Så här lätt kyckling piccata receptet är en ljus, välsmakande rätt med en touch av elegans!
Detta är en snabb stekpanna som både ser och smakar fancy! Möra kycklingbröst tillagas i en smörig citron-kaprissås.
Den här rätten är lätt nog för varje dag, men ändå elegant nog att servera till gästerna.

Kyckling Piccata är lätt att göra!
Detta kyckling piccata recept är förtjusande zesty och full av smak! Panstekt kycklingbröst får sjuda i en smörig citron-, vin- och kaprissås. Det är en lättlagad rätt som ger en lyxig touch till vardagsmatlagningen.
Förutom favoriter som Carbonara och Alfredo har Italien några vackra salta och citroniga såsrätter, som piccata. I Nordamerika ser vi oftare kyckling piccata även om denna rätt i Italien oftare görs på kalvkött.

Ingredienser i Chicken Piccata
Kyckling: Använd benfria, skinnfria kycklingbröst eller ½ tum tjocka kycklingkotletter. Om du använder hela kycklingbröst, platta till dem till ½ tum tjocka med en köttklubba.
Kyckling Piccata sås – En färsk citron behövs för den bästa smaken. För vinet, välj en torr vit variant som du skulle gilla att dricka; att laga vin rekommenderas inte.
Extra smak: Kapris tillför en klick salt smak och en liten konsistens. Om kapris inte faller i smaken, byt gärna ut eller tillsätt hackade oliver, soltorkade tomater eller sauterade svampar.

Hur man gör Chicken Piccata
Kycklingen blir mör och läcker när du följer dessa steg.
- Muddra de dunkade kycklingbrösten i mjöl- och citronskalsblandningen, bryn lätt på båda sidor och ställ åt sidan.
- Tillsätt kycklingbuljong, smörvin, citronsaft och kapris i samma panna och koka tills det tjocknat något.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan för att avsluta tillagningen (enligt receptet nedan).
Även om det inte är traditionellt, kan lite tung grädde tillsättas i slutet av tillagningen.

Vad ska man servera med Chicken Piccata?
Fler recept på kycklingpanna
Dessa kycklingrecept är alla favoriter på stekpanna!
Älskade du detta Chicken Piccata-recept? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

Kyckling Piccata recept
Kyckling piccata har gaffelmöra kycklingbröst som puttras i en citronaktig vitvinssås med kapris.
Kombinera allsidigt mjöl, citronskal, salt och peppar i en grund skål. Muddra varje kycklingbröst i mjölblandningen, skaka av eventuellt överskott.
Värm olivolja på medelhög värme i en 10-tums stekpanna. Koka kycklingen i två omgångar i 4 till 5 minuter per sida, eller tills den precis är genomstekt. Koka i omgångar för att undvika att pannan blir överfull. Ta bort från pannan och lägg i en form för att hålla sig varm.
Använd samma stekpanna och smält smöret. Vispa i mjölet tills det är slätt och låt koka i 1-2 minuter.
Tillsätt kycklingbuljongen gradvis, vispa tills den är slät efter varje tillsats.
Tillsätt citronsaft, vitt vin och kapris. Sjud i 3 minuter, vispa då och då.
Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan, låt den sjuda i såsen i 2-3 minuter eller tills den är genomvärmd. Krydda med salt och peppar efter smak.
Rör ner den hackade persiljan och servera.
- Använd färsk citronsaft för den bästa smaken.
- Kyckling piccata passar bra med lång pasta som linguini eller änglahårspasta, men kan också serveras med potatismos eller rispilaff.
- Färsk hackad vitlök kan läggas till smöret i stekpannan om så önskas.
- Kalvkött fungerar underbart i detta recept.
- Servera med rostad sparris, ångad broccoli eller rostad blomkål.
Kalorier: 530 | Kolhydrater: 19g | Protein: 51g | Fett: 25g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 176mg | Natrium: 741mg | Kalium: 961mg | Fiber: 2g | Socker: 2g | Vitamin A: 609IU | C-vitamin: 27mg | Kalcium: 38mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Recept du kommer att älska

Gratis e-bok!
Prenumerera för att få veckorecept och få en GRATIS e-bok med bonus: Snabba och enkla veckomåltider!
Du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att klicka på länken “avsluta prenumeration” längst ned i e-postmeddelanden du får.
senaste & bästa
Source link