Dessa s’mores barer från Cheryl Day har allt du älskar med s’mores — en smörig grahamsbröd, en mjuk chokladfyllning och en kuddig marängtoppning som påminner om marshmallows. Det bästa av allt är att det inte krävs eld, pinnar eller räddning av brända marshmallows.

Tre stycken av Cheryl Days s'mores barer på individuella räfflade tallrikar

Anpassad från Cheryl Day | Cheryl Day’s Treasury of Southern Baking | Hantverkare, 2021

Varje år vallfärdar tusentals flickor med grönskärp till Savannah, Georgia, för att besöka födelseplatsen för Juliette Gordon Low, grundare av Girl Scouts of America. Dessa s’mores barer är en vink till den klassiska lägerelden. En salt, krispig graham cracker skorpa toppas med en rik chokladfyllning som smälter i munnen och en fluffig, lätt marshmallowmaräng, som rostas för en full upplevelse.–Cheryl Day

Vanliga frågor om S’mores Bars

Var fick s’mores sitt namn?

Vad vi kan säga gjordes s’mores först populära i en guidebok som heter Trampande och släpande med flickscouterna som gavs ut 1927. Boken innehåller flera recept i camp-out-stil som kan göras över öppen låga, varav ett fick titeln “Some Mores”. Vår gissning är att det namnet är svårt att uttala med munnen full av heta rostade marshmallows, och att “s’mores” är mycket enklare.

Vilken är den bästa osötade chokladen?

Även om vi älskar märken som Callebaut och Valrhona, kommer en enkel, billig osötad choklad att fungera perfekt i detta s’mores bars-recept. Var noga med att använda osötad, eftersom halvsöt eller mjölkchoklad kommer att resultera i en klumpigt söt dessert. Att använda osötad choklad ger en mer vuxen lilt till den klassiska s’more – men de är fortfarande bara söta nog, så att barnen kommer att älska dem också.

Vilken är den bästa metoden för att smälta choklad?

Du har verkligen två alternativ här. En dubbelpanna (eller bain-marie) eller mikrovågsugn. Det finns dock knep för båda metoderna.

Om du använder en dubbelpanna, häll vatten i den nedersta grytan och värm tills det knappt sjuder. Lägg din hackade choklad i den översta grytan. Ångan från den låga sjudningen nedan värmer försiktigt upp chokladen i grytan ovanför och smälter den tills den är sammetslen. Var särskilt noga med att se till att inget vatten kommer in i din choklad – annars kommer hela satsen att förstöras.

För mikrovågsugnen, placera din choklad (hackad i jämnstora bitar) i en mikrovågssäker skål och värm den till 50 % effekt. Detta är viktigt, eftersom normal eller hög effekt lätt kan bränna din choklad! Vi värmer vanligtvis i 30 sekunder, rör sedan om, värmer i 30 sekunder, rör sedan om och upprepa tills allt är jämnt smält och slätt.

Cheryl Days S’mores-barer

Tre stycken av Cheryl Days s'mores barer på individuella räfflade tallrikar

Dessa enkla s’more dessertbarer är lika bra som barndomens klassiska lägereld. Rostad maräng och krämig chokladfyllning staplas ovanpå en smörig grahams-kex-skorpa för en full upplevelse. Ingen eld krävs, men du behöver massor av servetter.

Cheryl Day

Prep 1 hr

laga mat 1 hr

Total 3 timmar

Till marshmallowmarängen

Gör skorpan

 • Placera ett galler i mitten av ugnen och förvärm ugnen till 350°F (175°C). Smörj en 9 x 9 tum (23 x 23 cm) bakplåt. Klä med folie och lämna ett överhäng på två motsatta sidor av pannan.

 • I en medelstor skål, kombinera graham cracker smulor, farinsocker och salt. Ringla i smöret och blanda med en gaffel tills smulorna är jämnt fuktade.

 • Tryck ut smulblandningen ordentligt och jämnt över botten av den förberedda pannan. Grädda skorpan tills den är lätt gyllene, 8 till 12 minuter. Kyl helt.

Gör fyllningen

 • Ställ en medelvärmebeständig skål över en kastrull med sjudande vatten (låt inte botten av skålen röra vid vattnet), tillsätt smöret och chokladen i tärningar och värm under omrörning ofta tills den smält och slät, cirka 5 minuter.

 • Ta bort skålen från värmen, tillsätt socker, salt och vanilj och rör om tills det är helt blandat, cirka 2 minuter. Tillsätt äggen och rör om tills de är ordentligt införlivade och slät. Tillsätt mjölet och vänd ner i smeten tills det blandas.

 • Häll smeten i den förberedda bakformen. Grädda tills en liten spricka bildas runt kanterna på stängerna, 20 till 25 minuter. Låt svalna helt på galler.

Gör marshmallowmarängen

 • Lägg äggvitan, sockret och grädden av tartar i skålen med en stavmixer (eller en medelvärmefast skål), ställ skålen över en medelstor kastrull med sjudande vatten (låt inte botten av skålen röra vid vattnet), och vispa hela tiden tills sockret är helt upplöst och äggvitorna är varma vid beröring, 4 till 8 minuter. Blandningen ska se blek och ogenomskinlig ut. Gnid lite av det mellan fingrarna för att se till att allt socker är upplöst; det ska kännas smidigt, utan någon grynighet.

 • Fäst skålen på mixerstället (om det används) och montera det med vispfästet (eller använd en handhållen mixer). Tillsätt vaniljen och, börja på låg hastighet, vispa äggvitorna, öka gradvis hastigheten till hög, tills marängen är glansig och bildar styva toppar, 5 till 7 minuter.

 • Lägg marängen löst på stängerna och fördela den jämnt över dem. Rosta marängen med en köksblåslampa tills den är gyllene i fläckar, eller stek 8 tum (20 cm) från värmekällan, titta noga tills den är rostad och gyllene, 1 till 3 minuter.

 • Låt svalna helt innan du lyfter upp folien från pannan och skär i stänger.

  För att få rena skivor, kör en kniv under varmt vatten mellan varje snitt.

 • S’mores-barerna kan kylas i en lufttät behållare i upp till 2 dagar.

Servering: 1barKalorier: 363kcal (18 %)Kolhydrater: 44g (15 %)Protein: 4g (8%)Fett: 21g (32 %)Mättat fett: 12g (75 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 62mg (21 %)Natrium: 236mg (10 %)Kalium: 125mg (4 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 30g (33 %)Vitamin A: 487IU (10 %)Kalcium: 30mg (3%)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 19 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply