Kycklingperloo är ett ikoniskt recept från södra en kruka med grönsaker, ris och rökt kyckling – även om du kan använda nästan vilket annat protein du vill. Rodney Scotts recept på rib rub ger krydda, sötma och lite mer rökighet.

Anpassad från Rodney Scott & Lolis Eric Elie | Rodney Scotts värld av BBQ | Clarkson Potter, 2021

I Lowcountry-regionen (kustområdena i Carolinas och Georgia) är perloo en älskad risrätt. I likhet med jambalaya börjar perloo med en smakrik bas av ris som sjuder med tomat, paprika, selleri, vitlök och lök. Det här är mitt favoritrecept i en kruka. Det är bra som tillbehör eller som ett mittbordsobjekt.

Vi använder kyckling i detta recept, men du kan ersätta ett annat protein som räkor eller fläsk. När Paul, den kulinariska chefen för hela Pihakis Restaurant Group, först smakade perloo sa han att det påminde honom om en caldoso, en spansk soppig risrätt.–Rodney Scott & Lolis Eric Eli

  • Värm ugnen till 350°F (175°C).

  • I en holländsk ugn över medelvärme, varm olja. Tillsätt selleri, paprika, lök och vitlök och koka tills grönsakerna blir genomskinliga och mjuka, cirka 15 minuter.
  • Tillsätt stuvade tomater, rib rub och salt till de sauterade grönsakerna, koka tills all vätska är borta och blandningen börjar karamelliseras på botten av grytan, 15 till 25 minuter till.

  • Häll i fond och låt koka upp. Rör ner ris och rökt kyckling och för in i ugnen. Grädda utan lock tills riset är mjukt och genomstekt, cirka 20 minuter.

  • Ta ut ur ugnen och garnera med salladslök. Sluka.

*Vad används kortkornigt ris bäst till?

Rodney Scott använder kortkornigt ris i detta recept, och av goda skäl. Kortkornigt ris, som arborio, carnaroli och Charleston-guld, är perfekt för recept med en soppig eller stewy konsistens som kycklingperloo eller jambalaya.
Starkare än lång- eller medelkornigt ris, dessa speciella typer av ris absorberar mycket vätska och får en krämig konsistens. Risotto är ett perfekt exempel på hur krämigt denna typ av ris blir när det tillagas med mycket smakrik vätska.

Servering: 1 serveringKalorier: 390 kcalKolhydrater: 35 gProtein: 19 gFett: 20 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 1 gKolesterol: 43 mgNatrium: 505 mgKalium: 454 mgFiber: 2 gSocker: 1 gVitamin A: 156 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 45 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Rodney Scott | Lolis Eric Elie. Foto © 2021 Jerrelle Guy. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Detta läckra recept var väl värt mödan trots dagens sommarvärme. (Dessutom fick jag använda mina egna körsbärstomater!) Jag hade aldrig hört talas om kycklingperloo, men det här receptet blir en underbart välsmakande, soppig, kycklingaktig gryta som jag ser fram emot att göra igen i vinter. Inte ett ton av förberedelser behövs, och grytan gör verkligen sin egen grej för det mesta, kräver inte din konstanta uppmärksamhet alls. Vilket bra komplement till ens vintermiddagsmenyer!

Kycklingperloo var räddningen för gårdagens överbakade kycklinglår. Att kunna använda min holländska ugn var en riktig välsignelse. Ett LÄTT recept, och det blev precis som introduktionen sa – en “soppig risrätt”, perfekt för kalla hösteftermiddagar och en utmärkt användning för överbliven stekt kyckling. Utsökt!

Ursprungligen publicerad 11 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply