Dessa choklad jordnötssmör kakorockså känd som magi i mitten kakor, är härliga små bitar av möra chokladkakor fyllda med en krämig jordnötssmörfyllning. Choklad och jordnötssmör är en perfekt kombination, speciellt när kakorna rullas i socker.

Chokladjordnötssmörkakor i en bunt, den översta bruten på mitten, på en sliten vit bakgrund.

Anpassad från King Arthur Baking Company | The King Arthur Baking Company Essential Cookie Companion | Countryman Press, 2021

Jag älskar jordnötssmörkakor, och jag älskar chokladkakor. Så, natch, det följer att jag skulle älska dessa. Och jag är inte den enda. Nyligen uttalade en middagsgäst, genom en mycket full mun, “De är som en Reese’s Peanut Butter Cup i kakform.”

Kakorna är lätta att göra men förvånansvärt komplexa i smaken. Det beror på att chokladdegen har både kakao och jordnötssmör, plus farinsocker för melass-y djup och vanilj för att runda ut det.

Fyllningen? Tja, det är allt jordnötssmör och strösocker. Sist, den gnistrande sockeröverdraget tillför precis rätt mängd krispigt och sötma.

Och det här är inte krispiga, kexliknande kakor. Snarare är de ömma, med precis rätt bett.

Den riktiga njutningen är dock att se dina gäster bita i kakor och upptäcka det dolda lagret av jordnötssmör. Ovärderlig.


Varför våra testare älskade detta

Testarna älskade hur lätt dessa chokladkakor med jordnötssmörskärnor gick ihop och var glada över att de färdiga kakorna var “Krisp på utsidan och seg inuti.” Terri Lyons beskrev dessa godsaker som “fantastiska kakor som smakar lika gott som de ser ut.”

Terri Leker anslöt sig till kören av tummen upp: ”Det här receptet träffar målet för båda skönhet och smak och ansågs “jämnt utmärkt” av mina lokala testare, som gormade från första tugga till sista.”

Anteckningar om ingredienser

Ingredienserna för chokladjordnötssmörkakor - mjöl, socker, farinsocker, jordnötssmör, kakao, smör, ägg, vanilj och salt.
 • Osaltat smör–Om du tillsätter behovet av att använda saltat smör i din kakdeg, tillsätt inte 1/4 tsk bordssalt till smeten i steg 2.
 • Kakao pulver–Använd osötat naturligt kakaopulver för dessa chokladjordnötssmörkakor. Holländsk processkakao kan inte reagera med bakpulver i degen och borde INTE bytas ut.
 • Jordnötssmör–För att få ett jämnt fyllande lager med jordnötssmör i dina kakor, stick med slätt jordnötssmör. Skicka vidare chunky stil.

Vanliga frågor om recept

Tänk om jag vill göra degen i förväg?

Om du gör den här degen i förväg, tillsätt 2 matskedar mjölk till chokladdegen och tryck plastfolie tätt mot ytan. Den kan torka ut lite, och den extra fukten kommer att hålla utsidan av degen från att spricka när du formar kakorna.

Hur kan jag se till att jag har rätt mängd fyllning i dessa kakor?

Om du vill vara säker på att du har samma mängd jordnötssmörsfyllning och chokladdeg för dina kakor, ta kakskopor. En teskedsskopa ger 26 fyllningar och en matskedsskopa ger 26 chokladdegbollar. Se bara till att jämna ut degen över toppen.

Jag älskar dessa kakor. Kan jag dubbla receptet?

Vi kunde inte vara mer överens, de är jävligt bra. Fortsätt och dubbla receptet men lägg till ett extra ägg i chokladdegen för att hålla den fuktig.

Hjälpfulla tips

 • För bästa resultat, väg dina ingredienser, särskilt mjölet. Om du inte har en våg, använd den modifierade dopp- och svepmetoden för att mäta mjöl. Att överpacka din måttbägare kan resultera i torr, smulig kakdeg.
 • Om din jordnötssmörsfyllning verkar lite torr, rör i en tesked jordnötsolja eller annan neutral olja för att fukta den.
 • Se till att alla dina ingredienser är i rumstemperatur, speciellt smöret. Du vill att chokladdegen ska vara mjuk och smidig att svepa runt jordnötssmörets mitt.
 • Om du har problem med att omsluta fyllningen, platta ut både chokladdegsbollarna och fyllningen. Det gör saker så mycket lättare.
 • För mjuka och sega kakor, grädda i 7 minuter. För krispigare kakor, grädda i 9 minuter.
 • Jordnötssmörchokladkakorna kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka eller frysas i upp till 3 månader.
Chokladjordnötssmörskakor i en bunt, den översta delad på mitten och ett glas mjölk på en sliten vit bakgrund.

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Choklad jordnötssmör kakor

Chokladjordnötssmörkakor i en bunt, den översta bruten på mitten, på en sliten vit bakgrund.

Det är enkelt: chokladkakdeg omger ett jordnötssmörscentrum, och det hela muddras i socker innan bakning. I ugnen breder kakan ut sig och som magi hamnar du på en jordnötssmör mitt mellan två underbara chokladlager.

Prep 45 minuter

kock 15 minuter

Total 1 timme

Gör degen

 • Värm ugnen till 375°F (190°C). Klä två plåtar med bakplåtspapper eller silikonbakmattor.

 • Vispa ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en medelstor skål.
 • Vispa ihop sockerarter, smör och jordnötssmör i skålen på en stavmixer med paddeltillbehöret, eller, om du använder en elektrisk handmixer, i en separat medium mixerskål tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljen och ägget, vispa för att kombinera, rör sedan i de torra ingredienserna, blanda väl.

Gör fyllningen

 • I en liten skål, rör ihop jordnötssmör och konditorsocker tills det är slätt. Rulla fyllningen till 1 tsk stora bollar med mjölade händer.

Forma kakorna

 • Bryt av 1 rågad matsked av degen, gör en fördjupning i mitten med fingret och tryck in en av jordnötssmörsbollarna i fördjupningen. Ta upp degen och över fyllningen, tryck ihop den. Rulla kakan mellan handflatorna för att jämna ut den. Upprepa med resterande deg och fyllning.

 • Bred ut lite strösocker på en tallrik. Doppa toppen av varje kaka i sockret och lägg den på de förberedda bakplåtarna med cirka 5 cm mellanrum. Smörj botten på ett dricksglas och använd den för att platta ut varje kaka till cirka 12 mm tjock.

 • Grädda kakorna tills de stelnat, 7 till 9 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna helt på galler.

  1. Väg dina ingredienser –För bästa resultat, väg dina ingredienser, särskilt mjöl. Om du inte har en våg, använd den modifierade dopp- och svepmetoden för att mäta mjöl. Att överpacka din måttbägare kan resultera i torr, smulig kakdeg.
  2. För att mjuka upp fyllningen –Om din jordnötssmörsfyllning verkar lite torr, rör i en tesked jordnötsolja eller annan neutral olja för att fukta den.
  3. Håll den i rumstemperatur –Se till att alla dina ingredienser är i rumstemperatur, speciellt smöret. Du vill att chokladdegen ska vara mjuk och smidig att svepa runt jordnötssmörets mitt.
  4. För hjälp med att forma kakorna –Om du har problem med att omsluta fyllningen, platta ut både chokladdegen och fyllningen. Det gör saker så mycket lättare.
  5. Tuggig vs. knaprig –För mjukare, segare kakor, grädda i 7 minuter. För krispigare kakor, grädda i 9 minuter.
  6. Lagring-Jordnötssmörchokladkakorna kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka eller frysas i upp till 3 månader.

Servering: 1serveringKalorier: 217kcal (11 %)Kolhydrater: 26g (9 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 21mg (7 %)Natrium: 122mg (5 %)Kalium: 139mg (4 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 16g (18 %)Vitamin A: 155IU (3%)Kalcium: 17mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Recept © 2021 King Arthur Baking Company. Foton © 2023 David Leite. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.


Source link
Rate this post

Leave a Reply