Dessa apelsinchokladcupcakes är perfekt chokladaktiga, inte för söta, och toppade med en drömsk bittersöt chokladfrosting.

Patissier och matskribent Fran Gage erbjuder detta läckra choklad-apelsincupcakes-recept, som ger en svällande och aldrig så lite sofistikerad chokladfix för chokoholisterna bland oss. Även vid frukosten.–David Leite

HUR SMÄLTER JAG CHOKLAD RIKTIGT?

För att smälta chokladen till frostingen så snabbt och enkelt som möjligt, hacka den i små bitar innan du gör något annat. Detta hjälper till att säkerställa att det smälter snabbt och jämnt.

Om du smälter chokladen på spishällen, lägg den i en skål av rostfritt stål. Ställ skålen i en kastrull över, men inte vidrör, knappt sjudande vatten. Värm tills chokladen smält, rör om då och då. Låt inte vatten eller ånga komma i kontakt med chokladen, då blir den stel och kornig.

Om du smälter chokladen i mikron, lägg den i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn på låg i 1 minut. Fortsätt att mikrovågsugna om det behövs, kontrollera var 20:e sekund tills chokladen ser mjuk ut, rör sedan om tills den är slät och flytande.

Till apelsinchokladcupcakes

Till chokladfrostingen

Gör apelsinchokladcupcakes

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Klä en vanlig 12-kopps muffinsform med pappersfoder.
  • I en stor skål, kombinera mjöl, bakpulver, bakpulver och salt. Använd de finaste rasparna på ett handhållet rivjärn och riv ner apelsinskalet i skålen.

  • I en liten skål, rör ner kakaopulvret i det varma vattnet tills det löser sig.

  • Vispa i en stor skål blanda ihop ägg och strösocker tills det är väl blandat. Vispa i kärnmjölken och vaniljen, vispa sedan i den lösta kakaon. Vispa i det smälta smöret och blanda tills det är väl blandat, vispa sedan i mjölblandningen.
  • Använd en matsked, dela smeten mellan muffinsformarna, fyll varje kopp ungefär till hälften. Grädda tills muffinsen är svällda och ett spett i mitten kommer ut rent, 15 till 20 minuter. Låt cupcakes svalna helt i pannan på galler.

Gör chokladfrostingen

  • Smält chokladen i en värmesäker skål i mikron eller i en värmesäker skål placerad över men inte rör vid kokande vatten. Låt chokladen svalna till rumstemperatur. Under tiden använder du en stående mixer, vispa smöret och konditorsockret med paddeln på medelhastighet tills det är krämigt och slätt, cirka 3 minuter. Vispa i den smälta chokladen tills den blandas.

Dekorera cupcakes

  • Fyll en konditoripåse försedd med en 1/2-tums stjärnspets med frostingen och rör en spiral ovanpå varje cupcake. (Eller för de av er, som vissa av oss, som inte har en konditoripåse, ta helt enkelt en bordskniv och häll glasyren över cupcakens toppar.)
  • Ta bort cupcakes från pannan. Kyl choklad apelsincupcakes till ca 30 minuter innan servering.

    ☞ TESTERTIPS: Vi gillar att kyla dessa cupcakes för att förhindra att frostingen sjunker, även om vi tenderar att ta ut dem ur kylen minst en halvtimme innan vi slukar dem. Anledningen är ju kallare ett livsmedel är, desto mer dämpas dess smaker. Så vi gillar att de återgår till rumstemperatur lite.

Servering: 1 cupcakeKalorier: 451 kcalKolhydrater: 52 gProtein: 4 gFett: 26 gMättat fett: 16 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 7 gTransfett: 1 gKolesterol: 83 mgNatrium: 122 mgKalium: 181 mgFiber: 2 gSocker: 39 gVitamin A: 681 IUC-vitamin: 6 mgKalcium: 46 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2003 Lori Longbotham. Foto © 2003 Noel Barnhurst. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa apelsinchokladkakor var en stor hit – i synnerhet glasyren applåderades mycket. Det är lyxigt, sött och choklad utan att vara överväldigande. Kakan är fuktig och rik, och apelsinsmaken balanserar vackert. Ett jättebra recept!

Dessa choklad apelsincupcakes är läckra. De är lätta och fuktiga – lätt att äta mer än en om du inte är försiktig. Chokladfrostingen är väldigt choklad och apelsinskalet i cupcakes är precis tillräckligt med apelsin för att sitta i bakgrunden och accentuera chokladen snyggt. Dessa är lätta att göra och ger en mycket vacker presentation. Min familj gav dem 2 tummar upp.

Vi har en tradition till jul i vår familj att vi alla får en Terry’s Chocolate Orange, så när jag såg det här receptet var jag tvungen att prova det och se om det höll till den där läckra smakkombinationen – och det gjorde ingen besviken! Alla i mitt hus tyckte att dessa var läckra, speciellt med den fuktiga kakan och fluffiga molnliknande frostingen. Vi älskar antydan av citrus som skär genom frostingens rikedom.

Det här receptet på choklad-apelsincupcakes har funnits på sajten länge och har många positiva recensioner. Jag lägger till min i uppsättningen. Även om det finns många ingredienser, kommer receptet faktiskt samman väldigt snabbt. Glasyren är smörig och mild.

Eftersom det var några negativa kommentarer gjorde jag detta recept som det var listat; men om du gör det här receptet skulle jag börja med att tillsätta det varma vattnet till kakaopulvret först. Du kan faktiskt blanda alla våta ingredienser, och kakaoblandningen, och sedan alla torra ingredienser.

Det enda andra jag gjorde var att riva apelsinskalet ovanpå och blanda ner det i de torra ingredienserna innan den sista delen av steg 4 att tillsätta mjölblandningen. Jag lämnade inte apelsinskalet på toppen.

Ursprungligen publicerad 13 maj 2003

Source link

Rate this post

Leave a Reply