Chocolate chip mördegskakor är så rika och smöriga – de smälter i munnen!

Detta enkla recept med en skål gör ett klassiskt recept på mördegskakor med tillägg av minichokladchips. De är söta och oemotståndliga.

Dessa kakor är perfekta för doppning, dunkning och delning!

pläterade Chocolate Chip Shortbread Cookies

Chocolate Chip Shortbread Cookies

Det här är ett gammalt familjerecept från min vän Toni och vi har gjort dem till en lätt skiva-och-baka kaka. Dessa toppar definitivt vår lista med favoritkakor genom tiderna!

  • Sandkaka är rik med en smörig smak.
  • Det här receptet använder enkla vardagsingredienser som du förmodligen har till hands.
  • De kan doppas i choklad, eller tilläggen kan ändras, allt går!
  • Chokladchips mördegskaksdeg fryser vackert! Fördubbla bara satsen och frys in en stock tills den är redo att skivas och bakas!
mjöl, vatten, chokladchips, salt, florsocker, vanilj och smör med etiketter för att göra Chocolate Chip Shortbread Cookies

Ingredienser för Chocolate Chip Shortbread Cookies

SmörAnvänd osaltat smör för bästa resultat. Smör till smak och konsistens, ersättningar rekommenderas inte.

Mjöl Tårt- eller bakelsemjöl rekommenderas för en lätt, smält-i-mun-konsistens. Se receptanteckningar för en ersättning.

Florsocker Pulversocker är lättare att tillsätta än strösocker och har en bättre konsistens.

Tillägg och varianter

  • Sandkakor är perfekta för att lägga till festliga ingredienser som hackade torkade tranbär, torkade körsbär eller citronskal.
  • Blanda det med olika chips som vit choklad, jordnötssmör eller smörkola. Tillsätt finhackad mandel, valnötter, pistagenötter och till och med macadamianötter.
  • Ringla över smält choklad och toppa med färgglada strössel!

Hur man gör Chocolate Chip Shortbread Cookies

  1. Rör ihop mjöl och minichokladchips i en liten skål (detta hjälper till att hålla chokladchipsen väl fördelade).
  2. Vispa smör tills det är slätt. Tillsätt de återstående ingredienserna, inklusive mjölet, enligt receptet nedan.
  3. Forma degen till en stock och svalna i en timme (detta hjälper kakorna att behålla sin form).
  4. Skiva och grädda tills kanterna precis fått lite färg. Kyl på galler.

Hålla kakor fräscha

  • Precis som isbox-kakor och sockerkakor kan chokladsmördegskakor stå kvar i kylen i upp till 3 dagar tills den är klar att bakas.
  • Förvara mördegskakor med chokladkakor i en täckt behållare i rumstemperatur i upp till 10 dagar.
  • Lägg till en brödskiva för att absorbera eventuell fukt som kan uppstå vid temperaturförändringar.
  • Frys in råa eller bakade kakor i en påse med dragkedja i upp till 3 månader.

Fler Chocolate Chip Faves

Chokladchips är det perfekta tillskottet till nästan alla kakrecept.

Bläddra bland fler kakrecept
Chocolate Chip Shortbread Cookies på en tallrik med ett glas mjölk

5 från 6 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Chocolate Chip Shortbread Cookies

Söta och dekadenta, dessa mördegskakor med chokladkakor kommer att träffa alla de rätta tonerna!

Förberedelsedags 1 timme 3 minuter

Tillagningstid 22 minuter

Total tid 1 timme 25 minuter

Författare Holly Nilsson

  • Blanda mjöl och chokladbitar i en liten skål.

  • I en stor skål, använd en elektrisk mixer för att grädda smöret tills det är slätt. Tillsätt gradvis strösocker, vispa tills blandningen är fluffig, 2-3 minuter.

  • Tillsätt vatten, vanilj och salt tills det är väl blandat. Använd en träslev och blanda gradvis i mjöl och chokladbitar.

  • Forma degen till en 1½-tums diameter stock, cirka 1 fot lång, och rulla i bakplåtspapper. Kyl i 1 timme eller upp till 4 dagar.

  • Värm ugnen till 325°F. Ta ut från kylen och ta bort från bakplåtspappret.

  • Skiva degen i ½-tums tjocka skivor och lägg dem 1-tums isär på ett osmordt bakplåtspapper.

  • Grädda tills kanterna är mycket lätt brynta, 18-22 minuter

  • Lägg över till ett galler för att svalna helt.

Tårtmjöl: För bästa resultat, använd kak- eller bakelsemjöl i detta recept. Det ger en delikat konsistens. Om du inte har kakmjöl kan du använda detta kakmjölsersättning.

  • För bästa resultat, använd osaltat smör.
  • För att säkerställa en jämn skivning, kyl degen. Degen kan kylas i flera dagar eller frysas till senare.
  • Experimentera med olika typer av chokladchips eller tillsätt nötter för en krispig twist!

Dessa kakor håller sig i rumstemperatur i upp till 10 dagar. Den råa kakdegen eller de kokta kakorna håller sig i frysen i upp till 3 månader.

Kalorier: 164 | Kolhydrater: 16g | Protein: 2g | Fett: 10g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 19mg | Natrium: 31mg | Kalium: 64mg | Fiber: 1g | Socker: 6g | Vitamin A: 217IU | Kalcium: 9mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Småkakor
Kök amerikansk
Chocolate Chip Shortbread Cookies med en tugga tagen ur en med en titel
hög med Chocolate Chip Shortbread Cookies med en titel
bakade Chocolate Chip Shortbread Cookies med skrift
Chocolate Chip Shortbread Cookies på en tallrik och i en hög med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply