Kyckling Cacciatore är en av de där rustika rätterna som förvandlar enkla ingredienser till en utsökt måltid!

Saftiga bitar av kyckling med ben, paprika, champinjoner och lök får sjuda i en rik och zesty tomatsås. Jag serverar den här fräcka rätten över pasta för en fantastisk måltid.

pläterad Chicken Cacciatore

Varför jag älskar denna maträtt

  • Denna rejäla och rustika gryta är en mättande måltid, den förvandlar basingredienser till en fantastisk måltid.
  • Det är lätt att förbereda, och det mesta av tillagningstiden är hands-off medan det sakta puttrar på spishällen.
  • Eftersom kycklingen är med ben blir den extra mör och smakrik.
  • Att lägga till extra grönsaker eller sås att servera över pasta kan sträcka ut denna måltid för att tjäna en publik.
  • Detta kycklingcacciatorrecept kan göras i förväg och fryser bra.

Vad är kyckling cacciatore?

Cacciatore betyder “jägare” på italienska. Denna maträtt är traditionellt en tomatbaserad gryta gjord på rotfrukter, vitlök, rött vin, lite örter och kryddor och kyckling (eller kanin).

Recept i jaktstil inkluderar ofta bräsering av köttet. Även om det här låter fancy, är det enkelt och det består av att fräsa skinnet och sedan långsamt tillaga i vätska. I det här receptet bryntas kycklingen och puttras i tomatsås.

vin, peppar, tomater, champinjoner, kyckling, olja, sås, vitlök, lök och kryddor med etiketter för att göra Chicken Cacciatore

Ingredienser till Chicken Cacciatore

Kyckling – För bästa resultat, använd kyckling med ben. Mörkt kött som kycklinglår eller trumpinnar torkar inte ut så de är mitt första val.

Grönsaker – Paprika, lök, svamp och vitlök kombineras för att göra en så smakrik sås (och är hälsosamma också)! Lägg till extra grönsaker för att sträcka måltiden ytterligare.

Sås – Den brynta kycklingen bräseras (eller puttras) i en tomatbaserad sås. Italienska kryddor som rosmarin, oregano och rödpepparflingor tillsätts med kapris (eller kalamataoliver) för att skapa en klassisk Chicken Cacciatore-smak.

Vin – Att lägga till rött vin till recept ger en smak som är svår att slå med andra vätskor. Om du inte har rött kan du prova torrt vitt vin. Alkoholen bränns av under tillagningen, men om du föredrar att skippa vinet, tillsätt lite kycklingbuljong med låg natriumhalt (detta kommer att ändra smaken på rätten något).

Hur man gör Chicken Cacciatore

Även om detta traditionella italienska recept tar lite tid att laga, är det superlätt att förbereda:

  1. Krydda & bryn kycklingen (enligt receptet nedan) i en holländsk ugn eller djup stekpanna.
  2. Mjuka upp grönsakerna. Tillsätt resterande såsingredienser och låt sjuda under lock.
  3. Lägg i den brynta kycklingen i grytan (med skinnsidan upp) och låt puttra tills den är mjuk och genomstekt
  4. Rör ner kaprisen och servera över spaghetti.

Garnera med färska örter som basilika eller persilja och parmesanost om du vill.

Prova dessa sidor med Chicken Cacciatore

Servera denna maträtt över någon form av pasta, polenta eller till och med med extra grönsaker. Glöm inte det knapriga brödet till soppsåsen i skålen.

Älskade din familj denna Chicken Cacciatore? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad Chicken Cacciatore

5 från 49 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kyckling Cacciatore

Möra kycklingbitar med färska grönsaker puttras i en rik tomatsås och serveras över pasta.

Förberedelsedags 30 minuter

Tillagningstid 1 timme 20 minuter

Total tid 1 timme 50 minuter

  • Krydda kycklingen med salt & peppar efter smak.

  • Tillsätt 2 matskedar olivolja till en 12-tums hög stekpanna och bryn över medelhög värme cirka 5 minuter per sida. Ta bort från pannan och ställ åt sidan.

  • Tillsätt den återstående matskeden olivolja i samma stekpanna. Rör ner paprika, lök och svamp. Koka i ca 7-8 minuter eller bara tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt vitlök och koka i 30 sekunder eller bara tills det doftar.

  • Rör ner de tärnade tomaterna, tomatsåsen, rött vin, lagerblad, rosmarin, oregano och krossade rödpepparflingor.

  • Koka upp blandningen och sänk sedan värmen till låg och låt sjuda under lock i 20 minuter. Tillsätt brynt kyckling med skinnsidan upp och låt sjuda under lock i ytterligare 40 minuter.

  • Ta av locket och om såsen inte är tjock låt den puttra några minuter utan lock eller tills såsen är tjock. Ta bort lagerblad, rör ner kaprisen och servera med pasta.

Att baka:

  • Förbered recept upp till steg 4.
  • Värm ugnen till 375°F. Blanda alla ingredienser i en ugnsform och grädda under lock i en timme.

Oliver kan ersätta kapris.
Förvara resterna i kylen i en lufttät behållare i upp till 3-4 dagar. Värm på spishällen, i ugnen eller i mikron tills den är genomvärmd.

5 från 49 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 584 | Kolhydrater: 22g | Protein: 33g | Fett: 40g | Mättat fett: 9g | Kolesterol: 166mg | Natrium: 625mg | Kalium: 1268mg | Fiber: 6g | Socker: 11g | Vitamin A: 1743IU | C-vitamin: 89mg | Kalcium: 113mg | Järn: 5mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, huvudrätt
Kök italienska
närbild av pläterad Chicken Cacciatore med skrift
pläterad Chicken Cacciatore med skålen full i ryggen med en titel
närbild av Chicken Cacciatore på en tallrik med en titel
pläterad Chicken Cacciatore och närbild med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply