Dessa ostliknande quesadillas av nötkött och karamelliserad lök är fyllda med kryddat köttfärs, mjuk karamelliserad lök och två typer av ost. De är anledningen till att du tog dig tid att satskoka karamelliserad lök på helgen. Och varför du kommer att göra om det hela nästa helg. De är så bra.

Fyra bitar ostliknande nötkött och karamelliserad lökquesadillas staplade på en tallrik med en skål med dippsås på sidan.

Anpassad från Holly Erickson | Natalie Mortimer | Den moderna riktiga | Simon Element, 2022

Du vet hur folk (och med “människor” menar vi oss) alltid säger åt dig att göra karamelliserad lök och förvara dem i kylen eftersom de är så bra på allt? Dessa biffiga, ostliknande quesadillas är en av allt! Den där jordnära sötman som krossas ovanpå nötfärs påminner lite om en biffsmältning, medan en dos BBQ-kryddor och två sorters ost tar denna dekadenta middag till ett helt eget territorium. Den färdiga produkten har en lite sydvästlig atmosfär, så vi gillar att servera dem med varm sås, avokado, jalapeños och gräddfil vid sidan av så att alla kan gosse upp sina egna tallrikar som de vill.–Holly Erickson | Natalie Mortimer

Vanliga frågor om nötkött och lök Quesadilla

Vad ska jag servera med ostliknande nötkött och karamelliserad lökquesadillas?

Det finns så många alternativ! Kanske en stärkelse av något slag, som korianderlime eller spanskt ris, guacamole (ett måste), eller till och med bara skivad avokado, lite crema och en sida av refried bönor. Om det har varit en lång, ansträngande dag, rekommenderar vi också en margarita eller en superkall flaska Modelo Negra.

Vad är det bästa sättet att värma överblivna quesadillas?

Håll dig borta från mikrovågsugnen. Att använda en mikrovågsugn kommer att resultera i en slapp, ojämnt uppvärmd quesadilla, och det skulle göra alla ledsna. Att värma överblivna quesadillas ordentligt tar lite tid – du vill vara säker på att insidan blir varm och smälter och att utsidan blir knaprig igen utan att brännas. Du har två alternativ: ugn eller spishäll. Vi föredrar spishällen eftersom det är lättare att se efter att det brinner och enklare att kontrollera värmen. Så här gör du:

1. Stryk en stekpanna med lite olja och låt den sedan värmas upp på medelhög värme i några minuter.

2. Tillsätt quesadillan, värm den i ungefär en minut. Du kommer förmodligen att behöva vända den flera gånger, men låt inte någon sida vara nere särskilt länge. Om du märker att ena sidan blir för brun, sänk värmen och fortsätt vända.

3. Om din quesadilla är tjock och superpackad, kan du behöva täcka stekpannan med ett lock för att behålla värmen och få insidan sliskig och läcker. Ändå, vänd den varje minut eller så.

Cheesy Beef och Karamelliserad lök Quesadillas

Fyra bitar ostliknande nötkött och karamelliserad lökquesadillas staplade på en tallrik med en skål med dippsås på sidan.

Den jordnära sötman hos karamelliserad lök som krossas ovanpå nötfärs påminner lite om en biffsmältning, medan en dos BBQ-kryddor och två sorters ost tar denna dekadenta middag till ett helt eget territorium.

Prep 10 minuter

kock 20 minuter

Total 30 minuter

  • Lägg köttet i en stor stekpanna på medelhög värme. Koka, bryt upp den med en träslev, tills den fått färg, 5 till 8 minuter. Överför nötköttet till ett durkslag över en skål för att rinna av fettet.

  • Lägg tillbaka köttet i stekpannan på medelvärme. Tillsätt spice rub och 3 msk vatten och rör om. Koka under omrörning tills vattnet har absorberats, cirka 2 minuter. Ta av stekpannan från värmen.

  • Värm 1 tesked olja i en medelstor stekpanna eller stekpanna på medelvärme. När oljan glittrar, arbeta med en eller två åt gången, tillsätt tortillorna och strö vardera med 1/4 kopp vardera av mozzarella, nötkött, karamelliserad lök och cheddar, toppa sedan med en annan tortilla. Koka tills den nedre tortillan är gyllenbrun och mozzarellan smält, 3 till 4 minuter. Vänd quesadillan och koka tills den andra tortillan är gyllenbrun och cheddarn smält, 2 till 3 minuter till. Ta bort från stekpannan och upprepa med de återstående ingredienserna, tillsätt 1 tsk olja i stekpannan för varje quesadilla.

    För att hålla dessa quesadillas varma medan du avslutar matlagningen, lägg dem på en plåt och in i en 200°F (95°C) ugn.

  • För att servera, skär varje quesadilla i fjärdedelar. Servera med önskat pålägg.

Servering: 1quesadillaKalorier: 666kcal (33 %)Kolhydrater: 54g (18 %)Protein: 32g (64 %)Fett: 36g (55 %)Mättat fett: 16g (100 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 1gKolesterol: 89mg (30 %)Natrium: 1093mg (48 %)Kalium: 421mg (12%)Fiber: 4g (17 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 500IU (10 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 511mg (51 %)Järn: 5mg (28 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply