Kärnmjölk ger en härlig känsla till denna milt söta, len och vaniljaktiga paj med en djup chokladsmak från kocken Deborah VanTrece.

Anpassad från Deborah VanTrece | The Twisted Soul Cookbook | Rizzoli, 2021

Även om denna pajs rötter ligger i Storbritannien, anses den vara en traditionell paj i söder. Min första introduktion till kärnmjölkspaj var hemma hos farmor Richey, min rumskamrats mormor i Texas. Hon överskämde oss hela tiden med goda sydstatsrätter som alltid inkluderade efterrätt.–Deborah VanTrece

ÄTER DU KÄRMJÖLKSPAJ VARM ELLER KALL?

Så det kan låta som en löjlig fråga, men varm kontra kall kärnmjölkspaj är mer omtvistad än du kanske vet, särskilt i söder där båda sidor kan vara mycket högljudda om sina preferenser. Att äta den kall gör fyllningen fastare och skorpan lite krispigare. Varmt gör smakerna mer påtagliga och fyllningen krämigare.

Denna paj kan sitta ute, okyld, i en dag eller två om du är en rumstemp älskare. Längre än så och du kommer att behöva äta den kall från kylen … men ingen av oss har någonsin upplevt den typen av problem. Berätta för oss vad du föredrar i kommentarerna nedan – varm, ljummen eller kylig kall?

Gör pajskalet

  • I en medelstor skål, rör ihop mjöl, socker och salt. Skär kallt smör i torra ingredienser tills blandningen liknar grova smulor med hjälp av en konditor eller en gaffel.

  • Gör en brunn i blandningen och häll 1/3 kopp kärnmjölk i brunnen. Använd en gaffel och rör tills blandningen är jämnt fuktig. Tillsätt mer kärnmjölk efter behov för att bilda en deg. Flytta degen till en lätt mjölad yta och platta ut den till en tjock runda. Slå in i plastfolie och ställ i kylen i minst 1 timme eller upp till 2 dagar.

  • Ta ut den kylda degen ur kylen och låt bli rumstemperatur precis tillräckligt länge för att kavlas ut på en lätt mjölad yta.

  • Använd en mjölad kavel, rulla degen till en 12-tums (30 cm) skiva ca 1/8-tum (3 mm) tjock. Rulla degen över en kavel och rulla den sedan försiktigt till en 9-tums (23 cm) pajform, tryck försiktigt ner den i skålen. Klipp av överflödig deg från kanterna och krympa sedan kanterna med fingrarna eller en gaffel. Kyl i 30 minuter.

Gör fyllningen

  • Värm ugnen till 375°F (190°C).

  • I en stor skål, vispa ihop ägg och socker. Vispa i smör, mjöl, kakaopulver, salt, vanilj och kärnmjölk tills det är slätt.

  • Häll fyllningen i ett kylt pajskal och grädda i 15 minuter, sänk sedan värmen till 350°F (180°C) och fortsätt att grädda tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren och innertemperaturen är 170 till 175°F (77) till 79°C), 35 till 45 minuter.

  • Flytta till ett galler för att svalna helt. Skiva och servera med vispad grädde.

Servering: 1 serveringKalorier: 303 kcalKolhydrater: 61 gProtein: 7 gFett: 4 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 97 mgNatrium: 505 mgKalium: 157 mgFiber: 2 gSocker: 41 gVitamin A: 191 IUKalcium: 57 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Deborah VanTrece. Foto © 2021 Noah Fecks. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Chokladpajer kan vara svåra att få rätt. Ibland är de bara för söta, eller för rika eller inte en trevlig konsistens … du fattar. DENNA kärnmjölkschokladpaj är fantastisk! Nivån av sötma och fyllighet är perfekt, och hej, vem gillar inte chokladkräm?

Eftersom jag har celiaki och inte kan äta vanligt mjöl använde jag inte pajdegsreceptet, även om det ser spännande ut och jag kan försöka konvertera det! Jag hade en liten bit av pajen medan den fortfarande var varm, även om den hade svalnat i ungefär en timme vid det laget. Även varm den skivade vackert, med fina rena snitt och ingen hängning. Jag hade en annan bit till frukost, eftersom paj är den BÄSTA frukosten, och den var lika god, om inte bättre, efter att ha suttit över natten.

Jag serverade detta med denna bourbonvispade grädde.

I samma sekund som jag såg det här receptet på kärnmjölkschokladpaj visste jag att jag skulle göra det. Efter en snabb genomläsning visste jag absolut att jag skulle göra detta förr än senare. Läsare, släpp allt och gör denna paj nu. Du har förmodligen allt du behöver för att göra den här läckra pajen redan i ditt skafferi, så KOM TILL DET. Choklad! Paj! Två vackra ord kombineras för att göra något vackert.

Det går snabbt, det är enkelt, du behöver inte koppla in några apparater om du inte vill, och i slutändan har du en mättande, utsökt efterrätt. Eller om du är jag, paj till frukost.

Ursprungligen publicerad 8 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply