Den här receptbeskrivningen är så pang-on att om beskrivningen tilltalar dig måste du göra den här. Faktum är att detta är tofureceptet du serverar dina vänner som hävdar att de inte gillar tofu. De kommer att konverteras!

Ett vitt fat med skivor av tofu i en djupröd sås, med 3 med risbollar, alla täckta med sesamfrön, salladslök och ärtskott.

Jag började med fast tofu och för att jag äger en tofupress [I hear my friends’ voices saying “of course you do”], det var lätt att rinna av tofun till en nästan extra fast konsistens. Jag gjorde detta i 30 minuter bara för att jag hade tid. Vad du än gör, hoppa inte över detta mycket viktiga steg. Blöt tofu är som en våt biff som bara ångar när värme appliceras. Du behöver tofu som knappt gråter en droppe vätska när du duttas med en pappershandduk. Detta kommer att ge dig den oumbärliga skorpan och bryningen som har både smak och en köttig konsistens med en krämig insida.

När jag väl hade stekt tofun kändes det som att den återstående oljan var överflödig. Detta steg är inte oumbärligt men jag tog bort 1 matsked av de ursprungliga 3 matskedar druvkärneolja och jag missade inte detta extra fett. Jag ersatte också farinsockret med en blandning av farinsocker och sötningsmedel bara för att mitt farinsocker hade stelnat och jag inte kände för att gå igenom stegen att mjuka upp det. Detta var så lyckat att jag rekommenderar detta för dem som försöker minska på kalorierna. Djupet av sötma och nivån av karamellisering påverkades inte.

Den mest överseende delen av denna röding siu tofu var att bada och lägga tofun i lager i såsen. Ärligt talat, att vända batongerna med tofu och täcka dem med sås kändes som om jag applicerade det yttre lagret av choklad på en Mars-bar… och det var bara utförandet… att bita i tofun insvept i char siu-såsen var lika läcker som att äta en picante dessert … lita på mig!

Jag serverade tofun toppad med 1 msk rostade vita sesamfrön och 2 msk skivad salladslök för smak och färg. Jag valde att para ihop tofun med ångat ris toppat med en varm paprika brunoise och svarta sesamfrön. Värmen i såsen var precis lagom med de 2 tsk Sriracha eftersom jag visste att jag ville använda min första trädgårdspeppar i riset. Hade mitt ris varit vanligt, skulle jag ha lagt till en tredje tesked Sriracha för att få lite extra värme. Denna del är en individuell preferens, och som en bonus erbjuder receptet andra val av sidor.

Mina köttfria måndagar och char siu tofu kommer att bli fantastiska vänner!

Source link

Rate this post

Leave a Reply