Chokladjordnötssmörkoppar är den vuxna versionen av det där allestädes närvarande godiset som vi alla älskar. En delikat chokladkopp är fylld med lätt och krämigt jordnötssmör. Toppade med minichokladchips har de fortfarande en touch av nyckfullhet.

Det bästa med att göra godis hemma är att du kan justera saker som du vill. Missförstå oss inte. Vi är förtjusta i dessa precis som de är. Men om du alltid har önskat att Reese’s gjorde en jordnötssmörkopp med mörk choklad eller omvänt mjölkchoklad snarare än en halvsöt chokladkopp, ja, låt oss bara säga att du har tur.– Marcel Desaulniers

HUR GÖR JAG CHOKLADKOPPAR?

Detta recept kommer med ett perfekt sätt att göra chokladkoppar för att fylla med superb jordnötssmörfyllning. Men det finns andra sätt, om du är nyfiken. Du måste veta hur man tempererar choklad för alla dessa metoder, oavsett vilken du väljer.

Först kan du ta små pappersmuggar och pensla smält choklad över hela insidan. Använd en bakelseborste som endast är tillgänglig i köket, doppa den i den smälta chokladen och pensla några lager på insidan av pappersfodren. Låt svalna och dra av linersen. Detta kan även göras med isbitar i silikon.

Båda dessa metoder kan också göras genom att bara skeda smält choklad i din valda behållare och snabbt flytta runt den för att täcka sidorna, och sedan låta överskottet droppa tillbaka i smältdegeln. Det är stökigare och mindre exakt men snabbare. Låt svalna och ta försiktigt bort.

Oavsett vilket sätt du väljer att göra dina söta små chokokoppar, se till att hålla dem svala när de är klara. Tunna väggar gör att de mjuknar och kollapsar lätt.

☞ Gillar du efterrätter med jordnötssmör? Pröva dessa:

Till jordnötssmörsmoussen

Gör chokladkopparna

  • Rad tolv 2-ounce ramekins med aluminiumfolien, tryck ner för att forma folien till ramekins. (Även om receptet är för 10 jordnötssmörskoppar, rekommenderar jag att du använder 12 ramekins för att försäkra dig mot möjligheten av en trasig chokladkopp eller två.)
  • Portionera den smälta chokladen i varje ramekin med 1 lätt rågad matsked eller en glassskopa på nivå #70. Använd sedan baksidan av en tesked för att breda ut chokladen för att helt täcka folien. Kyl ramekins tills chokladen har stelnat ordentligt, 30 till 40 minuter.

Gör jordnötssmörsmoussen

  • Lägg den mjukgjorda färskosten, jordnötssmöret och sockret i en skål med en paddel. Vispa på medium i 1 minut tills det blandas. Stanna och skrapa ner sidorna av skålen och paddeln. Vispa på medelhög tills den är väldigt mjuk, ca 1 minut. Överför till en annan skål och ställ åt sidan.

  • Lägg den tunga grädden och vaniljen i en ren mixerskål och fäst en ballongvisp. Vispa på hög tills styva toppar bildas, ca 1 1/2 minut. Använd en gummispatel för att vända ner den vispade grädden i jordnötssmörblandningen tills den är ordentligt införlivad, vänd sedan ner chokladbitarna.

Servering: 1 serveringKalorier: 426 kcalKolhydrater: 29 gProtein: 9 gFett: 32 gMättat fett: 14 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 12 gTransfett: 1 gKolesterol: 24 mgNatrium: 128 mgKalium: 375 mgFiber: 4 gSocker: 20 gVitamin A: 250 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 43 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2007 Marcel Desaulniers. Foto © 2007 Ron Manville. Alla rättigheter förbehållna.

[recipe-testers-choice]

Ursprungligen publicerad 27 oktober 2007

Source link

Rate this post

Leave a Reply