Jag ska säga det … “M”-ordet … det här chokladmajonnäskaka är fuktig, dekadent och så läcker! Och den är toppad med den mest krämiga chokladcreme cheese frostingen! Du kommer att bli kär i den!
Vad var ordet “M”? Mayo eller fuktig? Hahaha… ursprungligen tänkte jag “fukt” för att det är så tabu, men sedan insåg jag att några av er kanske trodde att jag menade “majonnäs”. Majonnäs i en kaka? Fan ja!
Ok så det här är typiskt mig, men jag har hört talas om det majonäskaka som barn och svor bort det. Först och främst växte jag upp på Miracle Whip. Säg vad du vill, det hände. Och jag älskade det på en grillad ost I alla fall!!!
Som vuxen svor alla vid det och jag ska vara ärlig, mammas chokladzucchini-kaka är mer fuktig och läcker (tack zucchini!) enligt min ödmjuka åsikt, men jag har tränat och övat och fulländat och slutligen ödmjukt bugar sig. till södern som svor att jag bara MÅSTE PROVA DET. Det är fuktigt och gott och du var okej!
Ingredienser till chokladmajonnäskaka
Något så gott borde inte vara så lätt! Ingredienslistan är kort och bara grunderna. Du kanske bara har allt redan i skafferiet och kylen. Cha-ching!
Kaka
- Mjöl – bara allt syfte är bra!
- Kakao pulver – vi gillar osötad Hershey’s men vilket kakaopulver som helst fungerar bra.
- Socker – bara gott vitt socker
- Bikarbonat – se till att det är fräscht!
- Salt – varje bakverk behöver lite salt!
- Vanilj – smak, smak, smak!
- Majonnäs – ersätter oljan och äggen, använd inte lätt majonnäs
- Vatten – se till att det är VARMT, varmt vatten väcker smaken av kakaopulvret
Chokladglasyr
- Färskost – vilket märke som helst duger och se till att det är rumstemperatur!
- Smör – osaltad och rumstempererad
- Kakao pulver – Samma anmärkning som ovan
- Florsocker – vi går alltid med varumärket C&H
- Vanilj – smaka baby!
- Mjölk eller chokladmjölk – om du vill gå över toppen, använd chokladmjölk!
Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet nedan.
Hur man gör chokladmajonnäskaka
Hur många gånger kan jag säga att den här kakan är enkel? Tja, jag ska säga det en gång till…den här kakan är så lätt att göra. Blanda ihop allt, häll i en ugnsform och grädda. Glasyren är lika enkel. Farligt, jag vet!
För tårtan
- Värm ugnen och smörj din bakplåt.
- Vispa ihop alla ingredienser i en stor skål.
- PROFFSTIPS: Sluta vispa så fort smeten går ihop. En överblandad kaka är en torr kaka.
- Häll smeten i din ugnsform.
- Baka.
För frostingen
- Blanda alla ingredienser tills det är slätt.
- PROFFSTIPS: Det är avgörande att ditt smör och färskost båda är rumstempererade. Om du försöker lägga till någon av dem kallt får du en klumpig frosting.
- Vänta tills kakan svalnat helt och sprid sedan över hela toppen.
Alla detaljer finns i receptkortet nedan.

Måste du kyla majonnäskaka?
Den ofrista kakan kan förvaras i rumstemperatur.
Vissa frostingar är ok i rumstemperatur också, men om du använder en cream cheese frosting på majonnäskaka måste den stå i kylen.
Hur länge håller majonnäskakan?
Majonnäskaka håller sig till 3-4 dagar.
Kan man frysa chokladmajonnäskaka?
Ja absolut! Låt den svalna helt och slå sedan in den tätt i plastfolie följt av ett lager folie. Den håller sig i frysen till upp till 3 månader.
Vad gör majonnäs för tårta?
Majonnäs är gjord av olja och ägg, och det kommer att öka fuktnivån i ett kakrecept när det läggs till smeten.
Hur kan jag ersätta majonnäs i en kakmix?
Byt ut oljan och äggen med majonnäs.
Om blandningen kräver 1/3 kopp olja och 2 ägg, lämna helt enkelt äggen och oljan ute och tillsätt 1/3 kopp majonnäs.
Eller så kan du ersätta majonnäsen med olja och behålla äggen.
Chokladmajonnäskaka… slå det inte förrän du provar det (säger jag till mitt yngre jag)! Majonnäs gör den så fuktig! Chokladkaka har heller aldrig varit enklare … bara blanda, baka, sluka!
För alla våra chokladkakaälskare:

Chokladmajonnäskaka
Serveringar: 18
Kaka
- 2 Koppar Mjöl siktade
- 1/3 Kopp Kakao pulver siktade
- 1 Kopp Socker
- 2 teskedar Bikarbonat
- 1/4 tesked Salt
- 1 tesked Vanilj
- 1 Kopp Majonnäs
- 1 Kopp Vatten varm
Chokladglasyr
- 8 uns. Färskost helfett, uppmjukat
- 5 Matskedar Smör osaltad, uppmjukad
- 1/2 Kopp Kakao siktade
- 3 Koppar Florsocker
- 1 tesked Vanilj
- 1 Matsked Mjölk eller chokladmjölk
För tårtan
-
Värm ugnen till 350 grader.
-
Smörj en 9×13” bakform.
-
I en stor skål, vispa ihop alla ingredienser, sluta så fort det har samlats.
-
Häll smeten i pannan och jämna ut den åt alla sidor.
-
Grädda i 350 grader i 25-30 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.
-
Låt svalna helt och frosta sedan.
kan förvaras i kylen, täckt, i 3-4 dagar
Näringsinnehåll
Chokladmajonnäskaka
Mängd per portion (1 g)
Kalorier 338
Kalorier från fett 153
% Dagligt värde*
Fett 17g26 %
Mättat fett 6g38 %
Kolesterol 28mg9 %
Natrium 304mg13 %
Kalium 95mg3 %
Kolhydrater 45g15 %
Fiber 2g8 %
Socker 31 g34 %
Protein 3g6 %
Vitamin A 274IU5 %
Kalcium 22mg2 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.