Detta Caprese sallad receptet är enkelt och elegant!
En läcker sallad med skivor av tomater, färska basilikablad och krämig mozzarellaost under en klick olja och balsamico.
Det är den perfekta förrätten eller sidan som kan serveras året runt.

En italiensk favorit
Med den italienska flaggans färger, Insalata Caprese (ka-pray-zee) lika läcker som vacker. Denna sallad kommer från ön Capri och är gjord på mogna, saftiga tomater, färsk mozzarella och färska basilikablad.
Caprese Sallad Ingredienser
Tomater – Använd valfri variant av mogna och saftiga tomater. Nyckeln till den bästa caprese-salladen är mogna och smakrika tomater.
Tjocka skivor av heirloom-tomater, biff eller köttiga romer är perfekta att skiva tomater, medan halverade körsbärstomater eller druvtomater fungerar bättre i en Caprese-pastasallad.
Mozzarellaost – För detta recept, använd färsk mozzarellaost eller bocconcini, som är annorlunda än en pizzamozzarella. Den är mjuk och krämig med en utsökt mild smak. Om du inte hittar färsk mozza, burrataost.
Färsk basilika – Färska basilikablad är nyckeln till denna sallad. Skär dem i band (aka chiffonade) eller riv hela bladen i bitar. Färsk basilika håller inte särskilt länge, så jag föredrar att köpa en basilikaplanta i mataffären. Det kostar inte mycket mer men det håller längre och passar bra till allt från pasta, sallader och smörgåsar.
Kryddor – Extra virgin olivolja och lite flingsalt och peppar är allt som behövs. Även om det inte är traditionellt, är balsamvinäger utsökt på denna sallad, eller prova balsamicoglasyr eller reducering för en sötare smak. Du kan även ringla över hemgjord italiensk dressing eller basilikapesto. Tillsätt ett stänk flingigt havssalt och lite färsk svartpeppar.
Hur man gör Caprese sallad
- Skiva tomater och ost och lägg dem på ett serveringsfat.
- Ringla över olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
- Ordna basilikablad runt salladen och servera direkt.

Variationer
Visa upp säsongens frukter och producera för en ny snurr på en traditionell Caprese-sallad.
- Lägg till jordgubbar, persikor eller avokado på en Caprese-fat
- Varva med tunna skivor av italienskt delikatesskött som prosciutto, mortadella eller soppressata
- Förvandla rester till en Caprese-macka med grönsallad på en baguette. Slå in tätt i plastfolie (smakerna smälter ihop!) och njut av en fin arbetsdagslunch!
Förbered dig framåt
Lägg upp tomater och ost på ett fat, täck med plastfolie och förvara i kylen upp till en dag innan. Ringla över olja, vinäger och kryddor precis innan servering.
Hur man förvarar Capresesallad
Förvara överbliven Caprese-sallad täckt i kylen i upp till 3 dagar. Servera som den är, eller hacka den och servera den med crostini eller över tjocka bitar av vitlöksbröd för en bruschetta-förrätt, eller bakad över kyckling.
Fler sommarsallader
Sommaren är den perfekta tiden för fräscha sallader när råvarorna är under högsäsong. Elda grillen och koppla ihop denna caprese eller någon av salladerna nedan med allt från en saftig biff till ett spett av räkor!
Älskade du denna Caprese-sallad? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Caprese sallad
Capresesallad är gjord med färska tomater, mozzarellaost, basilika och en enkel klick olivolja och balsamvinäger, vilket skapar en färgstark och läcker rätt.
-
Använd en tandad kniv och skär tomaterna i ½ tum tjocka skivor. Skiva osten i ¼” skivor.
-
Lägg upp tomater och ost på ett fat eller fat.
-
Ringla över olivolja (och balsamvinäger om du använder) och smaka av med salt och peppar.
-
Strö över färska basilikablad och servera genast.
Förvara överbliven Capresesallad i kylen i upp till 3 dagar i en täckt behållare.
Kalorier: 124 | Kolhydrater: 4g | Protein: 4g | Fett: 10g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 11mg | Natrium: 93mg | Kalium: 279mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Vitamin A: 1120IU | C-vitamin: 15.8mg | Kalcium: 85mg | Järn: 0,4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



