Detta karamell äpple spritz är en enkel cocktail med låg alkoholhalt gjord på söt vermouth, prosecco och mousserande äppelcider. Det är höst i ett glas. Skål!

Ett vinglas fyllt med is, bärnstensfärgad vätska, lite skum på toppen och en äppelfläktgarnering.

Anpassad från Danielle Centoni | Bara en Spritz | Hantverkare, 2022

Så lätt att göra och så läcker, denna mjuka och lätta höstliga prosecco spritz parar den ljusa saftigheten av äppelcider med den rika karamellsmaken av Carpano Antica söt vermouth. Om du har det, skulle en klick kanelsirap vara ett onödigt men väldigt gott tillskott.–Danielle Centoni

Vanliga frågor om Apple Spritz

Hur gör jag kanelsirap?

Kombinera 1 kopp varje vatten och strösocker och låt sjuda under omrörning tills sockret lösts upp. Tillsätt 4 kanelstänger och låt sjuda i 5 minuter. Ta av från värmen, låt svalna helt i minst 1 timme och upp till 6 timmar. Ta bort kanelstängerna och använd sirapen efter önskemål.

Vad är bitter?

Bitter är sprit gjord av en neutral sprit som har infunderats med örter, kryddor, frukter, rötter, trädbark och andra växter. Den första bittern som massproducerades – Angostura – marknadsfördes som en medicinsk tonic i mitten av 1800-talet innan den blev ett populärt tillskott till alkoholhaltiga drycker.

Kan jag använda vanlig äppelcider till detta recept?

Du kan absolut använda vanlig äppelcider, vet bara att din cocktail inte kommer att vara lika sprudlande och bubblig som den skrivna versionen.

☞ Gillar du spritzers? Pröva dessa:

Caramel Apple Spritz

Ett vinglas fyllt med is, bärnstensfärgad vätska, lite skum på toppen och en äppelfläktgarnering.

Denna höstversion av den klassiska proseccospritzen kombinerar mousserande äppelcider, söt vermouth och prosecco. Det är en lågalkohol, lättdrucken cocktail som du kommer tillbaka till hela hösten.

Danielle Centoni

  • Fyll ett vinglas till tre fjärdedelar fullt med is.

  • Häll vermouth, prosecco och mousserande äppelcider över isen.

  • Rör försiktigt för att kombinera. Tillsätt bitter och garnera med äppelfläkten om så önskas.

Caramel Apple Spritz Mocktail

För en nollsäker drink, fyll ett vinglas till tre fjärdedelar fullt med is. Kombinera 3 ounce (90 ml) mousserande äppelcider med 3 ounce (90 ml) Lurisia chinotto över isen. Tillsätt 1/4-ounce (7 ml) enkel vaniljsirap och en kläm citron, eller mer efter smak. Tillsätt bitter och garnera med äppelfläkt, om så önskas.

Servering: 1dryckKalorier: 88kcal (4 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 0,1gFett: 0,1gMättat fett: 0,01gFleromättat fett: 0,02gNatrium: 6mgKalium: 107mg (3%)Fiber: 0,1gSocker: 6g (7 %)Vitamin A: 1IUC-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 10mg (1 %)Järn: 0,3mg (2 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 23 september 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply