Så här lätt Fläsk Carnitas receptet kommer garanterat att vinna dig. De är krispiga på utsidan och saftiga på insidan! Låt slow cookern göra allt jobb och du kommer att göra mexikanska carnitas av restaurangkvalitet med lite röra eller krångel.
Vi älskar att återskapa våra mexikanskt inspirerade favoritrecept hemma, från Guacamole till Fish Tacos och till och med Chicken Fajitas. Dessa fläskcarnitas är en annan familjefavorit som kommer att vara på din vanliga rotation. Du kommer också att uppskatta att rester håller sig riktigt bra.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Carnitas
Vi älskar slow cooker-recept som kräver enkla ingredienser och minimal rengöring. Jag ser SÅ mycket fram emot att dela detta recept med er! I flera år har jag arbetat med att skapa de perfekta carnitas. Antingen blev de för torra eller för feta. Men dessa stämmer precis. Här är varför du kommer att älska detta Carnitas-recept:
- Lätt – det finns ingen anledning att förbränna köttet, bara krydda det och lägg det i långsamkokaren tillsammans med alla andra ingredienser.
- Crisp och Tender – slow cookern gör köttet supermört och att avsluta det i ugnen (eller stekpanna – se nedan) skapar de drömskaste krispiga kanterna.
- SMAK – tillsatsen av lime och apelsinjuice skapar en rik smaksatt buljong som tråcklar köttet när det långsamt tillagas.
- Matrester – Fläskcarnitas förvaras riktigt bra i kylen eller frysen så de är en bra idé för din veckomålsplan.
- Publik-behaglig – det här receptet är enkelt och ger en generös sats som är perfekt för att mata en folkmassa. Det är ett utmärkt alternativ för värd, födelsedagar eller evenemang.
Vad är Carnitas?
Carnitas, eller “små kött” på spanska, är ett populärt mexikanskt recept. Det är i huvudsak bräserat eller puttat fläsk som har kokats i en smakrik buljong tills det är löjligt mört.
Om de inte redan är en av dina favoriträtter att beställa på din lokala taqueria, förbered dig på att bli kär. Detta fläsk har en seriös smak och är den perfekta kandidaten för att laga helgmåltider. Från carnitas tacos till burritos till sallader, carnitas passar utmärkt till nästan allt.

Ingredienser
- Grillat fläsk – Den bästa steken för Carnitas är en benfri fläskaxel eller fläskrumpa.
- Carnita kryddor – Salt, svartpeppar och torkad oregano är en enkel och god smaksättning.
- Lök och vitlök – tillsätt rik smak till buljongen.
- Limejuice och apelsinjuice – tillsätt en ljus smak och se till att carnitas inte känns för feta. Syran hjälper också till att möra fläsksteken. Detta är nyckeln till de bästa carnitas.
- Lagerblad – Om du inte har lagerblad till hands kan du skippa dem, men precis som med soppor lägger vi gärna till dem för mer arom och smak.

Hur man gör Carnitas
Låt slow cookern göra ALLT arbete åt dig. Att tillaga ditt fläsk lågt och långsamt säkerställer att det blir fint och mört när det är dags att äta. Det finns inget värre än att lägga en massa tid på att förbereda carnitas så att de helt enkelt blir intetsägande och torra. Följ denna enkla steg-för-steg-process för perfekta carnitas varje gång:
- Säsong – Klappa ditt fläsk torrt och krydda fläskstek rikligt.
- I den långsam spistillsätt dina grönsaker, buljong, citrus och lagerblad.
- Tillsätt steken och koka långsamt på hög värme i 5 timmar (eller på låg i 7-9 timmar) eller tills fläsket är väldigt mört och lätt att strimlas med en gaffel.
- Strimla fläsk – överföring till en kantad bakplåt och strimla fläsk med 2 gafflar. Ringla 1/2 kopp av slow cooker-juicerna ovanpå.
- Stek det strimlade fläsket i 5 minuter, tills kanterna är läckra och krispiga.

Hur man serverar fläskcarnitas
- Carnita tacos: Ta din favoritmajstortilla, lite lök, cowboykaviar, koriander och limeklyftor. Packa varje tortilla med krispigt fläsk. Det här är den perfekta festmaten!
- Nachos: Åh ja, allas favoritsnackmat görs så mycket godare med några hemgjorda carnitas. Toppa dina chips med en skopa carnitas, ost, gräddfil och Pico de gallo.
- Burrito: Jag menar, vem älskar inte en god burrito? Fyll en stor mjöltortilla med alla vanliga misstänkta och doppa den i jalapeno-ranch.
- Sallad: Lägg till carnitas för vår mexikanska favoritsallad! Detta ger en bra vardagslunch.

Vanliga frågor
Tyvärr skulle en fläskfilé eller sidfläsk inte fungera bra i det här receptet eftersom de är för magra och kommer att bli sega och torra.
Se till att tina din fläskstek innan du lägger den i den långsamma kokaren, annars kommer dina tillagningstider att bli korta och ditt fläsk kommer inte att tillagas ordentligt. De USDA rekommenderar att du alltid tinar upp kött innan du lägger det i en långsam spis.
Ja, du kan fräsa upp carnitas i en stekpanna efter att du har strimlat köttet. Olja en stekpanna, tillsätt fläsk och ringla över lite av slow cooker-juicerna. Låt köttet koka och steka tills det är gyllenbrunt på första sidan, vänd sedan och stek kort på den andra sidan till önskad knaprighet.
Carnitas förväxlas ofta med en annan rätt som kallas “barbacoa”. Även om konceptet är liknande, är barbacoa vanligtvis nötkött som har tillagats långsamt i torkad chili och kryddor tills det är mjukt. Barbacoa är dessutom mycket kryddigare!

Gör framåt
Vi älskar att denna mexikanska pulled pork kan göras i förväg.
- Kylskåp – Innan det sista frasningssteget kan carnitas täckas och kylas i upp till 3 dagar.
- Att frysa – Carnitas kan frysas i upp till 3 månader. Packa carnitas i en fryssäker påse med lite av juicen från slow cookern. För att förhindra brännskador i frysen, ta bort så mycket luft du kan när du försluter.
- För att värma – Tina carnitas om de är frysta, sedan kan du fräsa dem på en stekpanna eller i ugnen enligt receptanvisningarna.
Fler fläskrecept
Carnitas recept (mexikanskt Pulled Pork)
Förberedelsedags: 20 minuter
Tillagningstid: 5 timmar 10 minuter
Total tid: 5 timmar 30 minuter

Pork Carnitas är krispiga på utsidan med en saftig mitt. Det är så enkelt att göra äkta mexikansk pulled pork i slow cookern.
Kurs:
Huvudrätt
Kök:
Mexikansk
Nyckelord:
carnitas, fläskcarnitas
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$15 till $20
Kalorier: 324
Serveringar: 8 serveringar
-
4
lb
benfri fläskstek, (fläskrumpa eller fläskaxel) -
3
Msk
fint havssalt, (eller 2 1/2 tsk bordssalt) -
1
Msk
malen svartpeppar -
1
tsk
torkad oregano -
1
stor gul lök, tärnad -
5
vitlöksklyftor -
4
Msk
limejuice, (från 2 lime) -
1/2
kopp
apelsinjuice, (från 2 apelsiner) -
1
kopp
kycklingbuljong -
2
lagerblad, frivillig
-
Torka fläsket torrt med en pappershandduk. Blanda salt, peppar och torkad oregano och gnugga fläsk med kryddorna.
-
I den långsam spistillsätt hackad lök, vitlöksklyftor, buljong, limejuice, apelsinjuice och lagerblad om du använder det.
-
Lägg till fläsket i långsamkokaren. Koka på hög i 5 timmar eller på låg i 7-9 timmar.
-
Ta bort fläsket från den långsamma kokaren och överför det till en kantad bakplåt. Strimlade fläsket med två gafflar och ringla toppen med 1/2 kopp av slow cooker-juicen.
-
För att få krispiga kanter, stek i ugnen i 5-7 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
Näringsinnehåll
Carnitas recept (mexikanskt Pulled Pork)
Belopp per portion
Kalorier 324
Kalorier från Fat 81
% Dagligt värde*
Fett 9g14 %
Mättat fett 3g19 %
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 4g
Kolesterol 143mg48 %
Natrium 2738mg119 %
Kalium 955mg27 %
Kolhydrater 5g2 %
Fiber 1g4 %
Socker 2g2 %
Protein 52g104 %
Vitamin A 45 IE1 %
C-vitamin 12mg15 %
Kalcium 31mg3 %
Järn 2 mg11 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.