Capresespett är en fantastisk mini förrätt som är snabb, enkel och smaskig.

Detta enkla mellanmål är både fräscht och gott med krämiga mozzarellabollar, saftiga körsbärstomater och färska basilikablad smaksatta med olivolja, balsamico och kryddor!

Staplade på ett litet spett kan dessa lagom stora festfavoriter göras i god tid!

ta Capresespett från tallriken

Hur man gör Caprese salladsspett

  • Capresespett är en twist på en klassisk Capresesallad.
  • Använd druv- eller körsbärstomater om du gör dem i förväg.
  • Många recept kräver en klick olivolja på slutet, jag tycker att marinering av osten ger den bästa smaken!
  • Receptet är lika fint och att servera på fest.
Skål med mozzarellaostbollar och Capresespett på en skärbräda

Så enkelt som 1,2,3!

  1. Marinera mozzarella (enligt receptet nedan).
  2. Trä ingredienserna på små spett (jag använde dessa 4″ bambuspett).
  3. Krydda och servera.

Som ett alternativ kan du använda snygga tandpetare gängade med mindre bitstorleksingredienser. Skär tomaterna på mitten, eller använd druvtomater, en fjärdedel av ett färskt basilikablad och en halv eller tredjedel av en mozzarellaboll.

Marinera osten

Minimozzarellabollarna som används till Caprese förrättsspett eller sallad kallas också ciliegine. De säljs ofta i behållare i saltlake och har en sammetslen mjukhet som ett block av livsmedelsbutikens pizzamozzarella inte kan matcha.

Även om det är valfritt, älskar jag att marinera osten i en liten skål med kryddor och olivolja för bästa smak. Du kan också kolla delikatessområdet i mataffären eftersom de ofta säljer marinerad ost.

Om du inte har tillgång till färska mozzarellabollar kan du fortfarande njuta av Capresespett gjorda av mozzarella i tärningar från ett paket (eller kolla ditt delikatessområde för marinerade ostar).

Att göra Capresespett framåt

Gör framåt upp till 24 timmar eller så. Förbered Capresespetten, täck sedan tätt med plastfolie och förvara dem i kylen.

pläterade Capresespett

Fantastiska aptitretare utan bakning

Har du gjort dessa Capresespett? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Ovanifrånbild av Caprese Grillspett på en serveringsfat

5 från 23 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Capresespett

Capresespett är en smakrik aptitretare med krämig mozzarella, saftiga körsbärstomater och färska basilikablad smaksatta med olivolja och kryddor!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Marinera tid 30 minuter

Total tid 50 minuter

  • Kombinera olivolja, italiensk krydda, vitlök om du använder och mozzarella. Marinera i kylen i minst 30 minuter eller upp till 24 timmar.

  • Tvätta tomater och basilikablad och torka försiktigt. Om basilikabladen är stora, riv på mitten.

  • Trä en körsbärstomat på varje spett följt av ett basilikablad, en mozzarellaboll, ytterligare en basilikablad och till sist ytterligare en tomat.

  • Kasta vitlökskivorna (eller reservera för matlagning) och ringla 1 msk olivoljamarinad och balsamicoglasyr över spett. Krydda med salt & peppar.

Att marinera osten är valfritt men ger bra smak. Du kan också kolla delikatessen i din lokala livsmedelsbutik, de säljer ofta marinerad bocconcini.
Om du inte marinerar osten kan du skippa kryddorna och ringla spetten med olivolja och balsamicoglasyr. Även om du kan köpa det, är balsamicoglasyr lätt att göra hemma.
Förbered spett upp till 24 timmar i förväg.

Kalorier: 91 | Kolhydrater: 3g | Protein: 5g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 10mg | Natrium: 24mg | Kalium: 74mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 208IU | C-vitamin: 8mg | Kalcium: 105mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, Festmat
Kök amerikansk, italiensk
Capresespett på en tallrik och närbild med skrift
pläterade Capresespett med salt och peppar och en titel
Capresespett med balsamicoglasyr och en titel
närbild av Caprese Grillspett med en titel
färdiga Capresespett på en tallrik med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply