Detta Butternut Squash Soup-recept är rikt, krämigt, gott och bäst av allt lätt att göra!
I denna mysiga höstfavorit rostas butternut squash tills den är mjuk och sedan sjudad med lök, buljong och varma kryddor. Allt blandas tills det är krämigt för en läcker soppa i kallt väder!

En mysig höstsoppa
Det är bara något så inbjudande med squashsoppa, oavsett om det är pumpa, ekollon squash eller butternut squashsoppa, den värmer dig inifrån och ut!
- Det här receptet använder väldigt få ingredienser och är lätt att göra.
- Du kan använda överbliven butternut squash i detta recept.
- Squashen kan rostas upp till 3 dagar i förväg, du kan även ersätta andra typer av vintersquash.
- Du kan göra denna soppa med eller utan grädde.

Hur man gör Butternut Squash Soppa
- Stekt squash: Den här rostade butternutsquashsoppan börjar med (naturligtvis) rostad butternutsquash. Rostning ger smak och lite sötma (plus gör squashen lätt att skära och ingen skalning behövs).
- Fräs lök: Medan squashen steker, fräs löken lite i smör.
- Sjuda: Tillsätt äpple (för en fräsch smak) och resten av ingredienserna och låt sjuda.
- Blandning: soppa och rör ner en skvätt grädde.
Jag föredrar väldigt enkla kryddor i det här receptet; timjan, salt och peppar. Du kan lägga till dina favoriter innan du rostar squashen. Varma kryddor som curry, kanel eller en nypa muskotnöt eller lite vitlökspulver passar bra med denna soppa.

Blandande soppa
Om du använder en vanlig mixer eller immersionsmixer, den här soppan är bäst att sila genom en nätsil (eller ostduk) för att ta bort eventuell massa och göra en slät soppa. Om du använder en högeffektsmixer (som en Blendtec eller Vitamix) det finns ingen anledning att anstränga sig.
För att tjockna Butternut Squash Soppa
När du gör butternutsquashsoppa förtjockas den naturligt av blandning. Om din squash är riktigt liten eller om du vill ha en tjockare soppa, finns det ett par alternativ för förtjockning.
- För en tjockare soppa, lägg tillbaka den i grytan och låt den puttra utan lock för att reducera och tjockna.
- Medan sjudning är den föredragna metoden att tjockna kan du också göra en majsstärkelseuppslamning (lika delar vatten och majsstärkelse, börja med 1 matsked vardera). När det väl är blandat ringla lite i taget tills den sjudande soppan tjocknar.
- Tillsätt potatisflingor för att tjockna, detta kan ändra konsistensen något.
Förberedande tips Squashen kan rostas upp till 3 dagar i förväg och kylas tills du är redo att göra soppan.

Vad du ska servera med Butternut Squash Soppa
Ungefär som jag serverar en skål tomatsoppa; tillsätt en näve krutonger, svartpeppar, en klick grädde och några färska örter. Den ser SÅ tjusig ut även om den är väldigt enkel att göra! Andra bra tillägg är knaperstekt bacon, rostade pumpafrön, rostade krossade hasselnötter eller till och med fint tärnade äpplen.
Butternutsquashsoppa är utmärkt för att doppa grillade ostmackor (prova att använda brie), rullar eller knaprigt bröd.

Matrester
KYLSKÅP: Denna soppa håller sig 4-5 dagar i kylen, ungefär lika lång tid som kycklingbuljongen som används i den. Om du använder grönsaksbuljong håller den ytterligare några dagar.
FRYS: Butternut squashsoppa fryser extremt bra, vilket gör den ännu bättre för vintermånaderna. Lägg i fryspåsar och värm upp dem efter behov! Tillsätt grädden när den är tinad.
Fler mysiga grönsakssoppor
Älskade du denna Butternut Squash Soppa? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

Butternut Squash Soppa
Rik och krämig rostad butternut squashsoppa är ett bra sätt att värma upp en kall vinterdag!
-
Värm ugnen till 400°F. Skär squashen i fyra stora bitar. Lägg i en ugnssäker form och rosta tills squashen är mjuk (ca 1 timme). Ös köttet av squashen och ställ åt sidan.
-
Smält smör i en medelstor gryta på medelvärme. Tillsätt lök och koka på medelvärme tills den mjuknat, cirka 5 minuter.
-
Tillsätt squash, buljong, äpple och kryddor. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda utan lock i cirka 20 minuter eller tills äpplena är mjuka.
-
Ta bort från värmen (kasta timjanstjälken om du använder färsk). Mixa tills det är slätt.
-
Återgå till grytan och låt sjuda igen, rör ner grädde efter smak, salta och peppra. Toppa med krutonger om du använder.
Du kan använda hela eller bara en del av den tunga krämen baserat på personliga preferenser. Kokosmjölk kan användas istället för grädde om så önskas.
Om din soppa är för tunn, lägg tillbaka den i grytan och låt den puttra utan lock för att reducera och tjockna.
I det här receptet skärs en hel squash i 4 och bakas för att göra det enkelt. Detta innebär ingen skalning och ingen skärning av en hård rå squash. Om du har tärningar av butternutsquash (många butiker säljer dem) kan de slängas med olja och rostas istället för en hel squash. Rosta tärningar av squash vid 425°F i 25-30 minuter eller tills de är mjuka och gyllene.
Du kan ersätta andra typer av smakrik söt squash som ekollon eller till och med delikatess.
Servering: 1,33kopp | Kalorier: 383 | Kolhydrater: 33g | Protein: 5g | Fett: 29g | Mättat fett: 17g | Kolesterol: 97mg | Natrium: 942mg | Kalium: 973mg | Fiber: 5g | Socker: 9g | Vitamin A: 21001IU | C-vitamin: 60mg | Kalcium: 149mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



