Ceviche är så färsk och laddad med räkor, tomater, gurkor och avokado; allt marinerat i färsk limejuice. För den här mexikanska räkcocktailen kan du använda råa räkor eller kokt räkkött (om du vill minska förberedningstiden långt).

Ceviche är en aptitretare som vi säkert har gjort hundra gånger och den är bland våra favoriter, precis där uppe med Cowboy Caviar och den omåttligt populära Guacamole. Räk Ceviche är ett recept som gläder mycket publik.

Räkceviche serverad på tostadas med limeklyftor

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Räkor Ceviche

Vi fick detta autentiska mexikanska ceviche-recept från en av våra läsare, Blanca Villasenor. Den hemliga ingrediensen för den bästa cevichen är Clamato-juice som smälter samman smakerna och gör den till en av de färskaste och mest tillfredsställande aptitretare du kommer att prova. Tack så mycket Blanca för att du generöst delar med dig av ditt traditionella familjerecept med oss!

Titta på videon

Se Natasha göra denna klassiska Ceviche i restaurangstil. Vi har älskat detta recept i flera år och har finjusterat det genom åren. Jag tror aldrig att jag kommer att tröttna på det här receptet. Det är också en sann historia att min man och jag kan putsa bort hela partiet på en kväll istället för middag!

Vad är Ceviche?

Ceviche har många namn inklusive cebiche, seviche eller sebiche. Ursprunget är omdiskuterat men tros ha sina rötter i Peru. Det är en skaldjurscocktail med färsk fisk som är marinerad eller “kokad” i en stor mängd limejuice. Det innehåller också tomater, lök, koriander och någon form av krydda eller peppar. Vi älskar att fylla den med färsk tärnad gurka och tärnad avokado.

Hur lagar man räkor? Om du börjar med råa räkor och vill förkoka den innan du lägger till den i Ceviche, se vårt recept på kokta räkor.

Ingredienser för mexikansk räkcocktail med kokta eller råa räkor, limefrukter, jalapeno, tomater, rödlök, avokado, koriander och clamatojuice

Hur man gör Ceviche

 1. Lägg hackade räkor i en stor skål och rör ner 1 kopp färsk klämd limejuice. Kyl och marinera (1 1/2 till 2 timmar för råa räkor och 15 minuter för kokta räkor).
 2. Tärna resterande grönsaker: gurka, avokado, tomat, lök, jalapeno och koriander.
 3. När räkorna är klara med marinering, rör ner de tärnade grönsakerna och Clamato-juicen.
Hur man marinerar räkor till ceviche och hur man monterar ceviche

Proffstips: Ett snabbt tips för att göra Ceviche är att tärna upp allt med en mathackare. Du får allt hackat på mindre än 5 minuter. Min man lägger bokstavligen allt han kan på den där hackaren. Han har blivit supereffektiv med de många satser av ceviche vi har njutit av under åren.

Variationer

Det finns så många sätt att göra detta och olika regioner kommer att göra det annorlunda (dvs peruansk Ceviche kontra mexikansk Ceviche). De största skillnaderna finns i vilken typ av skaldjur som används.

 • Fisk Ceviche – istället för räkor kan du prova färsk vit fisk tärnad i små bitar. Vissa alternativ inkluderar hälleflundra, havsabborre eller snapper. Pilgrimsmusslor är också ett populärt alternativ. Använd alltid den färskaste fisken, förvara den på is i kylskåpet och gör ceviche samma dag som du köper den.
 • Rå räkor – Om du använder råa räkor bör den vara superfärsk och köpas från en pålitlig källa (helst räkor märkta “vildfångad”) och njuta av cevichen första dagen den görs.
 • Kokta räkor – Jag ska vara den första att erkänna att jag älskar att använda kokt räkkött till ceviche. Med en 15-minuters marineringstid är det en no-brainer för mig. Jag älskar också att räkkött ofta är vildfångat och vanligtvis har en lägre prislapp än hela räkor, plus att det inte krävs någon skalning eller deveining. Skriv upp mig!

Säkerhetstips: De USDA rekommenderar att laga skaldjur grundligt för att minimera risken för matfödd sjukdom, särskilt för riskgrupper inklusive gravida kvinnor, barn, äldre vuxna och de med försvagat immunförsvar. Detta är ytterligare en anledning till att vi föredrar att använda kokta räkor.

