Chokladpecannötstänger, från The Food Network, gjordes med barnbagare i åtanke. Men det betyder inte att de inte bakas upp som en ganska sofistikerad vuxenefterrätt också. En smörig nötskorpa, en söt fyllning och toppad med mörk choklad, de kommer att tilltala alla.

Anpassad från Food Network Magazine | The Big Fun Kids Baking Book | Hearst Home Kids, 2021

Vi bakar som galningar i Food Network Kitchen, och inte bara för att vi älskar en hemlagad goding. Att baka gör oss glada. Vi älskar allt med det: att välja vad vi ska göra, ställa in ingredienserna, plocka fram det perfekta strösseln. Vi älskar också förväntan, när vi väntar oj så tålmodigt på att saker ska bakas och svalna.–Matnätverket

HUR SKÄR JAG EN DESSERT I DIAMANTFORMER?

Innan du ens kommer till styckningen, se till att din dessert är förberedd för efterbehandling. En 9 x 13-tums panna fungerar bäst för att skära stänger till de diamantformer som du ser ovan.

Klä först pannan med folie eller pergament; som hjälper dig att lyfta ut desserten i ett stycke.

Se sedan till att din efterrätt är tillräckligt sval för att hantera. Detta gör att du kan göra renare snitt. Nu…här är det enklaste sättet att göra det. Du behöver några tandpetare och en anständig kniv med ett långt blad. För att göra exakta och exakta snitt, sätt in tre jämnt fördelade tandpetare, längs varje sida av de kylda stängerna.

Klipp diagonalt över stängerna som börjar i ett hörn – det nedre vänstra hörnet är ett enkelt ställe att göra ditt första snitt – och skär från en tandpetare till nästa närmast på den vinkelräta sidan. Fortsätt att skära över stängerna och flytta från vänster till höger – från tandpetare till motsvarande tandpetare.

När du har klippt hela vägen, börja klippa från hörnet ovanför där du började – om du började i det nedre vänstra, börja den andra uppsättningen snitt från det övre vänstra hörnet – och fortsätt klippa i linje med tandpetarna rör sig från vänster till höger.

Gör skorpan

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Klä en 9 x 13 tum (23 x 33 cm) bakplåt med folie, lämna ett 2 tum (5 cm) överhäng på två sidor. Belägg folien generöst med matlagningsspray.

  • I en matberedare, pulsera pekannötter tills de är finmalda. Tillsätt mjöl, strösocker och salt och pulsera för att kombinera. Tillsätt det kalla smöret och pulsa tills degen börjar klumpa ihop sig (den blir fortfarande smulig).
  • Häll degen i den förberedda formen och tryck till ett jämnt lager med fingrarna. Grädda tills de är fasta och helt gyllenbruna, 30 till 35 minuter. Låt ugnen vara påslagen.

Gör toppingen

  • I en stor skål, vispa majssirap, strösocker, farinsocker, ägg, smält smör, vanilj och salt tills det är slätt. Rör ner pekannötter.

  • Fördela toppingen över den varma skorpan och strö över choklad. Grädda tills toppen har stelnat och inte längre rör sig, 25 till 30 minuter. Låt svalna helt.

  • Lyft stänger ur pannan med den överhängande folien. Dra av folien och skär stänger i diamanter eller rutor. Bars kan göras i förväg och förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till tre dagar.

Servering: 1 serveringKalorier: 204 kcalKolhydrater: 32 gProtein: 3 gFett: 8 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 31 mgNatrium: 80 mgKalium: 85 mgFiber: 1 gSocker: 23 gVitamin A: 53 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 20 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Food Network Magazine. Foto © 2021 Food Network Magazine. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag är redo för höstens soppor och grytor och nötiga desserter trots att det är en väldigt svettig augustidag, och jag har folk här som tycker att dessert måste ha choklad. Dessa nötaktiga bittersöta chokladpekannötsstänger verkade vara en bra kompromiss. Att ersätta AP med fullkornsbakelsemjöl och majs med gyllene sirap innebär att dessa små tuggor praktiskt taget är hälsokost med alla dessa nötter och mörk choklad.

Även om jag tycker att man skulle kunna dubbla pekannötterna, hacka några av dem mer fint i toppingen och lämna några mer grova, är barerna underbara som de är.

Dessa chokladpekannötsbarer fick strålande recensioner runt om. Det viktigaste är att de var de första som försvann från dessertbordet. Jag tog med dessa till vår grannes 70-årsfest och hedersgästen gav dem 10 av 10. De är enkla att göra och baka till en söt upplevelse. Den bittersöta chokladen och krispiga pekannötterna är en perfekt kontrast till den söta fyllningen och skorpan ger en smörig smula när du biter i den. Härlig.

Stängerna kom ut ur pannan fint med folieslingan och skars lätt. Jag skar dem i klyftor så de såg ut som mini-pekannötspajskivor.

Ursprungligen publicerad 25 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply