Chocolate chip mördegskakor är så rika och smöriga – de smälter i munnen!
Detta enkla recept med en skål gör ett klassiskt recept på mördegskakor med tillägg av minichokladchips. De är söta och oemotståndliga.
Dessa kakor är perfekta för doppning, dunkning och delning!

Chocolate Chip Shortbread Cookies
Det här är ett gammalt familjerecept från min vän Toni och vi har gjort dem till en lätt skiva-och-baka kaka. Dessa toppar definitivt vår lista med favoritkakor genom tiderna!
- Sandkaka är rik med en smörig smak.
- Det här receptet använder enkla vardagsingredienser som du förmodligen har till hands.
- De kan doppas i choklad, eller tilläggen kan ändras, allt går!
- Chokladchips mördegskaksdeg fryser vackert! Fördubbla bara satsen och frys in en stock tills den är redo att skivas och bakas!

Ingredienser för Chocolate Chip Shortbread Cookies
Smör – Använd osaltat smör för bästa resultat. Smör till smak och konsistens, ersättningar rekommenderas inte.
Mjöl – Tårt- eller bakelsemjöl rekommenderas för en lätt, smält-i-mun-konsistens. Se receptanteckningar för en ersättning.
Florsocker – Pulversocker är lättare att tillsätta än strösocker och har en bättre konsistens.
Tillägg och varianter
- Sandkakor är perfekta för att lägga till festliga ingredienser som hackade torkade tranbär, torkade körsbär eller citronskal.
- Blanda det med olika chips som vit choklad, jordnötssmör eller smörkola. Tillsätt finhackad mandel, valnötter, pistagenötter och till och med macadamianötter.
- Ringla över smält choklad och toppa med färgglada strössel!




Hur man gör Chocolate Chip Shortbread Cookies
- Rör ihop mjöl och minichokladchips i en liten skål (detta hjälper till att hålla chokladchipsen väl fördelade).
- Vispa smör tills det är slätt. Tillsätt de återstående ingredienserna, inklusive mjölet, enligt receptet nedan.
- Forma degen till en stock och svalna i en timme (detta hjälper kakorna att behålla sin form).
- Skiva och grädda tills kanterna precis fått lite färg. Kyl på galler.




Hålla kakor fräscha
- Precis som isbox-kakor och sockerkakor kan chokladsmördegskakor stå kvar i kylen i upp till 3 dagar tills den är klar att bakas.
- Förvara mördegskakor med chokladkakor i en täckt behållare i rumstemperatur i upp till 10 dagar.
- Lägg till en brödskiva för att absorbera eventuell fukt som kan uppstå vid temperaturförändringar.
- Frys in råa eller bakade kakor i en påse med dragkedja i upp till 3 månader.
Fler Chocolate Chip Faves
Chokladchips är det perfekta tillskottet till nästan alla kakrecept.

Chocolate Chip Shortbread Cookies
Söta och dekadenta, dessa mördegskakor med chokladkakor kommer att träffa alla de rätta tonerna!
-
Blanda mjöl och chokladbitar i en liten skål.
-
I en stor skål, använd en elektrisk mixer för att grädda smöret tills det är slätt. Tillsätt gradvis strösocker, vispa tills blandningen är fluffig, 2-3 minuter.
-
Tillsätt vatten, vanilj och salt tills det är väl blandat. Använd en träslev och blanda gradvis i mjöl och chokladbitar.
-
Forma degen till en 1½-tums diameter stock, cirka 1 fot lång, och rulla i bakplåtspapper. Kyl i 1 timme eller upp till 4 dagar.
-
Värm ugnen till 325°F. Ta ut från kylen och ta bort från bakplåtspappret.
-
Skiva degen i ½-tums tjocka skivor och lägg dem 1-tums isär på ett osmordt bakplåtspapper.
-
Grädda tills kanterna är mycket lätt brynta, 18-22 minuter
-
Lägg över till ett galler för att svalna helt.
- För bästa resultat, använd osaltat smör.
- För att säkerställa en jämn skivning, kyl degen. Degen kan kylas i flera dagar eller frysas till senare.
- Experimentera med olika typer av chokladchips eller tillsätt nötter för en krispig twist!
Dessa kakor håller sig i rumstemperatur i upp till 10 dagar. Den råa kakdegen eller de kokta kakorna håller sig i frysen i upp till 3 månader.
Kalorier: 164 | Kolhydrater: 16g | Protein: 2g | Fett: 10g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 19mg | Natrium: 31mg | Kalium: 64mg | Fiber: 1g | Socker: 6g | Vitamin A: 217IU | Kalcium: 9mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



