Dessa chokladcupcakes med jordnötssmörkräm tar den klassiska kombinationen av choklad och jordnötssmör till nya höjder. Virvlar av fluffig smörkräm-frosting sprids ovanpå rika kaffe-infunderade chokladcupcakes för en överseende njutning.

Flera chokladcupcakes med jordnötssmörkrämfrosting på toppen.

Anpassad från Kristin Hoffman | Baker Betties bättre bakbok | Mango, 2021

Detta är mitt favoritrecept på chokladkaka genom tiderna. Den är otroligt enkel att göra och får alltid strålande recensioner. Kaffet i receptet är inte överväldigande och förstärker faktiskt chokladsmaken. Du kan dock minska mängden kaffe och ersätta en del eller allt av det med varmt vatten. Den här kakan är extremt fuktig och mör, och därför använder jag universalmjöl snarare än kakmjöl för att ge den mer struktur.— Kristin Hoffman

Vanliga frågor om chokladcupcakes

Hur undviker du curdled smörkräm?

Använd rumstempererade ingredienser för att göra din smörkräm. Användning av kalla ingredienser kan få din frosting att stelna.

Vad är skillnaden mellan naturligt och holländskt processkakaopulver?

Den största skillnaden mellan naturliga och holländska processkakaopulver är deras surhet. Naturligt kakaopulver är mycket surt, dock har holländskt processkakaopulver behandlats med kaliumkarbonat för att neutralisera syran.

När man bakar varor som måste jäsa, till exempel kakor, är de två typerna av kakaopulver inte utbytbara. Naturligt kakaopulver reagerar med bakpulver och låter din smet jäsa under gräddningen. Holländskt processkakaopulver kan inte reagera med bakpulver, så det kombineras vanligtvis med bakpulver i bakverk.

Chokladcupcakes med jordnötssmörkräm

Flera chokladcupcakes med jordnötssmörkrämfrosting på toppen.

Den här kakan är extremt fuktig och mör, och därför använder jag universalmjöl snarare än kakmjöl för att ge den mer struktur.

Prep 45 minuter

kock 20 minuter

Total 1 timme 20 minuter

Till jordnötssmörkrämen

Gör cupcakes

 • Placera ugnsgallret i mittläget. Värm ugnen till 350°F (175°C). Klä två 12-kopps muffinsformar med pappersfoder.

 • Sikta samman mjöl, kakaopulver, strösocker, bakpulver och bakpulver i en stor blandningsskål, eller i skålen med en stavmixer. Tillsätt saltet och vispa så att det fördelas jämnt.
 • Häll oljan i blandningsskålen och blanda på medel-låg hastighet med en , eller en stativmixer försedd med paddeltillbehöret, tills det är väl blandat, 30 till 60 sekunder.

 • Tillsätt äggen och vaniljextraktet i skålen och blanda på medel-låg hastighet tills det är blandat.

 • Med mixern fortfarande igång på låg hastighet, häll långsamt i mjölken och sedan det varma kaffet eller vattnet.

 • Fortsätt att blanda tills allt är jämnt införlivat, ca 1 minut. Smeten blir väldigt tunn. Använd en silikonspatel för att skrapa ner sidorna och botten av skålen.
 • Häll smeten i de förberedda formarna, lämna cirka 1/2 tum (12 mm) utrymme överst på varje cupcake.

 • Grädda tills cupcakesna är fasta men springer tillbaka när de trycks försiktigt i mitten, eller när en kakprovare kommer ut ren, 20 till 22 minuter.

 • Kyl cupcakesna i sina formar helt på ett galler innan de vänds ur formen och frosting.

Gör jordnötssmörkrämen

 • Vispa smöret och jordnötssmöret på medelhastighet tills det är fluffigt i skålen med en stavmixer försedd med en skoveltillbehör, eller i en stor mixerskål med en stavmixer. Skrapa ner skålens sidor och botten.

 • Tillsätt konditorsockret i mixerskålen och börja mixa på låg nivå tills sockret börjar blandas med smöret. Öka hastigheten till medelhög och vispa tills blandningen är lätt och fluffig, cirka 3 minuter. Rör ner vaniljextrakt och salt.

 • Tillsätt lite mjölk eller grädde om det behövs för att tunna ut konsistensen. Om konsistensen blir för tunn kan du tillsätta lite mer socker tills du får en bredbar konsistens.

  Om frostingen är för söt för din smak, vispa ner en klick gräddfil i frostingen.

 • Om den inte används omedelbart, förvara smörkrämen i en lufttät behållare i kylen i upp till 1 vecka. Låt bli rumstemperatur och vispa igen för användning.

 • Frosta cupcakes. Förvara cupcakes täckta i folie eller plastfolie i rumstemperatur i upp till 3 dagar.

Servering: 1cupcakeKalorier: 397kcal (20 %)Kolhydrater: 50g (17 %)Protein: 6g (12%)Fett: 22g (34 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 1gKolesterol: 44mg (15 %)Natrium: 233mg (10 %)Kalium: 209mg (6 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 38g (42 %)Vitamin A: 286IU (6 %)Kalcium: 44mg (4 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 4 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply