Till denna enkla chokladpavlova med hallon toppas en mörk chokladmaräng med ett lager vispad Nutella-grädde och ett virrvarr av färska hallon. Så fortsätt, skäm bort dig själv. Det gjorde vi verkligen.

En chokladpavlova med hallon på bakplåtspapper

Anpassad från Sophie Gilliat och Katherine Westwood | Laga mat nu, ät senare | Murdoch Books, 2021

En traditionell, fluffig, jungfrulig vit pavlova är en fin sak, men vi säger dubbel pavlovarepertoar, dubbelt så roligt. Den här pavlovabasen (tuggig och chokladaktig, nästan torte-liknande) är baserad på ett recept från Nigella, men där hon använde vanlig vispgrädde till toppingen visar vi ingen sådan återhållsamhet och använder en blandning av grädde och hasselnötskakaopålägg. Åh, herregud.—Sophie Gilliat och Katherine Westwood

Vanliga frågor om chokladpavlova med hallon

Vad är skillnaden mellan pavlovor och maränger?

Pavlovor och maränger är ganska lika – båda är söta äggvitebaserade desserter. Var de skilja sig är en maräng torkas helt och gör den krispig. En pavlova, å andra sidan, är mjukare och har varierande texturer; utsidan är krispig medan insidan är seg och marshmallow-liknande.
Fyra choklad och kanel virvlar maränger på en bit pergament på en kantad bakplåt.
Choklad- och kanelvirvelmaränger

Varför kan man inte göra maränger i en plastskål?

Det är viktigt att inte använda en plastskål för maränger eller pavlovor. De är ofta belagda med en hinna av fett från tidigare livsmedel som tillagats i dem. Det fettet kan hindra dig från att bli böljande och läcker maräng. Använd istället alltid en noggrant ren och torkad skål av glas, rostfritt stål eller keramik när du vispar äggvita.

Varför lämnar du pavlovan i ugnen över natten?

Om du stänger av ugnen och låter pavlovan vara kvar över natten hjälper det till att förhindra att pavlovan spricker och kollapsar.

Varför tillsätter du vinäger i maräng?

Tillsatsen av vinäger – i detta recept, balsamvinäger – stärker äggvitorna och gör dem mer stabila. Det hjälper också till att forma den där fantastiskt marshmallowy interiören.

Hur kan du förvara denna pavlova?

Du kan förvara den kylda, otoppade pavlovan i en lufttät behållare i upp till flera dagar. När det är dags att servera desserten, toppa helt enkelt med hallon och klick med Nutellavispgrädden.

Chokladpavlova med hallon

En chokladpavlova med hallon på bakplåtspapper

Till denna enkla chokladpavlova med hallon toppas en mörk chokladmaräng med ett lager vispad Nutella-grädde och ett virrvarr av färska hallon. Fortsätt, skäm bort dig själv. Det gjorde vi verkligen.

Prep 30 minuter

kock 1 timme

Total 3 timmar 30 minuter

Gör pavlovabasen

  • Värm ugnen till 235°F (120°C) och klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
  • Använd en försedd med visptillbehöret eller en , i en mycket ren skål av rostfritt stål eller glas, vispa äggvitan och saltet tills det blir styvt, regn sedan gradvis i sockret, lite i taget, och vispa kontinuerligt tills blandningen är satinig. Sikta i kakaopulvret och rör ner vinäger och mörk choklad.

  • Lägg marängblandningen på bakplåten i en cirkel med en diameter på 10 tum (25 cm) och sätt in i ugnen. Grädda tills pavlovan verkar torr och ställ in i mitten, 60 till 90 minuter. Stäng av ugnen men låt pavlovan stå i ugnen för att svalna och torka ytterligare, minst 2 timmar men helst över natten.

Gör toppingen

  • Vispa grädden i bunken med en stavmixer försedd med visptillbehöret, eller använd en elektrisk handmixer tills mjuka toppar bildas, 3 till 5 minuter. Vik igenom hasselnötskakaopålägget.

  • När du är redo att servera, häll grädden ovanpå marängen och pricka hallonen på gräddtoppen – antingen i koncentriska cirklar eller i ett slumpartat virrvarr, beroende på din konstnärliga böjning och nivå av perfektionism.

  • Avsluta med en klick rakad eller riven choklad, om du vill.

Servering: 1delKalorier: 427kcal (21 %)Kolhydrater: 58g (19 %)Protein: 6g (12%)Fett: 20g (31 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 34mg (11 %)Natrium: 64mg (3%)Kalium: 291mg (8%)Fiber: 5g (21 %)Socker: 50g (56 %)Vitamin A: 318IU (6 %)C-vitamin: 9mg (11 %)Kalcium: 65mg (7 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 10 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply