Denna chokladkrämpaj Oreo cookie crust är en klassisk amerikansk paj som är fylld med chokladpudding och begravd under svep av vanilj-infunderad vispgrädde. En enkel och snabb dessert.

En skiva chokladkrämpaj med Oreo-skorpa och chokladslingor på en vit platta med en gaffel bredvid.

Anpassad från America’s Test Kitchen | The America’s Test Kitchen Family Cookbook | ATK, 2005

Vi upptäckte att hemligheten bakom perfekt chokladkrämpaj var att kombinera två olika typer av choklad för en djupare, mer komplex smak. Bittersöt eller halvsöt choklad ger huvuddragen av smak och intensivt smaksatt osötad choklad ger djup. Ett uns osötad choklad kanske inte verkar så mycket, men det ger denna paj en fantastisk smak. För den bästa chokladsmaken och konsistensen rekommenderar vi att du använder antingen Hershey’s Special Dark choklad eller Ghirardelli halvsöt eller bittersöt choklad.– Redaktörerna på America’s Test Kitchen

Vanliga frågor om Chocolate Cream Pie

Kan du använda andra typer av kakor förutom Oreos för skorpan?

Andra typer av chokladkakor än Oreo kan ersättas, men undvik “dubbelfyllda” kakor eftersom andelen kaka till fyllningen kommer att försvinna. Ett lika stort antal nötsmörskakor kan också ersätta en jordnötssmak.

Min chokladkräm är knölig. Hur kan jag fixa det?

Om dina ägg blev för varma för snabbt när du vispade i halv- och halvblandningen, kan de börja koka och äggbitar kommer att dyka upp i din vaniljsås, vilket gör den klumpig. Det är viktigt att temperera ägguleblandningen innan du lägger till den sjudande hälften och hälften, men om du slutar med klumpar, sila helt enkelt din vaniljsås genom en finmaskig sil innan du lägger till pajskalet och kyler.

Chokladgräddpaj med oreoskorpa

En skiva chokladkrämpaj med Oreo-skorpa och chokladslingor på en vit platta med en gaffel bredvid.

Denna chokladkrämpaj med Oreo-skorpa är en klassisk amerikansk dessert. Lager av rik chokladpudding och söt vispad grädde ligger inbäddat i Oreo-skorpan. Det är en snabb, enkel dessert med bakfickor.

Amerikas testkök

Prep 30 min

laga mat 10 min

Total 4 timmar

Gör skorpan

  • Justera ett ugnsgaller till mittläget och värm ugnen till 350°F (175°C).

  • Pulsera kakorna i en matberedare tills de är grovmalda, ca 15 korta pulser. Låt sedan maskinen gå tills smulorna är jämnt fina, cirka 15 sekunder. Med maskinen igång, häll smöret genom matarröret och bearbeta tills blandningen liknar våt sand. Töm smulorna på pajfatet. Använd botten av en måttbägare för att pressa smulorna till ett jämnt lager på botten och sidorna av pajfatet. Grädda tills skorpan doftar och ser stelnad ut, cirka 15 minuter.

Gör fyllningen

  • Koka upp hälften och hälften, hälften av sockret och saltet i en medelstor kastrull på medelhög värme, rör om då och då.

  • När halv-och-halv-blandningen börjar sjuda, i en separat skål, vispa äggulorna, det återstående sockret och majsstärkelsen tills det är slätt.

  • Vispa långsamt cirka 1 dl sjudande halv-och-halv-blandning i äggulorna för att temperera dem. (Detta innebär att långsamt ändra temperaturen så att äggen inte stelnar.) Vispa sedan långsamt de tempererade äggulorna i den återstående sjudande halv-och-halva blandningen och sänk värmen till medel. Vispa hela tiden, låt blandningen sjuda och koka tills den tjocknat och några bubblor spruckit på ytan, allt från 30 sekunder till 2 minuter. Ta av från värmen och vispa genast i smöret, sedan chokladen och till sist vaniljen, vispa tills den är helt slät.

  • Häll den varma fyllningen i det bakade, avsvalnade pajskalet. Täck med plastfolie, tryck den mot ytan av fyllningen för att förhindra att ett skinn bildas. Kyl tills fyllningen är kall och fast, minst 3 timmar. (Pajen, utan topping, kan slås in tätt och kylas i upp till 1 dag.)

Gör toppingen

  • Strax före servering, vispa grädde, socker och vanilj i en kyld skål med ett stativ eller handhållen mixer tills mjuka toppar bildas. (Grädden kan vispas och kylas separat från pajen, täckt tätt med plastfolie, i upp till 2 timmar.)

  • Lägg försiktigt den vispade grädden snyggt över toppen av fyllningen. Toppa med chokladlockar, om du använder. Skiva pajen och ha på den.

Servering: 1skivaKalorier: 700kcal (35 %)Kolhydrater: 46g (15 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 55g (85 %)Mättat fett: 32g (200 %)Transfett: 1gKolesterol: 261mg (87 %)Natrium: 163mg (7 %)Kalium: 349mg (10 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 29g (32 %)Vitamin A: 1488IU (30 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 150mg (15 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 30 juli 2005

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply