Det här chokladtäckta potatischipsreceptet visar hur enkelt det är att göra en löjligt gratis, publikbehaglig efterrätt för en speldag.

Det här chokladtäckta potatischipsreceptet kom till när vänner bjöd in författaren för att titta på fotboll och bad henne ta med chips och dipp. Så hon tog med dessa chokladtäckta potatischips. Heh. När hon förklarar, “Vad? Det finns chips. Och det finns dipp.” Så nästa gång någon ber dig ta med chips och dopp, överväg att ta med dessa chokladdoppade älsklingar. Vi lovar att det inte kommer några klagomål. Faktum är att du kommer att ha tur om det finns några kvar efter de första nedgångarna.–David Leite

KAN JAG GÖRA CHOKLADDIPPADE POTATICHIPS I FÖRHÅND?

Du måste göra detta lite i förväg så att chokladen hinner svalna och stelna. Men för mycket i förväg och markerna kommer att börja förlora den tilltalande kritan. Servera så snart de stelnat, cirka 1 till 2 timmar. Och se till att hålla dem i rumstemperatur.

  • Klä ett par stora bakplåtar med bakplåtspapper eller bakmattor av silikon.
  • Smält chokladen i en skål i mikron eller i en kastrull över mycket låg värme. (Om du använder kastrullmetoden, titta noga på chokladen så att den inte svider och får en bränd smak. Det är faktiskt att föredra att smälta chokladen i en skål placerad över en kastrull som innehåller ett par centimeter sjudande vatten.)
  • Så fort chokladen har smält, börja omedelbart att doppa chips. För att doppa chipsen, håll helt enkelt ett obrutet potatischips i ena änden och doppa det halvvägs i chokladen. Knacka lätt chipset på kanten av skålen eller pannan för att få överflödig choklad att droppa av. Lägg det doppade chipset på den förberedda bakplåten och toppa genast chokladen med strössel medan chokladen fortfarande är blöt. Upprepa med de återstående obrutna potatischipsen. Vad du ska göra med de trasiga potatischipsen, krossa dem och använd dem som dekoration för karamelläpplen. Nej verkligen. Försök. [Editor’s Note: We’ve got nothing against potato chip crumbs cozying up to your caramel apples. Although we find potato chip crumbs to be an inspired ingredient in far more everyday applications, too, including oven-fried drumsticks and compost cookies and even peanut butter and jelly sandwiches.]
  • Låt chokladen stelna helt innan servering. (Faktiskt, om du inte kan vänta så länge, ingen stor sak. Lita på oss. Ingen kommer att klaga. Heck, ingen kommer ens att märka det.)

Servering: 1 delKalorier: 277 kcalKolhydrater: 26 gProtein: 3 gFett: 18 gMättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 1 mgNatrium: 138 mgKalium: 586 mgFiber: 3 gSocker: 8 gVitamin A: 11 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 20 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2015 Sally McKenney. Foto © 2015 Sally McKenney. Alla rättigheter förbehållna.

Ursprungligen publicerad 1 februari 2016

Recensioner av recepttestare

Vem visste att du kunde förhöja en potatischips till något så gott? Jag gjorde dessa chokladöverdragna potatischips med både halvsöt choklad och mjölkchoklad och båda blev väl mottagna. Barnen slukade mjölkchokladversionen, och de vuxna föredrog den halvsöta chokladen. Jag använde chips av märket Ruffles och de var tillräckligt tjocka för att hålla chokladen. Ett utsökt, salt, sött mellanmål som jag definitivt kommer att göra igen!

Jag älskar detta recept med chokladöverdragna potatischips. Jag är en stor söt-och-salt person, och detta var en bra balans av smaker. Jag använde ett tjockt våffelskuret potatischips som smakade havssalt. Våffelsnittet skapade fina skrymslen och vrår för chokladen att sippra in i. Jag lade till strösseln och de skapade en mycket välkomnande och nyckfull touch till ett så bra mellanmål.

Smaken är så god. De är bra för en speldagsfest. Detta kan faktiskt vara ett enkelt recept för barn. Jag använde Boulder-märkt tjockskurna friterade potatischips. Chipsen var goda i sig och hade rätt sälta för att passa till chokladen. (Detta var faktiskt en variant med lägre salthalt men var ett perfekt komplement smakmässigt.) Åsarna rymde mycket choklad. Jag använde inte strössel. Tidigare har jag gjort sådana här saker där man kan ställa den i kylen i 5 minuter, så stelnar chokladen. Alternativt kan du smälta det mesta av chokladen och reservera en del. När chokladen är smält slänger du i de reserverade chokladbitarna. Detta kommer att garantera ett set och förmodligen även en glans. Jag fick också slut på choklad. Du vill verkligen ha mer än vad som än står i alla fall eftersom det är lättare att doppa. När man kommer ner till de sista delarna av chokladen blir den svårare och svårare att doppa. Jag tröttnade på att doppa. Efter en timme blev chokladen torrare, men den stelnade aldrig i rumstemperatur. Min familj brydde sig inte om att chokladen inte var helt hård mot chipsen. Jag använde lite av potatissmulorna för att toppa mac och ost.

Source link

Rate this post

Leave a Reply