Säg en sak om mig, säg att jag älskar choklad. Jag tar det gärna i chipsform, barer, hunks, mjölk, kakor, ni förstår. När jag kan få det i cocktailform, då är jag en ganska glad husbil. Det finns till och med ett rykte – nej, en legend – att varje gång jag åker till Vegas (något jag försöker göra minst två gånger om året), gillar jag att börja varje dag med en Chocolate Martini. Vad sägs om slutet av natten? Vad sägs om när det är dags att slå sig ner med något i bourbonfamiljen? Vi har Chocolate Maple Pecan Cocktail för det!

Choklad? Kolla upp.

Lönn? Kolla upp.

Pekannöt? Kolla upp.

Bourbon? Du kan dubbelkolla det.

Det jag säger här är att det här är den bästa chokladpecannötspajen du någonsin har haft, men i drinkform! Åh, och mindre klumpigt söt. (Inte för att det är något fel på en pekannötspaj, men det är därför du lägger till den bittersöta chokladen där för att skära den extra super, duper sötma.)

Jag ska bryta ner hur mitt tänkande gick.

”Man, semestern kom och gick igen, och jag fick inte en enda skiva pekannötspaj. Jag vill inte baka en hel paj bara för mig för då äter jag en hel paj. Låt oss se om vi inte kan göra en drink av det.”

Och ta da!

Till detta recept använde jag bourbon med pecannöt. Det finns två sätt att gå tillväga, du kan ta pekannötter och bourbon, stoppa dem i en burk, sätta burken på en sval mörk plats, och om två veckor har du bourbon med pekannötter. Det är inget svårt förslag, det kommer bara att ta dig fjorton långa dagars väntan.

Eller så kan du göra som jag gjorde: infundera den med en gräddvisp för en snabb infusion. Det här fungerar utmärkt om du har en gräddvisp (sådan du klistrar nitrösa på; det är inte bara för att gå snabbare). I så fall tar du dina pekannötter, du tar din bourbon, stoppar dem i din gräddvisp, stänger den, tillsätter nitrösen, snurrar i 30 sekunder, låter stå i två minuter, avgasar den, häller och silar sedan ur slutlig vätska. Total tid cirka fyra minuter.

Det är upp till dig, båda metoderna fungerar utmärkt, men det är en skillnad på fjorton dagar mot fyra minuter. Om du inte redan har en gräddvisp är detta den perfekta ursäkten för att skaffa en.

Nu, med vår pekannötsbourbon, lägger vi till lite lönnsirap (ju mörkare, rikare, godare, desto bättre), lite mörk crème de cacao och lite chokladbitter. Ja, en jävligt bra drink efter middagen om det någonsin fanns en.

Nu, till Choklad Maple Pecan Cocktail!

Choklad Maple Pecan Cocktail

Författare: Drinkbloggen

Typ av recept: Drycker

Förberedelsedags:

Tillagningstid:

Total tid:

Serverar: 1

 • 2 oz. pekannötsinfunderad bourbon
 • ¼ uns lönnsirap
 • ¾ uns. mörk crème de cacao
 • Chokladbitter
 • Glastyp: Gammaldags
 1. Gör din pecannötsinfunderade bourbon.
 2. Seriöst, läs bara artikeln, det är inte svårt.
 3. Lägg sedan till det, sirap, mörk crème de cacao och bitter till en cocktailshaker med is.
 4. Skaka.
 5. Avsluta och vila ovanpå din disk.
 6. Eller var du än vilar dina skakade cocktails.
 7. Ta ditt gammaldags glas.
 8. Lägg i en stor isbit.
 9. Eller flera små.
 10. Det är upp till dig egentligen.
 11. Häll och sila din dessertcocktail över den.
 12. Nu, njut av din paj.
 13. I dryckesform.

3.5.3228

19 januari 2018 | av MorganSource link

Rate this post

Leave a Reply