Detta choklad zucchini tårta med smörkräm frosting är rik och dekadent, som alla chokladkakor borde vara. Det är ett bra sätt att använda ett sommaröverflöd av zucchini och det är perfekt för mellanmål, födelsedagar eller när du har gjort allt zucchinibröd du kan äta.

En fyrkant av chokladzucchini-kaka med smörkrämglasyr på en fyrkant av pergament med en gaffel som står upp i mitten av kakan.

Anpassad från Amanda Rettke | Homestead Recept | William Morrow Cookbooks, 2022

Otroligt rik och dekadent, den här kakan är vad alla chokladkakor ska sträva efter att vara, och den är så enkel att göra. Ingen kommer att märka zucchinin i kakan, men de blir glada att den finns där så fort de tar en tugga och ser hur fuktig den här kakan är! Jag har parat ihop den med chokladsmörkräm, men ärligt talat är den här kakan fantastisk alldeles för sig!–Amanda Rettke

Vanliga frågor om chokladzucchinitårta med smörkrämglasyr

Kan jag använda vilken sorts zucchini som helst?

Absolut. Zucchini finns i ett antal nyanser och storlekar: grön, nästan svart, gyllene – och alla har liknande smaker och texturer. Du kan använda vilken typ av zucchini som helst i detta recept. Du kan också byta ut gul sommarsquash mot zucchinin i detta, och de flesta andra recept.

Kan den här kakan göras glutenfri?

Ja, ersätt helt enkelt ditt favorit-glutenfria mjöl 1:1 mot universalmjölet, och kom ihåg att ersättningen kan ändra konsistensen på dina slutliga resultat, men din kaka kommer fortfarande att vara god.

Kan zucchini-kaka frysas?

Visst kan. Efter gräddning, kyl kakan helt, linda in den i flera lager plast och frys in den i upp till 3 månader. Frosta kakan efter upptining, när du är redo att servera.

Choklad zucchini tårta med smörkräm frosting

En fyrkant av chokladzucchini-kaka med smörkrämglasyr på en fyrkant av pergament med en gaffel som står upp i mitten av kakan.

Du kan njuta av denna rika och överseende chokladzucchini-kaka med eller utan smörkrämfrosting. Oavsett vilket är det utmärkt.

Amanda Rettke

Prep 25 min

laga mat 50 min

Total 2 timmar 15 min

Till chokladzucchini-kakan

Till chokladsmörkrämfrostingen

Gör zucchini-chokladkakan

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Belägg en 9 x 13-tums (23 x 33-cm) ugnsform med nonstick-spray.

  • I en medelstor skål, använd en spatel för att röra ihop socker, ägg, olja och vanilj. Tillsätt mjöl, kakaopulver, bakpulver och bakpulver och blanda väl. Vänd ner zucchinin tills den är jämnt fördelad. Häll blandningen i den förberedda ugnsformen.

  • Grädda tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut med några smulor men ingen våt smet som klamrar sig fast vid den, 35 till 50 minuter.

  • Låt kakan svalna till rumstemperatur. Bred sedan ut frostingen på kakan, skiva och servera.

Gör chokladsmörkrämfrostingen

  • Vispa smöret och konditorisockret på medelhög hastighet tills det är mycket blekt och fluffigt i skålen på en mixer med visptillbehör eller i en stor skål med en handvisp. Stanna minst en gång för att skrapa skålen.

  • Med mixern avstängd, tillsätt kakaopulver, vanilj och salt. Sätt på mixern på låg nivå och mixa i cirka 30 sekunder.

  • Med mixern igång, tillsätt den tunga grädden, en matsked i taget. När all grädde har tillsatts och blandningen till största delen är blandad, ta bort skålen från mixern och skrapa ner sidorna med en gummispatel.

  • Vrid mixern till medelhög och blanda tills frostingen är lätt, fluffig och glänsande, 3 till 5 minuter.

  • Förvara i en lufttät behållare i kylen i 3 till 5 dagar.

Servering: 1delKalorier: 704kcal (35 %)Kolhydrater: 78g (26 %)Protein: 6g (12%)Fett: 44g (68 %)Mättat fett: 17g (106 %)Fleromättat fett: 14gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 1gKolesterol: 103mg (34 %)Natrium: 177mg (8%)Kalium: 308mg (9 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 59g (66 %)Vitamin A: 774IU (15 %)C-vitamin: 7mg (8%)Kalcium: 48mg (5 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 2 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply