Denna chokladkaka är i grunden en enorm, varm, sliskig chokladkaka gjord i en gjutjärnspanna som ber om att toppas med vaniljglass och chokladsås.

En stor chokladstekkaka toppad med glass med fyra skedar vilande inuti.

Vi skulle kunna lista de många, många sakerna vi älskar med denna gjutjärnskaka med chokladchips. Men om du är något som oss, behöver du ingen övertalning för att ta del av en gigantisk, sliskig, chokladaktig chokladkaka direkt från stekpannan. Och du skulle bli irriterad om vi slösar mer av din tid innan du kommer till receptet. (Rätta oss om vi har fel.)–Angie Zoobkoff

Jag har ingen gjutjärnspanna. Kan jag använda en annan typ av panna?

Ja. Så länge din panna är ugnssäker kan du använda den. Din kaka kanske inte har samma skarpa kanter som när den görs i en gjutjärnspanna men den kommer fortfarande att vara utsökt.

Vilken är den bästa typen av choklad att använda till en stekpanna?

Det beror på dina preferenser och sötsug. Mörk, halvsöt eller mjölkchokladchips eller bitar kommer alla att fungera här.

Chocolate Chip Skillet Cookie

En stor chokladstekkaka toppad med glass med fyra skedar vilande inuti.

Denna gigantiska chokladkaka görs i en gjutjärnspanna och serveras varm. Toppa med glass och chokladsås och sluka.

Sally McKenney

Prep 15 min

laga mat 30 min

Total 50 min

 • Värm ugnen till 350°F (180°C). Smörj lätt en 10-tums (25 cm) ugnssäker stekpanna, helst gjutjärn.

 • I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt.

 • Vispa smöret på medelhög hastighet tills det är slätt, 20 till 30 sekunder i skålen på en stavmixer försedd med en skoveltillbehör eller i en stor skål med en handhållen mixer.

 • Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa, fortfarande på medelhög hastighet, tills det är slätt, 2 till 3 minuter.

 • Tillsätt ägget, äggulan och vaniljextraktet och vispa på hög hastighet tills det blandas, cirka 1 minut. Skrapa sidorna och botten av skålen och vispa igen för att införliva.

 • Tillsätt försiktigt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och blanda på låg hastighet tills det blandas. Rör ner chokladbitarna eller chipsen. Degen blir mjuk och kladdig.

  Du kan täcka och kyla degen i upp till 4 dagar eller frysa den i upp till 3 månader. Låt degen återgå till rumstemperatur innan gräddning. Och lycka till att inte låta snickarna ta sig an det!

 • Tryck försiktigt ut degen i den förberedda stekpannan. Strö över havssalt.
 • Grädda tills kanterna är lätt brynta och stelnat, 25 till 30 minuter. Du vill att mitten ska vara lite undergräddad.

 • Ta ut kastrullen från ugnen och låt den svalna i minst 5 minuter innan servering. Toppa med glass och chokladsås, om så önskas, och antingen skiva och servera eller bara ge alla en sked! (Du kan täcka kakan – oavsett om den är i sin helhet eller resterna – och kyla den i pannan i upp till 4 dagar. Tänk på att kakan blir mjukare dagen den kommer ut ur ugnen och fastare om du kyler den först .)

Servering: 1delKalorier: 609kcal (30 %)Kolhydrater: 78g (26 %)Protein: 6g (12%)Fett: 31g (48 %)Mättat fett: 18g (113 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 1gKolesterol: 71mg (24 %)Natrium: 297mg (13 %)Kalium: 269mg (8%)Fiber: 4g (17 %)Socker: 45g (50 %)Vitamin A: 577IU (12%)Kalcium: 57mg (6 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 18 mars 2020

Recept © 2017 Sally McKenney. Foto © 2017 Jacqui Caulton. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply