Skippa den köpta varianten och gör dina egna chokladtäckta popcorn. Denna enkla version kräver bara en handfull skafferiingredienser och lite tålamod.

En skål med chokladtäckta popcorn på gul bakgrund

Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta kokboken för unga forskare | America’s Test Kitchen, 2021

Ta dina poppade kärnor till nästa nivå genom att täcka dem med en chokladsås för en söt och salt godbit. Använd bara vanliga popcorn i detta recept, inte popcorn med smörsmak. Naturligt osötat kakaopulver fungerar bäst; Holländskt bearbetat kakaopulver gör såsen för grynig. —America’s Test Kitchen

Vanliga frågor om chokladtäckta popcorn

Hur förvarar jag chokladtäckta popcorn?

Det bästa sättet att förvara dessa popcorn är i en lufttät behållare. Eventuella överblivna metallburkar, glasburkar eller plast med tättslutande lock är idealiska.

Kan jag frysa popcorn?

Fukt är popcornens fiende, varför det blir unket på disken. Att förvara popcorn i frysen kan hålla det fräscht i flera veckor på grund av bristen på fukt. Se först till att vänta tills popcornen har svalnat helt. Lägg sedan den i en återförslutningsbar fryspåse, ta bort all överflödig luft och förvara den i frysen.

Chokladtäckta popcorn

En skål med chokladtäckta popcorn på gul bakgrund

Skippa den köpta varianten och gör dina egna chokladtäckta popcorn. Denna enkla version kräver bara en handfull skafferiingredienser och lite tålamod.

Prep 10 minuter

kock 1 timme 5 minuter

Total 1 timme 35 minuter

  • Justera ugnsgallret till mittenläge och värm ugnen till 250°F (120°C). Klä en 13 x 9-tums (33 x 23 cm) långpanna av metall med aluminiumfolie. Spraya insidan av botten och sidorna av pannan med vegetabilisk oljespray.

  • Bred ut popcorn i en ugnsform.

  • Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt socker, majssirap, kakaopulver och 1/4 tesked salt och låt blandningen koka upp.
  • Sänk värmen till medel-låg och koka, rör ständigt med en gummispatel, tills sockret löser sig och blandningen är slät, 2 till 5 minuter.
  • Stäng av värmen och ställ kastrullen till en sval brännare. Tillsätt försiktigt bakpulver och rör om tills det är väl blandat, cirka 30 sekunder.

  • Arbeta snabbt, medan blandningen fortfarande är varm, använd gummispaden för att försiktigt skrapa såsblandningen på popcorn i en bakpanna. Använd gummispaden för att röra försiktigt tills popcornen är jämnt belagda. Bred ut popcorn i ett jämnt lager. Strö över flingigt havssalt, om du använder.

  • Sätt bakformen i ugnen och grädda i 20 minuter.

  • Använd ugnsvantar för att ta bort bakplåten från ugnen och lägg på galler. Använd en gummispatel för att försiktigt röra popcorn, skrapa upp såsen från botten av pannan. Bred tillbaka popcornen till ett jämnt lager.

  • Använd ugnsvantar för att återställa bakplåten till ugnen. Grädda tills chokladöverdraget har stelnat, 30 till 40 minuter, upprepa omrörning halvvägs genom gräddningen.

  • Använd ugnsvantar för att ta bort bakplåten från ugnen och lägg på galler. Rör försiktigt om popcorn en sista gång. Låt popcorn svalna helt i pannan, 20 till 30 minuter. Bryt isär popcorn med händerna och servera.

Servering: 1koppKalorier: 241kcal (12%)Kolhydrater: 41g (14%)Protein: 2g (4 %)Fett: 9g (14 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 23mg (8%)Natrium: 132mg (6 %)Kalium: 72mg (2%)Fiber: 2g (8%)Socker: 31g (34 %)Vitamin A: 286IU (6 %)Kalcium: 8mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 8 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply