Dessa carnitas tacos är gjorda av fuktig, mör fläskaxel, avokado, lök, tomatillosalsa, lime och koriander. Fantastisk festmat för en publik, en helgmiddag eller utomhusunderhållning.

Du promenerar på gatorna eller genom marknaderna i Mexiko, och doften slår dig. Genast slår hungern till. En minut senare äter du en liten hög med välsmakande kött dämpad av en varm tortilla och elektrifierad av lite salsa: carnitas tacos. Livet är gott.

Mitt sätt att servera tacos hemma är att lägga fram en hög med carnitas eller skivad biff eller strimlad rostad kyckling, varma tortillas, några skålar salsa (om du är ambitiös, prova att skeda ett par kontrasterande salsas på en taco), hackad vitlök, koriander och limeklyftor. Om du låter dina gäster göra tacosen själva, istället för att montera dem i förväg, säkerställer du att tortillorna håller sig varma och inte blir blöta.–Roberto Santibañez

  • För att piska ihop dessa carnitas tacos, ställ ut allt på ett bord – grytan med varma carnitas, bunten med varma tortillas insvepta i en handduk, skålen med salsa, en skål med hackad lök, en kulle med koriander och några limeklyftor . Låt alla ha det, skapa sina egna tacos genom att hälla ett par skedar carnitas på varje tortilla, hopa på pålägg efter önskemål och sedan lägga till en kläm lime på slutet. Återhållsamhet är faktiskt en bra sak när det gäller att inte överbelasta tortillorna, som lätt kan bli blöta och floppiga. Det är därför det här receptet gör så många jäkla tacos – snarare än att bli girig med varorna på en enda taco, gör helt enkelt en till…och en till…och en till.

*Hur man värmer och förvarar tortillas

Inte vilken tortillas som helst kommer att räcka för dessa enastående carnitas tacos. Du vill ha de bästa tortillorna du kan göra eller hitta. Ibland innebär det att du svänger förbi affären på vägen hem efter vad du kan hitta, men ibland, föreslår författaren Roberto Santibañez, betyder det att du söker upp en lokal tortillafabrik (du skulle bli förvånad över hur många det finns, säger Santibañez) eller fråga en lokal restaurang om de kommer att sälja några av sina nygjorda tortillas eller tortilladeg.
Om dina tortillas inte är varma och smidiga kommer dina carnitas tacos att lida hårt. Värm en stekpanna, stekpanna eller tung stekpanna över medelhög värme. När det är varmt, tillsätt en majstortilla. Efter 30 sekunder bör du se ånga strömma ut från undersidan av skivan. Om du inte gör det, höj värmen lite innan du värmer nästa tortilla. Vänd på tortillan efter ytterligare 15 sekunder. Snart bör du se några luftfickor bildas. Värm den i ytterligare 45 sekunder, vänd den en gång till (du kommer att se några gyllenbruna fläckar) och koka den i de sista 15 sekunderna. Mjöltortillas tar ungefär lika lång tid att laga som majstortillas, men de kräver något lägre värme, oftare vändning och ibland lite kortare tid eftersom de är mer mottagliga för att brännas. Håll tortillorna varma genom att linda in dem i en handduk när du värmer de andra. Använd direkt eller så snart som möjligt.
Om du behöver värma tortillas för en folkmassa, placera 2 tortillas i en stekpanna på medelhög värme, placera 1 tortillas direkt ovanpå den andra. Efter cirka 45 sekunder, vänd på högen så att den nedre tortillan ligger på toppen. Vänd sedan bara över den översta tortillan, så att den fortfarande ligger ovanpå den andra tortillan. Efter cirka 45 sekunder, vänd på högen och vänd sedan endast den översta tortillan, så att den fortfarande är på toppen. Efter ytterligare 45 sekunder, vänd på högen och koka i de sista 45 sekunderna.
Slå in eventuella tortillas du inte river vid bordet i en kökshandduk, lägg dem i en lufttät plastpåse och förvara påsen i kylen. Ät dem inom en dag, värm upp dem enligt instruktionerna ovan.

Servering: 1 tacoKalorier: 133 kcalKolhydrater: 13 gProtein: 9 gFett: 5 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gKolesterol: 26 mgNatrium: 210 mgKalium: 263 mgFiber: 2 gSocker: 2 gVitamin A: 162 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 26 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Roberto Santibañez. Foto © 2011 Romulo Yanes. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag älskar denna mexikanska klassiker, och det här carnitas tacosreceptet skapar precis det jag letade efter när det gäller smak och konsistens. Den färska tomatillosalsan var utsökt, krämig och lade till en fin balans till det rika köttet.

Blir det lättare än dessa carnitas tacos? Jag tror inte det. Det här receptet fungerade precis som skrivet och gav otroligt välsmakande fläsk som är fantastiskt i tacos.

Detta carnitas-tacosrecept är det lilla ess i hålet. Det är så enkelt men ger så mycket smak. Lite förberedande arbete, släng sedan det i grytan och gör dina andra köksuppgifter – som att göra tomatillosalsa.

Det är lite kontroll och omrörning här och där, men rätten gör sig praktiskt taget sig själv. Glöm inte att hålla locket av medan det puttrar bort.

Ursprungligen publicerad 2 maj 2015

Source link

Rate this post

Leave a Reply