Denna Caprese-sallad av Giada de Laurentiis är ganska traditionell – varför bråka med något som fungerar? Tomater, basilika, mozzarella och en lite uppdaterad dressing bara skriker sommar.

Varje sommar tar vi en familjesemester och seglar runt Medelhavet under ett par veckor, och oundvikligen besöker vi den otroligt vackra ön Capri, i Neapelbukten. Invånarna på Capri har valt den klassiska trefärgade kombinationen av tomat, mozzarella och basilika och kallat den för sin egen — om dessa tre ingredienser definierar en sallad, kallas den Caprese-sallad. Tur för dem.–Giada De Laurentiis

SKA CAPRESESALLAD SERVERAS I RUMSTEMPERATUR?

Ja. Ja ja ja. Ok, entusiasm åsido, vi tycker att en Capresesallad verkligen borde vara rumstempererad. Mest för att du inte vill att de där perfekta tomaterna ska stå i kylen till att börja med. Eller till och med basilikan, om du kan hjälpa det. Låt mozzarellan skaka av sig kylan också om du kan. I en enkel rätt som denna, försök att få de bästa ingredienserna du kan – det finns ingen gömma sig bakom vitlöksklyftor eller högar av rå lök här. Gör den här salladen mitt i sommaren, med färska tomater och basilika, så kan du uppleva hur en italiensk sommar verkligen är — varm.

  • Vispa citronsaften, 1/2 tsk salt och 1/4 tsk peppar i en medelstor skål. Vispa gradvis i oljan för att blanda.
  • Skära de vanliga tomaterna i 1/4-tums tjocka skivor och plommontomaterna i klyftor. Skär körsbärs-, druv- och dropptomater på mitten.
  • Ordna tomaterna och osten på en tallrik. Ringla dressingen över. Strö över basilika och ytterligare salt och peppar efter smak och servera.

Servering: 1 1:a rätters portionKalorier: 249 kcalKolhydrater: 7 gProtein: 11 gFett: 20 gMättat fett: 7 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 11 gKolesterol: 34 mgNatrium: 565 mgKalium: 385 mgFiber: 2 gSocker: 4 gVitamin A: 1522 IUC-vitamin: 24 mgKalcium: 232 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2005 Giada de Laurentiis. Foto © 2005 Victoria Pearson. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet har sommar skrivit över sig. Jag använde en mängd olika arvstomater, färska från en lokal trädgård. Som föreslagits använde jag olika storlekar, färger och typer. Jag hade också turen att få riktigt god mozzarella, gjord i en lokal butik. Det här receptet lyser om du använder de bästa ingredienserna du kan hitta. Det är en perfekt start på en måltid eller en trevlig lätt lunch. Det här ska jag göra igen medan vi får så goda tomater och basilika direkt från trädgården.

Det här är det bästa sättet jag kan tänka mig att använda färska trädgårdstomater. Det är ett klassiskt recept av en anledning. Det är helt enkelt perfekt. Jag kan inte komma på något sätt att förbättra det. Vår trädgård producerade flera sorters tomater, inklusive den vackra gröna zebran, stora röda och körsbärstomater som såg vackra ut på den vita tallriken. Istället för att bara ringla olivolja över dessa mogna och saftiga tomater, innehåller detta recept citronsaft för att skapa en vinägrett. Kronan på verket är förstås färsk basilika och mozzarella. Vi kan inte hitta buffelmozzarella här så vi använde bocconcini. Denna version är en av de bästa någonsin. Enkelt uttryckt, gör detta. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig.

Du kanske tror att du känner Caprese, och det gör du förmodligen, men pop! av citronen och överraskningen! av citronen är det som får det här receptet att lysa, speciellt när det är varmt och varmt ute. Citronen är fräsch, upplyftande och placerar sig vackert tillsammans med den rika olivoljan och krämig ost.

Stöd dina lokala bönder genom att köpa färska, lokala och säsongsbetonade tomater, just nu, när vi precis är inne på säsongens topp. (Min osthandlare på alla tre bondemarknaderna som jag sköter har kommenterat den enorma volymen mozzarella hon säljer, så jag hoppade ombord och bad henne att ta tag i mig eftersom tomaterna på marknaden ser fantastiska ut och basilika också var tillgänglig .)

Och sedan unna dig en lunch med Caprese-sallad tillsammans med ett par skivor knaprigt bröd, outsmyckade och redo att doppa i valfri överbliven citrondryckdressing. Perfekt att dela – serverar 2 som lunchrätt.

Source link

Rate this post

Leave a Reply