Detta galen chokladkaka är gjord utan ägg, smör eller mejeriprodukter. Trots de begränsade ingredienserna är kakan rik och mör. Den krämiga chokladfrostingen som kröner kakan är oemotståndlig, men du kan hoppa över den om du äter en vegansk kost eller inte har några mejeriprodukter till hands.

En pajtallrik i glas fylld med chokladkaka med en bit utskuren från den på en vit tallrik bredvid.

Anpassad från Jessie Sheehan | Jessie Sheehan bakar | 2022

Denna galna chokladkaka är en fantastisk, enkel tårta för när ägg, smör och mejeriprodukter är svåra att få tag på. Och framför allt är det utsökt!–Jessie Sheehan

Vanliga frågor om galna tårtor

Vad är en galen tårta?

Galna kakor har sitt ursprung under andra världskriget, då ingredienser var svåra att få tag på och många saker ransonerades. Det är en läcker, svampig, kakaobaserad dessert född av ren uppfinningsrikedom. Det kallas också ibland galen tårta, Joe cake, Wowie cake, depression cake och WW II cake. Det är knäppt eftersom det inte kräver ägg, smör eller mjölk.

Hur ska du förvara den galna chokladkakan?

Kakan kan förvaras i rumstemperatur, tätt inslagen, i upp till 4 dagar.

Kan du frysa galen tårta?

Ja, men det är godast om kakan och frostingen fryss separat. Slå in den kylda, gräddade kakan tätt i plast och frys i upp till 3 månader. Tina före frosting.

En pajtallrik i glas fylld med chokladkaka med en bit utskuren från den på en vit tallrik bredvid.

Chokladgalna tårta med chokladglasyr

En pajtallrik i glas fylld med chokladkaka med en bit utskuren från den på en vit tallrik bredvid.

Denna billiga, lättlagade, mejerifria chokladkaka är rik och läcker.

Jessie Sheehan

Prep 30 min

laga mat 30 min

Total 1 hr 30 min

Till den galna chokladkakan

Till chokladfrostingen

Gör den galna chokladkakan

  • Värm ugnen till 350°F (175°C).

  • I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, socker, kakaopulver, bakpulver och salt.

  • Tillsätt vatten, olja, vinäger och vanilj och vispa tills det är helt inkorporerat och slätt.

  • Överför till en 9-tums (23-cm) pajplatta och grädda tills en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut med en fuktig smula eller två, 25 till 35 minuter.

  • Låt kakan svalna helt innan frosting.

Gör chokladfrostingen

  • Medan kakan svalnar, placera smöret i skålen på en stavmixer utrustad med paddeltillbehöret och vispa smöret på medelhastighet tills det är mjukt och slätt, 2 till 3 minuter.

  • Vispa ihop socker och kakaopulver i en medelstor skål. Med mixern på låg hastighet, tillsätt långsamt sockerblandningen och 1/2 kopp grädde till smöret i omgångar, börja och sluta med sockerblandningen.

  • Tillsätt vanilj och salt och blanda på medium tills det är slätt, fluffigt och bredbart, cirka 5 minuter, tillsätt återstående grädde, en matsked i taget, om det behövs.

  • Frosta tårtan generöst, dekorera med regnbågsströssel, om så önskas, och servera.

Servering: 1skivaKalorier: 568kcal (28 %)Kolhydrater: 85g (28 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 26g (40 %)Mättat fett: 12g (75 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 44mg (15 %)Natrium: 418mg (18 %)Kalium: 251mg (7 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 64g (71 %)Vitamin A: 510IU (10 %)Kalcium: 57mg (6 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 27 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply