gör korven

  • Placera aguja-, panceta- och papadaköttet och köttkvarnsdelarna i frysen i 30 minuter för att frysa innan du försöker mala.

  • Kombinera köttet, salt och peppar i en stor bunke. Rör ihop och ställ åt sidan när du ställer in kvarnen.

  • Fyll en stor skål med is och ställ en mindre skål inuti den isfyllda skålen. Mal köttblandningen en gång genom en medelgrov (3/8 tum eller 9,5 mm) stans i den mindre skålen. (Var försiktig: Köttblandningen är blöt, så den kan spruta och hoppa ut ur kvarnen.)

Krydda korven

  • I en liten blandningsskål, kombinera sherry, vatten och någon av de valfria kryddorna du väljer, vilket gör en slurry. Håll skålen som innehåller slurryn kyld tills den ska användas.

  • Placera köttfärsen i skålen på en ställmixer utrustad med paddeltillbehöret (eller så kan du bara blanda i en mixerskål med en stadig sked). Börja blanda på låg hastighet. När mixern går, häll sherryslurryn i skålen i en jämn ström.

  • Fortsätt att blanda på medelhastighet tills sherryslammet har införlivats helt i blandningen, en vit rest bildas på skålens sidor och blandningen stelnar, 1 till 2 minuter. Ställ skålen med köttfärsblandningen i kylen för att hålla den kall tills du är redo att stoppa korven i tarmar.

Testa korven

  • I en liten stekpanna på medelhög värme, värm 1 matsked av oljan. Lägg en liten bit av köttblandningen i stekpannan och stek tills den är genomstekt, ca 2 minuter. Ta bort från värmen. Smaka av och justera kryddorna efter eget tycke.

Förbered korvarna

  • Om man fyller korvarna, stoppa in blandningen i höljena och knyt i 12-tums (30 cm) öglor eller 6-tums (15 cm) länkar. Använd en steril stift eller korvstickare och stick varje korv flera gånger. Ställ i kylen för att jäsa över natten. Alternativt kan du jäsa innan du fyller på dina korvar.Om inte fylla korvarna, forma blandningen till 8 ounce (227 g) biffar. Slå in i plastfolie eller häll fett, om du använder. Ställ i kylen för att jäsa över natten.

Servering: 1korvKalorier: 384kcal (19 %)Kolhydrater: 1gProtein: 21g (42 %)Fett: 32g (49 %)Mättat fett: 11g (69 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 16gKolesterol: 90mg (30 %)Natrium: 987mg (43 %)Kalium: 379mg (11 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 15IUC-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 24mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ellerpublicerades ursprungligen 2 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply