Chili i Texas-stil med fläsk och bringa är inte din vanliga chili. Den är laddad med allt det bästa – bacon, rökt fläskrumpa, rökt bringa, öl och tequila. Ja, allt finns där. Plus chili, paprika, tomater och mer…men inga bönor, vi svär.

Anpassad från Mitch Benjamin | BBQ Revolution | Harvard Common Press, 2021

Det här receptet är resultatet av flera år av testning av chilirecept. I den har jag samlat mina favoritingredienser och skapat något helt eget: jag kallar det MITCHili hemma! Chili i Texas-stil har inga bönor – men de har massor av kött. Med tre typer av kött, öl och tequila, äter den som en fantastisk fest. Men spriten är inte bara för det roliga, det lägger till komplexitet. Och oroa dig inte, du behöver ingen dörrvakt för den här festen eftersom alkoholen kommer att koka av.–Mitch Benjamin

MÅSTE JAG TILLÄGG ALKOHOL TILL DENNA CHILI?

Vi ligger bakom författaren när han säger att både veteölen och tequilan kommer att tillföra härliga lager av smak till din chili, men vi vill också att du gör det du mår bäst av. Alkoholfritt öl kommer fortfarande att ge dig de maltiga, jästiga, karamelliserade smakerna om du vill prova det. När det gäller tequilan fungerar limejuice blandad med agavesirap ganska bra. Om inget av dessa alternativ är lämpligt eller tilltalande kan du alltid använda mer buljong.

  • I en stor lagerkruka på medelvärme, gör baconet knaprigt, 10 till 20 minuter. Använd en stor hålslev för att ta bort baconet, överför till hushållspapper för att rinna av. Häll av det mesta av baconfettet, spara ca 1 matsked i grytan.

    ☞ TESTERTIPS: Det här är mycket bacon. Du kan göra det i omgångar, töm bort fettet mellan omgångarna, om det behövs.

  • Tillsätt vitlöken och löken till de reserverade bacondropparna och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig, 10 till 15 minuter

  • Tillsätt grön chili, 2 1/4 koppar buljong, granulerad vitlök och granulerad lök. Koka upp och låt sedan sjuda. Täck över och låt sjuda tills löken är väldigt mjuk och blandningen har tjocknat, cirka 45 minuter.

  • Rör i de återstående 1 1/2 kopparna nötbuljong, tomaterna, chilipulver, spiskummin, oregano, paprika, salt, öl och tequila. Öka värmen för att koka upp och sänk sedan värmen för att bibehålla en sjud och koka tills det tjocknat något, 20 till 30 minuter.

  • Tillsätt det rökta fläsket, bringaoch bacon, låt sjuda i 10 minuter till.
  • När den tjocknat till önskad konsistens, slev i skålar och servera med din favorit garnering.

Servering: 1 delKalorier: 495 kcalKolhydrater: 17 gProtein: 31 gFett: 32 gMättat fett: 10 gFleromättat fett: 5 gEnkelomättat fett: 14 gTransfett: 1 gKolesterol: 96 mgNatrium: 1240 mgKalium: 1160 mgFiber: 5 gSocker: 4 gVitamin A: 2601 IUC-vitamin: 15 mgKalcium: 139 mgJärn: 8 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Mitch Benjamin. Foto © 2021 Isaac Alongi. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

HERREGUD! Jag använder ordet “komplex” eftersom det finns i kockarnas lexikon. Men jag måste berätta att med det här receptet på chili i Texas-stil med fläsk och bringa kan du verkligen smaka på alla smaker…fantastiskt! Jag hade ingen grön chili så jag bytte ut 3 matskedar Osem-gurka i saltlake. Jag hade inga bröstspetsar så bytte ut 80/20 nötfärs.

Jag pannrökte 1lb fläskaxel med hickorypellets. Nötfärsen kan ha tillsatt lite fett/vätska. Jag fick 6 tunga portioner men jag tyckte det var läckert! Jag åt mitt vanligt men kunde ha använt vanligt kokt ris på tallriken toppad med salladslök. Ska försöka igen denna vecka.

Denna chili i Texas-stil med fläsk och bringa är rökig och smakar komplex, och den perfekta skålen att slå sig ner i en regnig dag. Eftersom den använder rökt kött från grillen är det relativt enkelt att sätta ihop, även om jag inte skulle säga att det går snabbt. Det svarar på frågan som få av oss har haft nöjet att ställa, som är: vad gör jag med denna överblivna rökta bringa OCH överblivna rökt fläsk?

Jag hade en fläskaxel hängande i min frys, så jag “rökte” den sous vide, och jag plockade upp ett halvt kilo bringa från en lokal grill, vilket gjorde det här ganska dyrt. Jag vet inte hur det är i Texas (det låter ganska magiskt), men vid det sällsynta tillfället som någon bryter ut rökaren i min familj, är det fläsk ELLER nötkött, inte båda. Även om de två olika rökta köttbitarna ökade intresset och smakdjupet, skulle jag inte tveka att göra denna chili med den överblivna grillen jag hade runt omkring, och kanske kompensera med lite extra garnering.

Chilin är också godare dagen efter när kryddorna har fått gifta sig och köttet drar åt sig alla smaker. Det här är bra för om du är som jag, kommer du att äta så mycket bacon och bringa medan du lagar mat, att du förstör din middag. Jag hade min skål till lunch nästa dag, toppad med vitlök, cheddarost, koriander och krossad salt.Source link

Rate this post

Leave a Reply