Chokladstreusel-kaffekaka, eller muffins om du föredrar det, från Rose Levy Beranbaum är en tårtälskares njutning med en öm smula och ett lager chokladstreusel som ger en tillfredsställande kakaostruktur.

En chokladstreusel kaffekaka med en skiva skuren från den för att visa chokladstreusel.

Anpassad från Rose Levy Beranbaum | Roses himmelska kakor | Houghton Mifflin Harcourt, 2009

Denna fantastiska tårta var anpassad från konditor Claudia Flemings gåva till sina kunder när hon var på 11 Madison Park. I slutet av middagen presenterade hon den för middagsgästen för att äta frukost nästa morgon. Jag älskar hur kakaostreuseln blir choklad under gräddningen och bildar ett attraktivt böljande lager i mitten av varje tårtskiva. Om så önskas kan du göra totalt tolv cupcakes istället för att använda tubformen.Rose Levy Beranbaum

HUR LÄNGE HAR KAFFEKAKA?

Det här receptet är perfekt att göra i förväg och ge till någon som du verkligen, verkligen gillar. Nybakad, den här kakan håller sig i upp till en vecka i kylen när den förvaras på rätt sätt. Täck tätt med folie eller plastfolie så är du bra att gå. På grund av sin mindre storlek kommer kylda cupcakes att torka ut lite snabbare (och de är också svåra att slå in) så du kanske upptäcker att de är som bäst inom 4 eller 5 dagar.

 • En 6-kopps räfflad rörform av metall, belagd med bakspray med mjöl

 • 2 muffinsfodral i ramekins eller vaniljsåsmuggar

Till chokladstreuselfyllningen

Gör chokladstreuselfyllningen

 • I en liten skål, rör ihop farinsocker, kakaopulver och kanel. Använd en gaffel eller fingertopparna för att bryta upp sockret, om det behövs.

Gör tårtsmeten

 • Ställ in ett ugnsgaller i den nedre tredjedelen av ugnen och förvärm ugnen till 350°F (175°C) (325°F) [160°C] om du använder en mörk panna).

 • I en medelstor skål, vispa mjöl, bakpulver, bakpulver och salt tills det är lätt kombinerat.

 • I skålen med en stående mixer försedd med plattvispen, vispa smöret på medelhög hastighet i 1 minut. Vispa i sockret långsamt, ta cirka 2 minuter att vispa in det och vispa sedan i ytterligare 2 minuter.
 • Med mixern avstängd, häll i ägg, äggvita och vanilj och skrapa ner sidorna av skålen på äggblandningen. Vispa på medelhastighet i 1 minut, skrapa ner sidorna av skålen efter behov.

 • Med mixern avstängd mellan tillsatserna, tillsätt mjölblandningen tillsammans med gräddfilen i tre delar. Vispa varje tillsats med början på låg hastighet tills de torra ingredienserna är fuktade, höj sedan hastigheten till medel och vispa i 15 sekunder. Skrapa ner skålens sidor efter varje tillsats.

 • Häll smeten i muffinsfodren så att den fylls till hälften. Strö var och en med 1 tsk streuselfyllning och släpp en sked smet ovanpå. Använd en liten förskjuten spatel eller baksidan av en sked för att jämna till smeten. Smeten ska fylla fodret nästan till toppen.

 • Använd en silikonspatel eller sked, skrapa ner ungefär hälften av den återstående smeten i den förberedda pannan och jämna till ytan jämnt med en liten metallspatel. Strö den återstående streuselfyllningen jämnt över smeten, gör en ring runt mitten av smeten för att hålla det mesta av streuseln borta från utsidan och insidans kanter. Släpp resterande smet i stora klatter över fyllningen och fördela den jämnt.

 • Grädda tills kakan precis börjar lossna från sidorna av formen, 20 till 30 minuter för cupcakes och 45 till 50 minuter för kakan. I cupcakesfodrena ska cupcakesna fjädra tillbaka när de trycks lätt i mitten.

 • Låt kakorna svalna på galler i form och foder i 10 minuter. Klä ett galler med nonstick bakspray. Lossa de övre kanterna på den stora kakan med en liten metallspatel och vänd upp den på gallret. Kyl helt.

Servering: 1 delKalorier: 314 kcalKolhydrater: 43 gProtein: 4 gFett: 15 gMättat fett: 9 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 55 mgNatrium: 163 mgKalium: 122 mgFiber: 2 gSocker: 24 gVitamin A: 453 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 77 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Rose Levy Beranbaum. Foto © 2009 Ben Fink. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna chokladstreuselkaffekaka är en läcker och fuktig kaffekaka med en mör smul. Det bästa med detta recept är att du kan känna att författaren talar till dig vid varje steg på vägen och det verkar som att varje detalj i direktiven hjälper till att säkerställa ett utsökt resultat. Detaljerna om ingrediensernas temperatur i kombination med blandningstider och baknings- och tillagningstips hjälper bagaren att återskapa en underbar produkt. Jag kan tänka mig att detta var en välkommen gåva till middagsgäster när den presenterades för dem på restaurangen. Det ser lika härligt ut som det smakar.

Jag hade inget superfint socker så jag satte det i matberedaren. Jag använde den 6-koppiga räfflade pannan plus två muffinsfodral i ramekins. Det var trevligt att jag kunde njuta av en cupcake samtidigt som jag bevarade hela tårtan för att ge bort i present idag! Smeten fyllde mina muffinsfodral i båda muffinsformarna. Min form var mörk så jag sänkte ugnstemperaturen till 325°F och upptäckte att kakan tog 50 minuter och cupcakes tog 30. Muffinerna fjädrade tillbaka när de trycktes och kakan började lossna från sidorna av formen. Detta skulle tjäna 6 till 8 utöver de två cupcakes och parar vackert med en varm kopp kaffe.

Streuselfyllningen är utsökt som den är men jag kan tänka mig att den skulle smaka bra med några valnötter eller chokladbitar tillsatta. I ett försök att hålla streusel borta från kanterna på pannan gjorde jag ett litet tråg med baksidan av en sked så att streuseln skulle stanna på plats. Jag tror att alternativet att göra 12 cupcakes skulle vara ett bra alternativ.

Denna chokladstreuselkaffekaka är en fin lätt kaka med en delikat skorpa och en touch av chokladkrydda till efterrätt, eftermiddagste eller perfekt till morgonkaffet. Jag serverade tårtskivorna med en kolachokladglass på toppen och jag ser fram emot en skiva först på morgonen med mitt kaffe.

Source link

Rate this post

Leave a Reply