Räkor Ceviche i en mixerskål med serveringssked

Är Ceviche säker att äta?

Om du är ny på ceviche kanske du undrar – är ceviche fortfarande rå? Att marinera räkor i färsk limejuice kokar i huvudsak räkorna på grund av den höga surheten i limejuice.

Använd förkokta räkor om du är obekväm med råa räkor eller vill spara massor av marineringstid (och det kommer att smaka lika bra). Med litet kokt räksalladskött behöver du inte ens tärna det! I båda fallen, skölj räkorna och krama eller klappa dem ordentligt med hushållspapper för att ta bort överflödig fukt så att din cocktail inte urvattnas.

Gör framåt

Ceviche avnjuts bäst samma dag som den görs eftersom gurkorna och tomaterna är levande och krispiga, men resterna håller sig bra.

Kyla rester direkt. Kyl i upp till 1 dag om du använde rå fisk och skaldjur och kyl i upp till 2 dagar om du använde kokta räkor.

Räkceviche på tostada med clamatojuice och limefrukter

Färsk Ceviche framkallar alltid stora cravings – det är bara aptitretande gott. Jag hoppas att detta blir en ny favorit för dig! Säg till om du gör din salsa annorlunda. Använder du kokta eller färska räkor eller annan typ av skaldjur?

Fler räkor aptitretare

Kan du säga att vi älskar räkrecept vid det här laget? Det här är några av våra högst rankade Räkaptitretare som vi gör på repeat:

Ceviche recept

Förberedelsedags: 15 minuter

Marineringstid: 2 timmar

Total tid: 2 timmar 15 minuter

Ceviche är laddad med räkor, avokado, tomater, gurka och koriander; allt marinerat i färsk limejuice. Du kan använda råa räkor eller kokt räkkött för denna mexikanska räkcocktail. Att använda tillagat räkkött minskar marineringstiden avsevärt och det är därför vi föredrar det. PS Denna håller också riktigt bra i kylen och du blir glad om du har rester över!

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Aptitretare

Kök:

Mexikansk

Nyckelord:

ceviche

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$18-$20

Kalorier: 156

Serveringar: 8 människor

 • 1
  lb
  räka , (rå eller tillagad) skalad, rensad och tärnad
 • 1
  kopp
  limejuice, från 6 limefrukter
 • 1
  gurka, skalade och tärnade
 • 2
  avokado
 • 3
  roma tomater, tärnad
 • 1
  Rödlök, tärnad
 • 1/4
  gäng koriander, hackad
 • 1
  jalapeno, frösådda och malda
 • 1
  kopp
  Clamato juice, (använd “picante” version för kryddigare salsa)

Alternativ att servera:

 • 16
  Tostadas , (eller tortillachips)
 • Stark sås, (Tabasco eller Cholula)
 1. Tärna räkor och lägg i en stor (icke-reaktiv) glasskål. Pressa 1 till 1 1/4 koppar limejuice från 6 limefrukter över räkor. Rör om för att kombinera och täck sedan över och marinera i kylskåpet (marinera 1 1/2 till 2 timmar för råa räkor eller tills de inte längre är genomskinliga och marinera 15 minuter för kokta räkor), rör om halvvägs.

 2. Hacka grönsakerna: gurka, avokado, tomater, rödlök, jalapeno och koriander. A mathackare kommer att göra denna process mycket snabbare.

 3. När räkor är klara med marinering, lägg till grönsaker i skålen tillsammans med clamatojuice och rör om för att kombinera. Servera med varm sås om så önskas tillsammans med tortillachips eller över tostadas.

*Näringsdeklaration beräknar endast ceviche och inte tostadas eller tortillachips för servering.

Näringsinnehåll

Ceviche recept

Belopp per portion

Kalorier 156
Kalorier från Fat 72

% Dagligt värde*

Fett 8g12 %

Mättat fett 1g6 %

Transfett 0,003g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 5g

Kolesterol 91mg30 %

Natrium 77mg3 %

Kalium 630mg18 %

Kolhydrater 11 g4 %

Fiber 4g17 %

Socker 4g4 %

Protein 13g26 %

Vitamin A 470 IU9 %

C-vitamin 27mg33 %

Kalcium 61mg6 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply