Chiafröpudding är den perfekta make-ahead feel good frukost eller mellanmål!
Lite mejeriprodukter, lite chiafrön och en virvel honung är allt som krävs för att göra en frukost som håller alla energiska hela morgonen!
Toppa den med din favoritfrukt, nötsmör eller granola.

Vad är Chiafröpudding?
- Chiafrön är verkligen en supermat, och blandat med mjölk (eller icke-mejerimjölk) och lite yoghurt tjocknar det något.
- Friska och läcker, chiafröpudding är en måltidsförberedares dröm och passar perfekt som frukost eller ett mellanmål efter träningen med frukt.
- Den håller sig fräsch och redo att ätas upp till 4 dagar i kylen!
- Dess keto-vänlig, hög i fiber och protein, och laddade med hälsosamma fetter som gör att du känner dig mätt längre.

Ingredienser till Chiafröpudding
CHIA FRÖ: Chiafrön är värda sin vikt i kulinariskt guld! Lägg dem till havregryn, bakverk eller smoothies. Svarta eller vita chiafrön kommer att fungera för detta recept.
MJÖLK: Alla typer av mjölk kommer att fungera, men krämigare blandningar som helmjölk, mandelmjölk eller havremjölk kommer att göra puddingen rik och krämig.
YOGHURT: Grekisk yoghurt kommer att göra puddingen tjockare än vanlig yoghurt. Vanlig yoghurt är en favorit, men du kan prova olika smaker som vanilj, bär eller banan.
SÖTNINGSMEDEL: För att söta din pudding är honung, agave och lönnsirap utmärkta val.
TOPPINGS: Välj färsk frukt eller fryst frukt (om du lagar mat), en skopa blandad fruktsallad eller en knaprig sked hemgjord granola, skivad mandel, kokos, nötter eller torkad frukt.


Hur man gör Chiafröpudding
- Vispa chiafrön och mjölk i en skål och låt vila i 5 minuter.
- Vispa i yoghurt och honung tills det blandas (enligt receptet nedan).
- Dela lika i behållare, täck över och ställ i kylen över natten.
Tillsätt pålägg som frukt eller nötsmör och servera.
- Förvara chiafröpuddingen i kylen och använd den inom 5 dagar.
Andra läckra frukostar att prova
Tyckte din familj om detta recept på chiafröpudding? Lämna en kommentar och ett betyg nedan!



