Denna challah-grillade ost med pastramisylt är gjord med massor av smält Cheddar- och Gruyère-ostar och en smak av salta pastrami-sylt, allt inbäddat mellan skivor av rostad challah.

En challah grillad ostsmörgås med pastramisylt riven på mitten, fortfarande sammankopplad av smält ost.

Vi är lite fåraktiga att vi så sällan vänder oss till challah för vår grillade ost. Det rika, smöriga brödet ger bara lite mer elegans till den dagliga go-to-lunchen. Men det är inte den största överraskningen med det här receptet. Inkluderandet av en sött rökig hemgjord pastramimarmelad får dig att känna att du smygande ägnar dig åt dessert snarare än lunch. Och – ja, det finns mer – vi misstänker att du kommer att förundras, liksom vi, över tricket att använda majonnäs snarare än smör för att säkerställa en gyllenbrun men aldrig bränd skorpa. Mick släpp.–David Leite

Challah grillad ost

En challah grillad ostsmörgås med pastramisylt riven på mitten, fortfarande sammankopplad av smält ost.

Den här challah-grillade osten är gjord med massor av smält Cheddar- och Gruyère-ostar och en smak av salta pastrami-sylt, allt inbäddat mellan skivor av rostad challah.

Prep 25 minuter

kock 1 timme 5 minuter

Total 1 timme 30 minuter

Till challah grillad ost

Gör pastramisylten

 • I en tjockbottnad stekpanna på medelhög värme, värm oljan tills den nästan ryker, cirka 5 minuter.

 • Tillsätt löken och koka, rör om ofta och sänk värmen till om det behövs, tills den är genomskinlig, 5 till 6 minuter.

 • Tillsätt pastramin, rör om och koka i 3 till 4 minuter.

 • Tillsätt socker, vinäger och lönnsirap och rör om. Låt sjuda och koka tills vätskan börjar tjockna, rör om då och då, 8 till 10 minuter.

 • Sänk värmen till medel-låg och koka tills blandningen är tjock och mörk till färgen, rör om var 15:e minut eller så för att förhindra att den fastnar och bränns, 35 till 55 minuter till. Ta bort från värmen.

 • Använd en matberedare eller en stavmixer och bearbeta blandningen till en syltig konsistens. Överför till en lufttät behållare och låt den svalna. (Du kan täcka och kyla pastramisylten i upp till 1 vecka eller frysa den i upp till 3 månader. För att återställa den till en bredbar konsistens, tina och sedan mikrovågsugn på 50 % effekt i 2 cirka minuter för att värma igenom den.)

  Du kommer att ha mycket mer pastramisylt än du behöver för en enda grillad ost. Det här är inget dåligt. Skeda det som finns kvar på valfri smörgås eller hamburgare.

Gör challah grillad ost

 • Värm en erfaren gjutjärnspanna (en nonstick-panna klarar sig i en nypa) över medelvärme tills den är varm, 4 till 5 minuter.

 • Lägg brödet på en skärbräda. Bred ut 1 1/2 msk sylt på en skiva challah. Toppa den med en skiva amerikansk ost. Tillsätt Gruyère och den andra skivan av den amerikanska osten. Lägg den andra skivan challah ovanpå den amerikanska osten och fördela toppen med hälften av majonnäsen, smeta ut den från kant till kant.

 • Sänk värmen till medel-låg. Ta försiktigt upp smörgåsen och placera den, med majonnässlipad sida nedåt, i mitten av stekpannan. Koka smörgåsen, ostört, tills osten börjar smälta, 4 till 6 minuter.

  Du kan behöva sänka värmen till låg om brödet börjar bli mörkt för snabbt.

 • Medan den första sidan tillagas, bred försiktigt ut den återstående majonnäsen på den översta brödskivan. Använd en spatel för att försiktigt vända smörgåsen. Tryck ner smörgåsen med spateln och koka tills botten är gyllenbrun och osten har smält, 4 till 5 minuter till.

 • Ta bort den grillade osten från stekpannan och överför till en skärbräda. Klipp efter önskemål och servera ASAP.

Servering: 1smörgåsKalorier: 736kcal (37 %)Kolhydrater: 73g (24%)Protein: 32g (64 %)Fett: 34g (52 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 1gKolesterol: 135mg (45 %)Natrium: 1165mg (51 %)Kalium: 326mg (9 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 21g (23 %)Vitamin A: 836IU (17 %)C-vitamin: 12mg (15 %)Kalcium: 653mg (65 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 4 augusti 2020

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply