Dessa isbox rullar, eller kylskåpsrullar, från Cheryl Day är mjuka och fluffiga tack vare potatismos i degen. Servera dem med smör eller använd dem till dina favoritsliders.

En rektangulär kastrull med Cheryl Days isboxrullar med en bakelseborste vilande på sidan och en liten skål med smör

Anpassad från Cheryl Day | Cheryl Day’s Treasury of Southern Baking | Hantverkare, 2021

Söndag i söder är ofta bakningsdag. Med det här receptet kan du forma frallorna och baka några av dem till söndagsmiddagen, för att sedan ställa resten i kylen för dagarna som följer (det här receptet gör många semlor!)

Överbliven potatismos var min mormor Queens hemliga ingrediens för dessa mjuka islådrullar. Kalium- och stärkelsemolekylerna i potatisen låter jästen jäsa snabbt och konditionerar även degen, vilket ger en mjuk, delikat smula.–Cheryl Day


Varför våra testare älskade detta

Testaren Anna Scott sa det bäst med sin kommentar “Receptet var lätt att följa, det krävde ingen snygg bakutrustning, och resultaten var helt enkelt gudomliga.”

Anteckningar om ingredienser

 • Mjöl för alla ändamål–Du kan behöva lite extra mjöl för knådning, eftersom degen är väldigt kladdig, men motstå frestelsen att tillsätta mycket extra mjöl. Använd bara tillräckligt för att det inte ska fastna.
 • Helmjölk–Helmjölk är bäst här, men du kan ersätta en mjölk med lägre fetthalt om det är allt du har till hands. Om du inte vill smutsa ner en gryta för att värma mjölken, kan du mikrovåga den på låg effekt i ett par minuter.
 • Potatismos–Detta är den hemliga ingrediensen till dessa fluffiga, möra islådrullar. Se till att ditt potatismos är väldigt smidigt och klumpfritt. Eventuella potatisbitar kommer att dyka upp i dina rullar.

Hur man gör detta recept

 1. Gör degen. Blanda mjöl och jäst i en stor skål. Värm mjölken och smöret i en separat kastrull tills smöret smält, rör sedan ner socker och salt. Kyl till rumstemperatur.
 2. Blanda degen. Använd en stavmixer för att vispa mjölblandningen, mjölkblandningen, vatten, potatis och ägg. Avsluta knådningen för hand på mjölad yta.
 3. Låt degen jäsa. Lägg degen i en täckt skål och låt jäsa tills den är dubbelt så stor. Medan den jäser smörjer du en plåt eller två bakformar.
 4. Forma rullarna. Lägg rullarna i de förberedda pannorna och låt jäsa igen tills de är dubbelt så stora. Alternativt kan du kyla dem över natten.
 5. Grädda rullarna. Värm ugnen till 400°F och förbered en äggtvätt. Pensla lätt rullarna med äggtvätt och grädda sedan tills de är gyllenbruna.

Vanliga frågor

Kan jag vara kreativ med formerna på mina rullar i islådan?

Några av våra testare gjorde varmkorv, reglage och hamburgerbullar tillsammans med sina middagsrullar, med enastående resultat. Som sagt, eftersom degen är extremt mjuk, kan försök med flätor, vridningar eller knutar utgöra en utmaning.

Kan jag göra dessa kylskåpsrullar i förväg?

Du kan förbereda degen och ordna den i bakformarna eller på bakplåten upp till 1 dag i förväg. Kyl över natten och låt sedan jäsa i rumstemperatur tills det fördubblats. Grädda och servera.

Detta gör många rullar. Kan jag halvera receptet?

Ja. Våra testare lyckades halvera receptet genom att använda en 9 x 13-tums bakform och halvera alla ingredienserna.

Hur ska jag servera dessa?

Islådrullarna serveras bäst direkt från ugnen, spacklade med smör. Men våra testare fann också att extramaterialet värmdes upp ordentligt och var en underbar frukost, speciellt med en klick jordgubbssylt på toppen.

Hjälpfulla tips

 • Använd en skala för att dela dina rullar för att säkerställa att de är lika stora.
 • Överblivna rullar kan förvaras i rumstemperatur i en plastpåse. Värm i en 350°F ugn i 5 till 10 minuter eller tills den är genomvärmd.

Fler bra recept på middagsrullar

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Cheryl Day’s Icebox Rolls

En rektangulär kastrull med islåda med en bakelseborste vilande på sidan och en liten skål med smör

Överbliven potatismos var min mormor Queens hemliga ingrediens för dessa mjuka islådrullar. Kalium- och stärkelsemolekylerna i potatisen låter jästen jäsa snabbt och konditionerar även degen, vilket ger en mjuk, delikat smula.

Prep 1 timme

kock 20 minuter

Total 3 timmar 45 minuter

Gör islådan rullar

 • I en stor skål, kombinera mjöl och jäst, rör om för att blanda.

 • Tillsätt mjölk och smör i en medelstor kastrull på låg värme. Rör om ofta, tills smöret smälter. Tillsätt sockret och saltet och rör tills de lösts upp. Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur.

 • Häll den avsvalnade mjölkblandningen i skålen på en stavmixer försedd med degkroken. Tillsätt mjölblandningen, vattnet, potatisen och äggen och blanda på låg hastighet i 3 minuter. Öka hastigheten till medel och blanda tills du har en smidig deg, ca 7 minuter till.

 • Lägg över degen till en lätt mjölad yta. Strö toppen av degen med mjöl och gör en sista knådning av degen, forma den till en boll och stoppa in degens kanter till botten av mitten, skapa en slät, spänd boll.

 • Spraya lätt en stor skål med nonstick-spray. Tillsätt degen och vänd på olja, vänd sedan sömssidan nedåt, täck med en kökshandduk eller plastfolie och låt jäsa på en varm, dragfri plats tills den är dubbelt så stor, 1 till 1 1/2 timme.

 • Smörj lätt en 12 x 17 tum (30 x 43 cm) kantad bakplåt. Alternativt kan du använda två 9 x 13 tum (23 x 33 cm) bakformar.

 • Vänd ut degen på en lätt mjölad yta och dela i 48 (cirka 1 1/2 ounce eller 44 g) bitar. Forma till bollar och lägg i den förberedda pannan, 8 rader gånger 6, ordna dem på bakformen så att de knappt kysser varandra. (Du har också möjlighet att täcka och kyla rullarna i pannan tills de ska gräddas, upp till 1 dag.)

 • Låt rullarna jäsa på ett varmt, dragfritt ställe tills de blivit dubbelt så stora, 1 till 1 1/2 timme. (Om dina rullar ställdes i kylskåp över natten kan det ta 2 till 3 timmar.)

 • När du är redo att baka, förvärm ugnen till 400°F (205°C).

Gör ägget tvätta

 • Vispa ihop äggulan och grädden i en liten skål. Pensla lätt toppen av rullarna med äggsköljningen.

 • Grädda rullarna tills de är gyllenbruna, 16 till 24 minuter. Ta ut ur ugnen och servera varm med smör vid sidan av, om så önskas.

 1. Halvera receptet–Du kan halvera alla ingredienser och använda en enda 9 x 13-tums bakform för att göra en halv sats av dessa rullar.
 2. Gör jämnstora rullar–Använd en våg för att väga upp dina rullar så att de blir jämnstora.
 3. Återuppvärmning –Överblivna rullar kan värmas upp i en 350°F ugn i 5 till 10 minuter.

Servering: 1rullaKalorier: 125kcal (6 %)Kolhydrater: 20g (7 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 4g (6 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 20mg (7 %)Natrium: 104mg (5 %)Kalium: 106mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 116IU (2 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 13mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.



Source link

Rate this post

Leave a Reply