Butterscotch beer är en perfekt njutning för både trollkarlar och mugglare. Söt smörkolassås kombineras med iskall citron-lime-läsk, vilket skapar en magiskt skummande och läcker quiff.

Anpassad från Alana Al-Hatlani | Den inofficiella Hogwarts kokbok för barn | Bloom Books for Young Readers, 2021

En trollkarlsfavorit, detta “öl”-recept låter dig njuta av en kopp full av smörkola godhet när du vill, även om du inte är på en trollkarlsbar.–Alana Al-Hatlani

KAN JAG GÖRA BUTTERSCOTCH-SÅS I FÖRE TID?

Du vet, vi tänkte bara föreslå det. Det här är ett ganska bra recept för unga kockar att piska till sig själva … förutom den varma smörkoladelen. Du kan göra såsen i förväg (den måste svalna i alla fall) och förvara den i kylen. Närhelst dina små trollkarlar är sugna på en magisk dryck efter en hård dag av att komma upp till ingen nytta, kan de piska ihop en söt godis. Förvarad i kylen, i en sluten burk, håller såsen ca 2 veckor.

  • Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

  • När smöret smält, tillsätt farinsocker, salt och vaniljextrakt. Vispa för att kombinera.

  • Koka blandningen, rör om ofta, tills farinsockret är helt upplöst, 5 till 7 minuter.

  • Vispa i den tunga vispgrädden och fortsätt koka i 1 minut till.

  • Låt blandningen svalna till rumstemperatur, 15 till 30 minuter.

  • Fyll 8 stora glas halvvägs med is. När det är kallt, dela blandningen mellan glasen.

  • Toppa sakta med läsk, var noga med att inte överfylla, eftersom blandningen bubblar och skummar! Rör om för att blanda och njut.

Den inofficiella Hogwarts-kokboken

Anpassad från

Den inofficiella Hogwarts kokbok för barn

Köp på Amazon

Servering: 1 serveringKalorier: 241 kcalKolhydrater: 36 gProtein: 1 gFett: 11 gMättat fett: 7 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 41 mgNatrium: 317 mgKalium: 61 mgSocker: 34 gVitamin A: 440 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 44 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Alana Al-Hatlani. Foto © 2021 Alana Al-Hatlani. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna butterscotch-öl är som key lime-paj i ett glas! Denna förtrollande söta läsk är rik och läcker och den har världens bästa munkänsla. Jag provade detta recept med Spindrift Lime Seltzer, Trader Joe Sparkling Limeade, San Pellegrino Limonata och Sprite. De godaste versionerna var med TJ’s Sparkling Limeade och Limonata. De andra tillförde inte mycket förutom bubblor.

Butterscotch Beer--Samantha F.

Jag gjorde en hel sats men höll hälften av sirapen åt sidan för andra ändamål eftersom en pint av smörkola är i princip oändliga portioner läsk. Bara en notering, jag skulle inte låta ett barn göra detta utan uppsikt på grund av risken för brännskador från det smältande sockret.

I ärlighetens namn spanade jag det här receptet först på listan och letade inte längre. Min dotter och jag älskar Harry Potter och hoppade på chansen att skapa denna drink som får oss att drömma om Hogsmeade. Mina barn var glada över att njuta av denna söta, läckra goding!

Butterscotch Beer--april C.

Receptet tog väldigt kort tid att skapa och ingredienserna var de som många kommer att ha till hands. Smörkolan gjorde tillräckligt för att fylla en halv kopp för varje glas (om du använder 4 ölmuggar). Jag hade tillräckligt med smörkola för att ringla över toppen av varje drink. Den enda ändring jag skulle göra är att skära ner saltet (kanske en halv tsk istället för en hel tsk).

Denna butterscotch-öl är en rolig drink för både vuxna och barn. Den är lätt att förbereda och är en trevlig njutning för en varm dag eller en mysig stund vid brasan. Grundsirapen tog egentligen bara minuter att förbereda och den längsta delen av hela processen var att vänta 15 minuter på att den skulle svalna så att vi kunde göra drinkarna.

Den var söt men inte så söt som jag trodde att den skulle vara. Jag tyckte att glaset lutas lite och att läsken hälldes längs glasets sida höll skumningen till ett minimum. Och genom att göra sirapen i förväg och förvara den i kylen kan jag ha den redo för barnbarn och morfar när som helst.

Ursprungligen publicerad 13 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply