Dessa chocolate chip cookie chips har den krispiga konsistensen som en kex men all tillfredsställelse av en rik chocolate chip cookie men med bara en blygsam sötma. Perfekt för dunking.

Dessa chocolate chip cookie chips är definitivt – och trots allt – INTE de söta, smöriga, sliskiga chokladkakor som din mamma tog ur ugnen när du var liten. Dessa cookie crispies är en onekligen mer sofistikerad återgivning av vad som vanligtvis uppfattas som en kaka med en mycket mindre söt smak som nästan påminner om kex från djur.
Det vill säga om djurkex hade sån tur att de fick en virvel av smält mörk choklad och ett stänk havssalt. När det gäller konsistensen är dessa chokladchips krispiga och kexliknande, vilket gör de inte så söta sötsakerna utomordentligt noshable och dunkbara. Vuxna måste ha kul också.–David Leite
Vanliga frågor om chokladchips
Kan jag göra dessa cookie crispies glutenfria?
ja! Våra testare hade framgång med att använda glutenfritt mjöl för alla ändamål i detta recept. Du måste lägga till ytterligare 2 matskedar mjöl till degen.
Vilken är den bästa typen av choklad att använda till dessa kakor?
Använd en choklad som du tycker om. Om du föredrar en sötare kaka, gå med mjölkchoklad, och om du föredrar mer av en klassisk chokladkaka-smak, prova den halvsöta. Om du älskar mörk choklad eller föredrar en lätt sötad kaka, använd mörk eller bittersöt choklad.
Chokladchips

Dessa chokladchips är en dunkbar, mellanmålbar godbit som har krispigheten som en kex och smakar som en kaka.
-
Värm ugnen till 350°F (176°C) och justera ugnsgallret till mittläget. Ha klart 2 bakplåtar. Stryk 4 stora ark bakplåtspapper med lite olja.
-
I en stor skål, rör ihop mjöl, farinsocker, bakpulver och bordssalt tills det kombineras, mosa eventuella sockerklumpar med baksidan av skeden.
-
Vispa ihop vanilj och vatten i en liten skål. Fortfarande vispning, tillsätt långsamt oljan till vaniljblandningen tills den blandas. Rör omedelbart ner vaniljblandningen och chokladen i de torra ingredienserna och blanda bara tills det är blandat. Om degen verkar smulig, blanda gradvis i lagom mycket vatten, en tesked i taget, tills den håller ihop tillräckligt för att kavlas ut. Omvänt, om degen verkar för mjuk, rör i upp till 2 msk extra mjöl.
-
Kombinera det grova i en liten skål havssalt och strösocker.
-
Dela degen på mitten. Placera varje del mellan 2 ark med oljeslickat pergament, ta en kavel och rulla varje del till en tunn 12-tums fyrkant, skär och lappa kanterna på degen om det behövs för att göra sidorna ganska jämna.
-
Ta bort det översta pergamentarket från varje ruta och strö toppen av degen jämnt med upp till 1/4 av salt-sockerblandningen.
-
Byt ut bakplåtspappret och rulla försiktigt varje ruta så mycket att saltet och sockret fastnar i degen. Vänd varje ruta upp och ner, ta bort det översta bakplåtspappret från varje ruta och upprepa med den återstående salt-sockerblandningen, rulla igen.
Dessa chips har en salt söt sak som händer. Om du föredrar mer sött till salt, använd inte all salt-sockerblandning.
-
Ta bort de översta arken av pergament. Använd en pizzaskärare, ett bakverk eller en stor kniv och skär varje degark på längden och tvären i 8 lika stora remsor för att bilda ett rutnät av 1 1/2-tums chips med ojämna kanter runt kanterna. (Försök att inte skära igenom det underliggande bakplåtspappret.) Skjut bakplåtspappret och degen på bakplåtarna, lämna eventuella ojämna kanter på plats.
-
Grädda 1 bakplåt i taget på mitten av gallret i 15 till 18 minuter, tills degen är stel men inte fast i mitten. Lägg plåten på ett galler för att svalna. Upprepa med det återstående degarket. Om chipsen har gräddats ihop, skiva dem igen för att separera.
-
Sänk ugnstemperaturen till 225°F (107°C).
-
Skär av de ojämna degkanterna från chipsen, knapra dem eller spara dem för att dunka ner i kaffe eller strö på glass. Separera rutorna och sprid ut dem på ett par bakplåtar klädda med färskt bakplåtspapper.
-
Grädda i 20 minuter, vänd chipsen en gång halvvägs. Stäng av ugnen och låt chipsen stå i ugnen i 20 till 30 minuter.
-
Ta ut chipsen från ugnen och ställ på bänken och låt svalna till rumstemperatur. (Du kan förvara dessa i en lufttät behållare i upp till 2 veckor eller frysa i upp till 2 månader.)
Servering: 1knaprigKalorier: 17kcal (1 %)Kolhydrater: 3g (1 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 1g (2 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 19mg (1 %)Kalium: 12mgFiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Kalcium: 3mgJärn: 1mg (6 %)
Recepttestares recensioner
Ursprungligen publicerad 15 maj 2013
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.