Detta choklad zucchini tårta är gjord av mjöl, socker, smör, kakaopulver och ett somrigt överflöd av squash. Zucchinin ger en fantastiskt fuktig kaka.

Ultra-rik, fuktig och fudgy, min Chocolate Zucchini Cake är den perfekta sommargodisen för alla chokoholister och kan göras på cirka 1 timme. Ingen mixer behövs och ganachen ger ännu mer chokladsmak.– Hannah Queen

BÖR JAG SKALA MIN ZUCCHINI INNAN JAG GÄRNA MED DEN?

Zucchini peel är där de flesta vitaminer och fibrer finns, så du vill behålla det (om du gillar sånt, så klart). Det här receptet kräver de 2 kopparna riven zucchini du får från 2 medelstora zucchinis. Men om du skulle besluta dig för att gå med en stor zucchini, bör du vara medveten om att zucchinin blir bitter när de blir större. Om allt du har är en stor, kanske du vill knapra det skalet innan du börjar riva.

Till chokladzucchini-kakan

Gör zucchini-chokladkakan

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Smöra en 10-tums (25-centimeter) Bundt-panna.
  • I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, kakaopulver, bakpulver, bakpulver och salt.

  • I skålen med en elektrisk mixer försedd med paddeltillbehöret, vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt, 3 till 5 minuter. Tillsätt äggen, 1 i taget, skrapa sidorna av skålen efter varje tillsats. Rör ner vaniljen. Tillsätt växelvis mjölblandningen och mjölken i mixerskålen, börja och sluta med mjölet. Rör ner zucchinin. Smeten blir ganska tjock.
  • Skrapa smeten i den förberedda formen och grädda kakan tills en testare som sätts in i mitten kommer ut ren, cirka 50 minuter. Låt kakan svalna i 10 minuter i formen innan du vänder upp den på ett galler för att svalna helt.

Sätt ihop och servera kakan

Servering: 1 delKalorier: 683 kcalKolhydrater: 83 gProtein: 9 gFett: 37 gMättat fett: 23 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 10 gTransfett: 1 gKolesterol: 130 mgNatrium: 401 mgKalium: 460 mgFiber: 5 gSocker: 49 gVitamin A: 1084 IUC-vitamin: 6 mgKalcium: 112 mgJärn: 5 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2015 Hannah Queen. Foto © 2015 Hannah Queen. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag blev positivt överraskad av denna chokladzucchini-kaka. Jag trodde att det skulle smaka som zucchinibröd med lite choklad i, men smaken var rikare och på något sätt ännu mer zucchini-y. Det var inte vad jag förväntade mig. Smaken och konsistensen på ganachen gör kakan bara lite lyxigare. Det gör förmodligen zucchinins näringsvärde ogiltiga, men det är okej, det är värt det.

Denna tårta gör ett fantastiskt, inte alltför sött avslut på en sommarpicknick. Receptet nämnde inte om du skulle vrida bort överflödig fukt från zucchinin eller inte, så det gjorde jag inte, även om jag kasserade vattnet som samlades i skålen efter att zucchinin strimlades. Gräddningstiden på 50 minuter var inte tillräckligt lång för min ugn. Den nedersta delen av kakan var inte helt tillagad; mitt tandpetartest måste inte ha varit tillräckligt noggrant. Nästa gång ska jag grädda den i några minuter till.

Slutligen säger receptet att det serverar 8. Normalt är jag inte en som snålar med portionsstorlekar, men jag tror att detta skulle resultera i väldigt rejäla skivor. Min avkastning var ungefär 16 små skivor. Jag provade en tårtbit innan ganachen hade stelnat helt, och även om ganachen var god gillade jag inte kakan lika mycket medan den fortfarande var varm. Jag föredrog att den var kyld med ganachen härdad och bildade ett chokladskal.

Denna chokladzucchini-kaka är väldigt god. Du kan inte säga att det är zucchini i den. Chokladsmaken är lite mer subtil i kakan, men när ganachen väl är på plats är chokladsmaken ganska bra. Lite espressopulver eller espressokaffe tillsatt i smeten skulle också hjälpa till att få fram chokladsmaken.

Ganachen förstärkte också kakan verkligen, inte bara dess utseende, utan också dess övergripande smak. Jag gillar att låta ganache vila ca 5 minuter innan den appliceras för att göra den mindre rinnig. Jag applicerar även ganache i 2 omgångar, så att den första kan stelna lite och sedan får den andra ett väldigt smidigt utseende.

Min zucchini var väldigt fuktig och de 2 kopparna vägde cirka 240 gram. Jag kände att jag skulle ta bort lite av vattnet, så jag lade zucchinin i ostduk och kramade ur en rejäl vätska. Då vägde de 2 kopparna 200 gram, vilket överensstämde med receptmåtten. Innan rivningen hade jag 1 stor zucchini och 1 liten, som tillsammans vägde 1 pund.

Jag älskar idén att ge zucchini ett elegant steg på sommarens grönsaksarena. Kakan såg härlig ut men inte pretentiös. Det fanns ingen antydan om att det fanns någon zucchini i slutprodukten alls. Den var smakrik men inte för rik. Detta är en underbar, överseende dessert som lyfter den ödmjuka zucchinin till en ny nivå.

Jag behövde bara 1 zucchini. Den var lite stor med livsmedelsbutiksstandarder, men inte så stor att du hittar den på motorhuven på din bil efter kyrkan. Gräddningstiden var prickig. Kakan tog ca 2 1/2 timme att svalna och den släppte ur formen utan problem. Den var så fuktig att det fanns en liten kaka kvar på tubdelen av Bundt-pannan men den var inte undergjord.

Ganachen var rik och silkeslen och tog väldigt kort tid att förbereda.

Se upp med butternut, här kommer zucchini. Nästa gång kanske jag lägger till lite vanilj eller amaretto till ganachen precis innan vispning för att ge den lite struktur och djup.

Ursprungligen publicerad 20 juli 2018

Source link

Rate this post

Leave a Reply